Copy
Thema deze week

Dinosaurussen 

Een knalroze, zingende dinosaurus

Geen mens heeft ze ooit in levenden lijve gezien, en toch heeft iedereen een levendig beeld bij een dinosaurus.
Tijdens het maken van deze nieuwsbrief realiseerde  ik me dat alle verhalen, beelden en informatie die wij hebben van deze prachtige dieren gebaseerd is op vondsten van archeologen. Want echt gezien heeft nooit iemand ze.
We geloven in het verhaal van deze prehistorische monsters. 
Natuurlijk zijn er wetenschappelijke bewijzen van hun bestaan, maar echt zeker weten doen we het niet.
Misschien zagen ze er wel helemaal niet zo uit. Waren ze niet groen of bruin maar pimpelpaars, of nog leuker, knalroze!
 En gromden ze niet tegen elkaar maar communiceerden ze door middel van zingen. Zie je het al voor je, een zingende dinosaurus?

Ik kan mijn fantasie er helemaal op loslaten maar dat komt het stoere imago van de dino niet ten goede ben ik bang ;)

Voor alle dino-fans heb ik de leukste, en mooiste, boeken hieronder op een rijtje gezet.

Veel leesplezier! 
Wist je dat...
de Spinosaurus een van de dodelijkste dino's was?

Deze vleeseter leek een beetje op een krokodil, dit kwam door hun langwerpige schedel en huid. Het was de allergrootste dino die geleefd heeft (die we nu toe kennen). De Spinosaurus was 18 meter lang en woog wel 20.000 kilo! Net als een krokodil at de Spinosaurus zijn kleinere soortgenoten op, jakkes! 

De Spinosaurus
"Heel lang geleden leefden er reusachtige dino's op onze aardbol. Sommige waren zo groot als een huis, anderen zo snel als een jachtluipaard!
Vind je alle dino's"

 
"Vannina ziet er heel lief en onschuldig uit. Maar het meisje heeft een groot geheim. Want ze doet wel net alsof ze altijd braaf is en naar je luistert, maar in gedachten is ze met heel andere dingen bezig … met dino’s! Zelfs haar beste vriend is een dino, een gevederde velociraptor … van pluche."
"Mila’s memoires gaan onder andere over Stella de sabeltandkat, die graag haar 25 centimeter grote kiezen bloot lachte. Over Schelto Schobbejak, een slang van dertien meter lang die krokodillen in één hap opvrat. En dan is er ook nog de verlegen mega-aap Ruben, die waarschijnlijk model stond voor de verschrikkelijke sneeuwman!"
 

"Alles wat je altijd al wilde weten over je favoriete uitgestorven reptiel en de wereld waarin hij leefde. Dit boek barst uit zijn voegen van de handige overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten."

 
"Kalle, het schoffie uit Amsterdam-Noord, reisde in vorige delen al naar Texas en Suriname, maar in dit vijfde deel blijft hij wat dichter bij huis. Zijn moeder heeft een betaalbare camping gevonden in België, wel een beetje een vreemde. Het tentzeil zit vol zwarte vlekken en het zwembadwater borrelt. Als Kalle het terrein verkent, stuit hij op zijn oude vriend het Schotelvarken dat zijn dorst lest met water uit de wc-potten in het sanitairhok. Ze besluiten samen op onderzoek te gaan. Want wat zijn dat toch voor hoge torens in de verte? Diep verscholen in het bos ontdekken ze een doorgang naar miljoenen jaren terug. En dan komt er plots ook nog een levensgevaarlijke dinosaurus de camping op, op zoek naar haar jong…"
"Waar leefden dinosaurussen? Hoe groot waren ze? Wat aten ze? Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je in Het dinosaurusboek. Het boek staat vol interessante feiten, ondersteund door meer dan 1000 afbeeldingen, waarmee je de prehistorie en haar inwoners leert kennen."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2021 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar vivian@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp