Copy
Nieuwsbrief augustus 2018
View this email in your browser

 Nieuwsbrief augustus 2018

Mededelingen

Overlijden trainer Luc De Winne

Woensdag 1 augustus overleed afstandstrainer Luc De Winne in zijn woonplaats Scheldewindeke. Luc voerde al jarenlang een ongelijke strijd tegen zijn ziekte, maar probeerde nog zoveel mogelijk en met een ongelooflijk optimisme, contact te houden met de atletieksport, waaraan hij zovele jaren een meer dan bescheiden steentje heeft bijgedragen.

Voor de mensen die Luc minder goed kenden citeren we Luc:

“21 jaar ben ik ten dienste geweest van  jong en minder jong bij VS. Ik heb me altijd thuis gevoeld in het Putbosstadion. Het respect voor mijn kennis en begeleiding van zoveel atleten  zal me altijd bijblijven. Zelf ben ik 36 jaar actief geweest als competitie -atleet en in totaal 39 jaar als trainer bij Ajax SV en Vlierzele Sportief. In die voorbije jaren heb ik alle mogelijke opleidingscursussen tot en met die van Trainer A met succes gevolgd. Maar de meeste praktijkkennis heb ik opgedaan tijdens meer dan 25 hoogtestages in het Zwitserse St . Moritz (2 tot 3 weken per stage) waar ik nauwe contacten onderhield met de beste atleten en hun trainers ter wereld. Dat was mijn atletiekuniversiteit. Voeg daarbij nog een 2 weken durende stage in het Marokkaanse Rabat met o.a. Saïd Aouita, Miel Puttemans, William Van Dijck, Marleen Renders enz.. en het Portugese Albufeira(met Elly van Hulst)  en de 10-tallen binnenlandse weekend stages. Met enige fierheid kijk ik terug op de successen die de atleten behaalden door mijn begeleiding en schema’s met tal van Belgische records en titels. Zelfs een Europese titel in het veldlopen bij de seniores dames hoort daarbij.”

Het bestuur van Vlierzele Sportief wenst zijn medeleven te betuigen aan de familie.

https://vlierzelesportief.be/index.php/atletiek/item/378-overlijden-luc-de-winne
Atletiek

Belgisch record(s)

Myrthe Van Der Borght/VS piekte op het juiste moment. Zij evenaarde op het EKU18 in Gyor (Hongarije) bij het kogelstoten in haar 2de poging met 16m10 haar nationaal record, dat dateerde van het BK-scholieren vorig jaar in Moeskroen, en sloot af met 16m19. Ze schoof zo nog op van de 7de naar de 6de plaats. Witrussische Elizaveta Dorts hield met haar ultieme 17m39 Moldavische Nina Capitana (17m27) van de zege. Nederlandse Alida Van Daalen, vorig jaar EYOF kampioene met 16m23, werd 3de met 17m08

Justien Grillet/VS, deel uitmakend van de  Belgian Cheetah’s, heeft op het EK in Berlijn haar aandeel gehad in het nieuwe Belgische record van 3’27”69 en de schitterende 4de plaats.

Om eventjes te schetsen wat deze tijd betekent moeten we terug gaan naar 1980. Tijdens de Olympische spelen in Moskou liepen de toenmalige Belgische topatleten op de 400m Lea Alaerts (8ste allertijden (AT)), Regine Berg (5de AT), Anne Michel (4de AT) en Rosine Wallez (2de AT) naar een BR van 3’30”7 wat hen een 5de plaats en finaleticket opleverde in de reeksen. In de finale werden ze 7de in 3’31”6.

Als toenmalig opkomend talent zal de mama van Justien, Isabelle De Bruycker (2’02”68 op 800m in 1984), zich dit zeker nog herinneren. Het stokoude record werd pas dit jaar, na 38 jaar stand te houden, in Bern (Zwi) verbroken door de Belgian Cheetah’s, met Justien toen als reserve, en werd  op 3’29”06 gebracht wat een ticket voor het EK in Berlijn opleverde.

KvV: Goud voor Myrthe, brons voor Marie

Met het behalen van 1x goud en 1x brons met 6 atleten op 9 proeven kunnen we tevreden terugblikken op dit kampioenschap.

Lees het verslag van dit kampioenschap op onze website.

Top- & talententeam

Vlierzele Sportief mag een nieuw lid in het talententeam verwelkomen. Lees hier wie zich hiervoor selecteerde.

Clubrecords

Op het PK vijfkamp van 21/07/2018 te Oordegem verbeterde Davy Uyttenhove het CR op de vijfkamp bij de masters.

Het nieuwe CR bedraagt nu 2436 punten (correcte puntentotalen van de masters,na toepassing age-factor, zijn terug te vinden in de ranglijsten op de website van de VAL).
Jeugd

Geen training

Tijdens de zomerstage is er geen jeugdtraining (KAN tem MIN) op woensdag 29 en vrijdag 31 augustus 2018.

Jeugdtrainers gezocht!

Door het wegvallen van verschillende trainers zijn we dringend op zoek ! We willen geen trainingen aflassen door een gebrek aan trainers en willen alle kansen geven aan al onze atleten.
 
Dus ben jij een enthousiaste ouder, (ex-)atleet,... en heb je tijd op woensdag of vrijdag ontacteer ons dan op jeugd@vlierzelesportief.be of spreek ons aan voor/na de training.

Meer informatie: https://www.vlierzelesportief.be/index.php/atletiek/item/382-jeugdtrainers-gezocht

PK Aflossingen 2 september

Inschrijven voor het PK Aflossingen kan nog altijd via deze link: https://goo.gl/forms/i8Eselb56DKof0H03

Het PK aflossingen gaat door in Gent (Piste Blaarmeersen).

Wedstrijd 26 augustus

Nu zondag is het één van de laatste meetings van ons zomercriterium. Deze wedstrijd gaat door in Gent (KAAG - Piste aan de Blaarmeersen).
Bekijk regelmatig onze website: www.vlierzelesportief.be voor de nieuwste updates, foto's, verslagjes... 
Copyright © 2016 Vlierzele Sportief, All rights reserved.

Our mailing address is:
- webmaster@vlierzelesportief.be
- bestuur@vlierzelesportief.be
- activiteiten@vlierzelesportief.be

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vlierzele Sportief v.z.w · Grote Steenweg 304B · Lede (Oordegem 9340 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp