Copy
Alles over muziek!
Het is al de hele week een drukte van belang in en rond AHOY in Rotterdam, met morgen het hoogtepunt: de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2021. De 65e editie, er doen maar liefst 39 landen mee.  Drie keer zo veel als al die jaren geleden toen ik speciaal mocht opblijven om met mijn zussen en mijn ouders op de bank het songfestival te kijken. Inclusief de puntentelling - 'Malt, douze points' - ik leerde erdoor in het Frans tellen en ontdekte waar Malta lag. Mooie jurken, gekke liedjes, exotische talen. 

Eigenlijk is er niet zo veel veranderd. Want hoe groot het spektakel er omheen inmiddels ook is, het gaat uiteindelijk over de muziek. Muziek verbindt, het is de taal die we allemaal verstaan, over de landsgrenzen heen. Mijn dochter wilde na de winst van Duncan Laurence per sé het liedje Arcade op haar blokfluit leren spelen. Ze was toen zes jaar en begreep misschien niet helemaal wat hij zong, maar wel dat ze het heel, heel mooi vond. En als ze het speelt, hoor je dat ze precies snapt waar het over gaat. 

Iedereen spreekt muziek.
Daarom verzamelden we er voor deze week de mooiste boeken over!

Over een week vindt er een belangrijk concert plaats, maar alle muzikanten zijn op vakantie. Wat een ramp! Vanuit verschillende wereldsteden krijgt de orkestdirigent ansichtkaarten opgestuurd. Samen met zijn trouwe assistent reist de dirigent de wereld rond om de orkestleden te vinden. De violisten vinden ze terug in Tokyo, de harpist in Porto, de trompettisten in Rio en de fluitisten in Abidjan.

Het orkest is een fantastisch kijk- en zoekboek op groot formaat. 


 

Het meisje Melody komt met haar zwevende boot aan bij een eiland. Haar gevleugelde fluit heeft haar de weg gewezen. Op het eiland blijkt alles en iedereen muziek te ademen: de bomen, de planten, de dieren, maar vooral: de kinderen die er wonen! Melody hoort liedjes in allerlei talen die ze niet kent, maar de taal van de muziek blijkt voor iedereen verstaanbaar. En Melody wil die liedjes maar wat graag leren ...

Ga met Melody mee op deze sprookjesachtige en muzikale reis door alle windstreken.


 
Op een dag vindt een beer een piano in het woud. Na een tijdje speelt hij de mooiste muziek. De beer gaat naar de stad en wordt wereldberoemd. Toch knaagt er iets: hij mist zijn vrienden in het woud en zou dolgraag weer voor hen spelen. Zouden ze wel blij zijn als hij terugkeert?

 

Suzy en Indra staan voor een belangrijke beslissing: naar welke middelbare school gaan ze straks? Hun ouders willen dat ze zo veel mogelijk open dagen bezoeken, maar de meiden hebben hun keuze allang gemaakt. Het wordt het Stedelijk. Daar werkt namelijk een toffe muziekdocent. Er is alleen één probleem: het Stedelijk is een gymnasium. En daar kom je niet op met een vmbo-t-advies…

 
 
Dit boek is het langverwachte vervolg op het succesvolle muziekboek Zinglish. Het combineert op een unieke manier liedjes zingen met Engels leren. Van elk liedje is een Nederlandse én een Engelse versie gemaakt. De zevenentwintig liedjes en de bijbehorende lessuggesties behandelen diverse thema’s die nauw aansluiten bij de leefwereld van het kind, zoals klusjes, tandenpoetsen, het weer, familie, fouten maken en boodschappen doen.


Noot voor noot (AVI E3) is een mini-biografie over leven en werk van een van de grootste componisten aller tijden: Johann Sebastian Bach. Wat maakt Bach zo bijzonder? Arend van Dam reisde voor dit boek speciaal naar Leipzig, de Bach-stad bij uitstek.

 

Facebook
Website
Email
Copyright © 2021 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar saar@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp