Copy
Thema deze week
Geschiedenis, kinderboekenweek
Plakkerige bananenvingers en een slaapkamer vol boeken 

Of je nou van geschiedenis houdt of niet, je kunt er niet omheen. Alles in jouw verleden, alle keuzes, mooie- maar ook de minder mooie momenten, is geschiedenis en maken jou tot wie je nu bent. Zo kent Leesvink ook een geschiedenis, en dat begon allemaal bij Merel. 

De liefde voor boeken, kinderboeken in het bijzonder, begint bij haar al op jonge leeftijd. Het is voor de ouders van Merel dan ook geen verrassing wanneer ze op 18 jarige leeftijd een zomerbaantje krijgt bij uitgeverij Lemniscaat. Al gauw wordt het bijbaantje een echte baan als hoofd verkoop, en zit ze dagelijks met haar neus in de kinderboeken, iets waar ze als kind van droomde. 
De jaren verstrijken en dat Merel enthousiast wordt van kinderboeken is niemand ontgaan, maar Merel zelf wordt steeds nieuwsgieriger naar hoe kinderen op de boeken reageren. Wat vinden ze wel en niet leuk, en wat van die boeken heeft een positief effect op het leesplezier? Ze wil dichter bij de praktijk komen. Ieder kind heeft recht op mooie boeken, en zo besluit ze in juli 2013 de deuren van haar Leesvink te openen.

Met een dreumes met plakkerige bananenvingers op haar arm begint Merel op haar studeerkamer met een kleine voorraad boeken. De eerste bibliotheek die ze mag saneren weet ze nog heel goed, dit was de Meerpaal in Den Haag. Met de hulp van haar moeder zet ze een prachtige schoolbibliotheek neer en vanaf dat moment begint het balletje te rollen. Al gauw is de studeerkamer te klein en voor ze het weet staat haar gang, slaapkamer en woonkamer vol met boeken. 
Niet alleen Merel, maar ook haar gezin, groeit Leesvink boven het hoofd en ze besluit een externe kantoorruimte te huren. 
Een kleine stap voor de mensheid, een grote stap voor Leesvink. 

Inmiddels ruim 7 jaar verder is Leesvink voorzien van een hecht, en hardwerkend, team met passie voor kinderboeken. Zij zetten zich met elkaar dagelijks in voor een succesvolle schoolbibliotheek.
Wist je dat...

Merel vroeger als klein meisje een vast ritueel had tijdens een bezoek aan de huisarts?

In de wachtkamer bij haar toenmalige huisarts lag het boek 'het huisje dat verhuisde'. Haar moeder las dat altijd voor tijdens het wachten in de wachtkamer.
1 keer konden ze direct terecht bij de huisarts: Merel werd vervolgens heel boos omdat het boekje nog niet voorgelezen was. Na de afspraak nam haar moeder haar mee naar de wachtkamer om het boekje alsnog voor te lezen. ;-)

"Ga mee op een reis door de tijd en kijk je ogen uit! Zoek tussen de dino’s en de eerste mensen. Speur bij de Romeinen en de ridders. Vertrek met de ontdekkingsreizigers op avontuur en leer spelenderwijs over de geschiedenis. Op elke plaat is van alles te ontdekken. En je leert tellen van één tot tien. Kun je ook overal de blauwe vlinder en de grijze spin vinden?"
 
 
"Een reis door de geschiedenis van de mens! Van de prehistorie tot de eerste boeren, van de middeleeuwen tot de ontdekkingsreizigers en van de eerste auto’s tot de eerste stap op de maan. Reis je mee?"
"Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling en illustrator Tjarko van der Pol is een spannend boek over de geschiedenis van de ruimtevaart voor kinderen vanaf 7 jaar. Boordevol interessante weetjes en met full colour illustraties waarop veel te ontdekken valt!"
 

"De geschiedenis van de mens zit vol met walgelijke verhalen. ­Mensen zijn nu eenmaal de meest gruwelijke wezens op aarde en in de loop van de tijd is er heel wat bloed gevloeid. Dit boek schuwt er niet voor om de donkere kant van de geschiedenis eens in ­geuren en kleuren uit te lichten. Van hersenknabbelende neanderthalers tot gladiatorgevechten in het oude Rome. Alles wordt met veel (duistere) humor verteld en de hilarische illustraties ­maken dit een ideaal boek voor kinderen die wel van een beetje spanning en sensatie houden. En hopelijk zal het hen inspireren om het toch net iets anders aan te pakken dan hun historische voorgangers. Die maakten er namelijk maar een bloederige bende van!."

 
Zoek jij nog een leuk boek voor je (klein)kind, neefje, nichtje of gewoon voor jezelf? Wij geven gratis en vrijblijvend boekenadvies op maat! 
Ik wil gratis boekenadvies!
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp