Copy
Thema deze week
Wolven
De wolf rukt op in Nederland. dit dier spreekt al generaties lang tot de verbeelding en er zijn talloze boeken over verschenen. Daarom is ons thema deze week: De wolf!
Het verhaal van de indiaan en twee wolven 

Op een avond zat een oude indiaan met zijn kleinzoon bij het kampvuur. Hij vertelde hem over het leven en levensgeluk. 

“Binnen in mij is een gevecht gaande.” zei hij tegen de jongen. “Het is een gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht. Hij staat voor woede, jaloezie, hebzucht, verwaandheid, schuld, wrok, leugens, valse trots, superioriteit en ego.”

Hij ging verder: “De andere wolf is goed. Hij staat voor vreugde, vrede, liefde, hoop, vrede, nederigheid, vriendelijkheid, vrijgevigheid en compassie.” Binnen in jou woedt dezelfde strijd, datzelfde geldt voor ieder mens.”

De kleinzoon dacht enkele ogenblikken na en vroeg: “Maar opa, welke wolf wint dan het gevecht?”

De oude indiaan glimlachte en antwoordde. “Degene die jij voedt wint het gevecht…”

Wist je dat...
wolven wel dagen zonder eten kunnen?

Wolven kunnen heel lang zonder eten, soms zit er wel 12 dagen tussen twee maaltijden. Maar... als ze dan eenmaal een prooi hebben gevangen kunnen ze tot wel 9kg in één keer naar binnen werken (dat staat gelijk aan wel 90 hamburgers!). 
"Een hongerige wolf,
een vogel,
een eekhoorn,
een kikker,
een konijn...
Als dat maar goed gaat!"
 
"Op een nacht werd ik gebeten door een weerwolf. Mijn broer zei dat ik niet bang hoefde te zijn. Omdat het geen echte weerwolf was. Maar hoe kan je dat zeker weten?
Een bloedstollend avontuur met ketchup en frambozensnoep!'
"Peter is een lieve jongen die van lezen en dromen houdt. Opa vindt hem soms net een meisje. Mij goed, denkt Peter. Hij verandert zijn naam in Petrova, trekt mama's trouwjurk aan en maakt zich mooi. De dieren in het bos zien nauwelijks het verschil. En Peter blijkt een bijzonder dapper en slim meisje te zijn..."
 

"Feodora woont met haar moeder in de bossen van Rusland, ver weg van de revolutie. Haar moeder leert tamme wolven weer wild te worden, zodat ze kunnen overleven in de wildernis. Feo lijkt een speciale band te hebben met drie van de wolven die altijd in de buurt van hun huis rondzwerven. Dan wordt Feo’s moeder gevangengenomen door het leger. Terwijl Feo een barre tocht door het besneeuwde landschap onderneemt om haar moeder te bevrijden, leren de wolven haar hoe ze moet overleven in een gevaarlijke wereld en moet opkomen voor de dingen waar ze van houdt…"

 
"Silas gaat in een klein dorp in Het Zuiden wonen. Hij krijgt er nieuwe vrienden. Rinke, die bazig is. En Johanna, die blind is en tegen hem zegt: 'Vertel aan niemand wat je in het bos hebt gezien, Silas!'"
"Wolven in de polder is een boek voor jeugdige wolvenfans. Het is geïnspireerd op waargebeurde feiten die mogelijk nog te gebeuren staan: vanuit Duitsland lopen drie jonge wolven, de broers Grijs en Grauw met hun zusje Gruwel, de provincie Groningen binnen. Wat volgt is een wild avontuur. Ze trekken dwars door het land, hollen op Prinsjesdag rakelings langs de Glazen Koets en beheersen wekenlang het nieuws."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp