Copy
Bekijk online
Rijk en regio werken aan de versterking en vernieuwing van het internationale icoon ‘De Afsluitdijk’. Het rijk is verantwoordelijk voor de versterking van de dijk en de vergroting van de afvoercapaciteit. De regio is verantwoordelijk voor de ambities op het gebied van duurzame energie, ecologie, recreatie en toerisme en ruimtelijke kwaliteit. Samen werken rijk en regio aan een veilige, duurzame, aantrekkelijke en toekomstbestendige dijk.

De Afsluitdijk 85 jaar | Bouw Afsluitdijk Wadden Center van start | Omgeving denkt mee over duurzame energie voor  pompen |  Hoe staat het met de vis | Achter de schermen bij renovatie monumentale heftorens |

Bouw Afsluitdijk Wadden Center van start


Op 30 mei is de bouw van het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand van start gegaan. Hier zien en beleven bezoekers de verhalen over de geschiedenis en toekomst van de Afsluitdijk, Dutch Delta Design, de Vismigratierivier, de Waddenzee en het IJsselmeer. In maart 2018 opent het Afsluitdijk Wadden Center zijn deuren voor het publiek. Bekijk de video van de starthandeling door op de afbeeling rechts te klikken.

 Lees meer >>>

Omgeving denkt mee over duurzame energie voor pompen


Rijkswaterstaat gaat grote pompen inbouwen bij Den Oever. Die zijn nodig om meer en in alle omstandigheden water te kunnen afvoeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee. Rijkswaterstaat wil de energie die de pompen gebruiken zelf duurzaam opwekken op en rond de Afsluitdijk. Samen met de omgeving wordt gekeken naar de beste manier en locaties om dat uit te voeren.

Lees meer >>>

Achter de schermen bij renovatie monumentale heftorens
 

Van april tot en met september 2017 werkt Rijkswaterstaat aan de renovatie van de monumentale heftorens van de spuisluizen op de Afsluitdijk. Skimmers, hakkers, puinruimers, betonreparateurs en conserveerders, allemaal werken ze mee aan deze bijzondere klus. De aannemer vertelt hoe de renovatie precies in zijn werk gaat. Bekijk de video door op de afbeelding rechts te klikken.

Lees meer >>>

Hoe staat het met de vis?


Door de aanleg van een vispassage bij Den Oever, visvriendelijk sluisbeheer en straks de Vismigratierivier bij Kornwerderzand, hebben vissen weer de mogelijkheid zich te bewegen tussen het IJsselmeer en de Waddenzee. Wat zijn tot nu toe te resultaten?

Lees meer >>>

De Afsluitdijk 85 jaar


Op 28 mei 1932, 85 jaar geleden, werd het laatste gat in de Afsluitdijk gedicht. Een mooi moment om even stil te staan bij de geschiedenis van de Afsluitdijk. Wat ging aan de bouw vooraf, wie heeft het bedacht en hoe is de dijk in die tijd aangelegd zonder hulp van machines en computers?

Lees meer >>>

Wat verder speelt op de Afsluitdijk


Kofi Annan naar Afsluitdijk

Afsluitdijk onderdeel Zuiderzeepad

Start scholenprogramma 'Op zoek naar de Blije Vis'
Dit is een uitgave van:

 
Contact

info@deafsluitdijk.nl
t. 058 - 292 58 20
Volg Rijkswaterstaat
via

Volg De Nieuwe
Afsluitdijk via

www.deafsluitdijk.nl     Copyright & disclaimer     Afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp