Copy
Lees online
De Afsluitdijk wordt de komende jaren vernieuwd. In deze nieuwsbrief vindt u nieuws en achtergrond­artikelen over de diverse projecten op en rond de dijk. Meer informatie? Kijk op www.deafsluitdijk.nl

De Afsluitdijk van…

Kofi Annan

‘We staan in de wereld voor enorme uitdagingen. De Afsluitdijk is een prachtig voorbeeld van het ontwikkelen van integrale oplossingen. Daarmee heeft Nederland de wereld veel te bieden.’

Lees meer >

Bodemonderzoek vismigratierivier

Risico’s uitsluiten en verrassingen voorkomen

Door de aanleg van de Vismigratierivier Afsluitdijk gaat de bodem flink op de schop, vooral aan de IJsselmeerkant van de Afsluitdijk. Maar liggen er misschien nog bommen uit de Tweede Wereldoorlog op de bodem? Of historische scheepswrakken?

Van mei tot en met augustus 2017 vond een uitgebreid bodem­onderzoek plaats.

Lees hier het hele verhaal >

Kijk live mee naar de bouw van het Afsluitdijk Wadden Center

Volgende week bereikt het Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand een mooie mijlpaal, namelijk het hoogste punt! In maart 2018 gaan de deuren open voor publiek. Volg de vorderingen op de bouwplaats via de webcam.

Naar de livestream >

Innovaties op Making Waves

Water oogsten uit lucht? Energie winnen uit de oceaan? Ruim zeshonderd mensen vonden op 7 september hun weg naar Making Waves op de Afsluitdijk; een evenement dat innovaties binnen de domeinen water, klimaat, voedsel, energie, veiligheid en gezondheid een springplank biedt naar realisatie. De winnende innovatie vertegenwoordigt Nederland in de halve finale van ‘Ideas from Europe’.

Lees meer >

Feiten en cijfers

100

Sinds 2010 broeden er ongeveer honderd lepelaars­paren op de leidam bij Den Oever.

Brochure: Aandacht voor de natuur >

Uitgelicht

Open Monumentendag 2017

Ontmoetingen met Rijkswaterstaat op de Afsluitdijk tijdens de Open Monumentendag.

Bekijk het op Flickr >

 

Meer weten over de monumenten op de Afsluitdijk. Bekijk de nieuwe brochure.

Brochure: Aandacht voor cultuurhistorie >

Bezoek nog tot 30 oktober de expositie

Afsluitdijk in Zuiderzeemuseum

Wie nog dit jaar de expositie Afsluitdijk in het Zuiderzee­museum wil bezoeken, moet snel zijn. De expositie bevindt zich namelijk in het buitenmuseum, dat tijdelijk gesloten is vanaf 30 oktober 2017. Koop snel uw tickets en leer de Afsluitdijk van nu, vroeger en de toekomst kennen!

Meer info en tickets >

Afsluitdijk in het nieuws

- Tracy Metz bespreekt de grootse renovatie van de Afsluitdijk
- Kofi Annan bezoekt Making Waves op de afsluitdijk


Dit is een uitgave van

Rijkswaterstaat

Volg Rijkswaterstaat

De Nieuwe Afsluitdijk

Volg de Nieuwe Afsluitdijk

Contact

info@deafsluitdijk.nl
058 - 292 58 20

www.deafsluitdijk.nl

Copyright & Disclaimer

Afmelden

Rijkswaterstaat en samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk werken aan de versterking en vernieuwing van het internationale icoon de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de versterking van de dijk en een grotere afvoercapaciteit van water uit het IJsselmeer naar de Waddenzee. De Nieuwe Afsluitdijk geeft een impuls aan de regionale economie door invulling te geven aan ambities op het gebied van duurzame energie, natuur, recreatie en toerisme. Zo werken Rijk en regionale overheden samen aan een veilige, duurzame, aantrekkelijke en toekomstbestendige dijk.