Copy
Thema deze week
Muziek
Altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd

Kennen jullie het liedje van Kinderen voor Kinderen 'wakker met een wijsje' nog? Vroeger heb ik dat nummer grijsgedraaid, tot grote irritatie van mijn zussen. Net zoals het jongetje van dit liedje heb ik altijd een liedje in mijn hoofd. Mijn brein creëert zo zijn eigen afspeellijst zeg maar. De ene keer een heerlijk rustig zwijmel nummer, en de andere keer een nummer dat voorbij kwam op de radio en mijn brein onbewust heeft opgeslagen en afspeelt in mijn hoofd. Herkenbaar?

Muziek is er voor iedereen, elk moment en voor elke stemming. Muziek kan troosten, afleiden, rust geven en vrolijk maken. Muziek maken is ook een sociaal gebeuren, omdat je het vaak met elkaar doet. Zelf een instrument leren bespelen maakt kinderen zelfverzekerder. Het is goed voor hun zelfvertrouwen en hun zelfbeeld. Muziek roept ook gevoelens en emoties op. Het ervaren en benoemen daarvan draagt bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook bewegen en dansen op muziek is voor kinderen een manier om uiting te geven aan hun gevoelens.

Ook voor de taalontwikkeling is muziek belangrijk. Taal heeft net als muziek een ritme, klanken, een melodie. Veel taalmethodes gebruiken versjes en liedjes als leermiddel. Wij hebben voor jullie de mooiste kinderboeken rondom dit thema geselecteerd.
Wist je dat...

het luisteren van muziek gelukkig maakt?

Muziek heeft hetzelfde effect op je brein als seks, chocolade en beweging. Tijdens het luisteren, of spelen, van muziek komt het gelukshormoon dopamine vrij waardoor je super vrolijk kunt worden. 

"Het openingslied van dit muzikale doeboek vertelt het verhaal van Carlos de operapiraat; de vissen, ja zelfs de haaien zingen met hem mee…
En zo zijn er nog vierentwintig liedjes in afwisselende muziekstijlen over allerlei verschillende onderwerpen. Je komt van alles te weten over uiteenlopende muzikale thema’s, zoals rock-’ n-roll en het Groenteorkest. Bij de liedjes zijn spannende muzikale spelletjes, raadsels en puzzels bedacht. Leuk en uitdagend om, ook in de klas, mee aan de slag te gaan. De Operapiraat is een bonte verzameling van muzikaliteit, humor en educatie, waarbij het plezier in zingen voorop blijft staan
."
 
 
"Een geweldige manier om Engels te leren! Een boek en cd met ruim 25 liedjes in het Nederlands en het Engels. Met extra lesactiviteiten en opdrachten. Voor kids van 4 jaar en ouder."
"De kleine Mozart is gek op pianospelen. Wanneer hij zeven is, speelt hij al zó goed dat hij door machtige Europese vorsten wordt uitgenodigd om op te treden aan hun hof. Samen met zijn ouders en zijn zus Nanne gaat Wolf op tournee. Maar hoe langer de reis duurt, hoe meer heimwee hij krijgt.
Wanneer Wolf elf is, krijgt hij een uitnodiging van de keizer van Wenen om een opera te schrijven. Wolf neemt de uitnodiging aan en reist met zijn ouders en zus af naar de hoofdstad. Maar de andere componisten zijn jaloers op Mozart en doen er alles aan om zijn opera te dwarsbomen..
."
 

"Ontdek:

  • hoeveel muziekstukken Mozart in zijn korte leven componeerde
  • wat het verschil is tussen een opera en een operette
  • welk muziekstuk oneindig blijft duren
  • welke vreemde aanwijzingen Erik Satie bovenaan zijn partituren noteerde
  • waarom John Cage microfoons plaatste op een krop sla of de stekels van een cactus liet trillen"
 
Zoek jij nog een leuk boek voor je (klein)kind, neefje, nichtje of gewoon voor jezelf? Wij geven gratis en vrijblijvend boekenadvies op maat! 
Ik wil gratis boekenadvies!
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp