Copy
Thema deze week
Cadeautip

Wow, wat een mooi cadeau!

Het leukste aan de kille donkere dagen is dat de cadeautjestijd weer begint. Voor Sint-Maarten of Sinterklaas, met kerst en eindejaar – we geven én krijgen graag pakjes. Maar waar komt dit gebruik eigenlijk vandaan?

Het gebruik om elkaar cadeautjes te geven in de donkerste tijd van het jaar is ouder dan kerst. Toen het christendom – met de viering van Jezus' geboortedag – zijn intrede deed in het Romeinse Rijk, gaven de Romeinen elkaar al honderden jaren cadeaus in het kader van allerlei feestelijkheden, en het lag kennelijk voor de hand om de oude en nieuwe feesten tot één groot cadeau-feest te combineren.

De drie Wijzen uit het Oosten brachten geschenken voor de kleine Jezus mee, en mogelijk is dat ook van invloed geweest. Later nam Sinterklaas het geven van cadeaus over, en nog later begon zijn 'broer', de Kerstman, ook flink uit te pakken. Inmiddels liggen de dagen waarop de cadeaus worden uitgedeeld nogal uit elkaar, maar de christenen houden het op 25 december, de geboortedag van Jezus, en veel landen volgen dit gebruik. (bron)

Inmiddels staat mijn inbox vol met cadeautips maar ontbrak er in mijn ogen nog een heel belangrijke: een selectie mooie boeken om cadeau te geven. 
Dus deze heb ik voor jullie gemaakt. Want zeg nou eerlijk, iedereen wordt toch blij van de geur van een nieuw boek, een spannend verhaal of een magisch sprookje? 
Kortom, met een goed boek sla je de plank nooit mis ;-)

Wist je dat...
je met een pakje iets vertelt over jezelf én je relatie met de ontvanger?

 Hoe belangrijker je band, hoe harder je iets wilt vinden dat echt bij hem of haar past. Daarom is het soms zo moeilijk om een goed cadeau voor je beste vriendin, je lief of je tiener of dreumes te vinden.
Tip Focus eens minder op de materiële waarde van een cadeau, maar denk aan de leuke momenten die je kind, partner of broer met je geschenk kan beleven. Unieke of gezellige ervaringen geven namelijk langer plezier.
"Hallo, mijn naam is Lucia. Ik heb een ondeugend hondje. Hij heet Kiko.
Samen met mijn vriendinnetjes en vriendjes ben ik alles aan het klaarzetten voor het grote buurtfeest. Er wonen hier veel verschillende families, maar we hebben één ding gemeen: we helpen elkaar en houden van elkaar. We zijn één grote familie. Ga je met ons mee?
"
 
"Op een nacht werd ik gebeten door een weerwolf. Mijn broer zei dat ik niet bang hoefde te zijn. Omdat het geen echte weerwolf was. Maar hoe kan je dat zeker weten?
Een bloedstollend avontuur met ketchup en frambozensnoep!'
"Boeken houden ervan om gelezen en gebruikt te worden – hoe intensiever hoe beter. Dus sloop dit boek! Schud ermee, raak het aan, vouw de pagina’s, kijk naar de kleuren, ruik het en luister als je de pagina’s omslaat. Dit boek staat boordevol met leuke opdrachten voor kinderen."
 

"Supergrappige graphic novel over Marie die plots de enige leerling op haar school is. Ze vermaakt zich uitstekend in haar eentje en haar drukke vaders hebben verder nergens erg in. Op een dag komt de aardige juf Rachida lesgeven en na enige tijd verschijnt er ook een tweede leerling, Jack. Het wordt zo steeds gezelliger, het is eerlijk waar de beste school van de hele wereld!"

 
"Rusland is enorm, en de verhalen die ervandaan komen zijn al net zo divers en wijds als het land zelf. Thé Tjong-Khing verzamelde 14 prachtige verhalen om na te vertellen."
"Winterhuis Hotel schudt op zijn grondvesten. Het hotel trilt en beeft, een geheimzinnig boek verdwijnt uit een afgesloten kamer en Elizabeth en Freddy vinden verborgen boodschappen in de schilderijen aan de muren. Het lijkt erop dat iemand probeert de kwaadaardige Gracella Winters, die ergens in de geheime gangen onder het hotel begraven ligt, weer tot leven te wekken. Elizabeth en Freddy moeten de raadsels oplossen om Winterhuis Hotel te redden van Gracella's duistere magie, voordat het te laat is..."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp