Copy
Thema deze week

Liefde

Spread the love 

De dag van de liefde, oftewel, Valentijnsdag staat weer voor de deur. 
Vroeger was Valentijnsdag vooral een feest waarbij kaarten naar geliefden werden gestuurd. De oudste Valentijnskaart komt uit het jaar 1400 en is te vinden in het British Museum.

Liefde vermenigvuldigt zichzelf wanneer je het deelt.
En zeg nou eerlijk, in deze rare, onzekere, angstige en voor velen eenzame tijd, is een beetje extra liefde geen overbodige luxe.
Dus pak een vel papier, of een mooie kaart uit de kast, en schrijf je geliefde, vriend, vriendin, opa of oma een brief vol liefde. En wil je de verassing extra speciaal maken? Koop dan een van onderstaande boeken, gevuld met liefdevolle verhalen voor jong en oud. Fijne bijkomstigheid dat de meeste boeken gewoon door de brievenbus passen: coronaproof dus!


Een klein gebaar met een onschatbare betekenis. 

Wist je dat...
de langste zoen ooit 58 uur, 35 minuten en 58 seconden duurde?

Deze tijd staat op naam van een Thais koppel dat in 2013 meedeed aan het wereldrecord zoenen. De deelnemers mochten niet gaan zitten en moesten onophoudelijk kussen. Ook tijdens het drinken met een rietje of tijdens sanitaire stops moesten de lippen op elkaar blijven.
 

Het lange wachten is beloond: Na een kleine 20 jaar is hier dan eindelijk het vervolg op 'raad eens hoeveel ik van je hou.' Een boek om verliefd op te worden! 
"Hoe maak je duidelijk dat je iemand heel erg leuk vindt? Wolf Erlbruch doet dat met prenten van verliefde en zoenende dieren. Ze versterken wat in de prachtige gedichten onder woorden wordt gebracht: ik vind je lief."
 
"Leve de lente! Teckel Tokkel geniet van de eerste warme zonnestralen op zijn snuit, fietstochtjes, paaseieren zoeken en naar de markt gaan met mama en Basiel. Ook in dit seizoen blijft Tokkel zijn ondeugende zelf: hij zaait paniek op de boerderij en doet een avondje visite in het honderd lopen. In de tuin ontluiken de eerste bloemen, maar ook tussen Tokkel en zijn vriendinnetje Trojka lijkt er iets moois te bloeien …'
"Isa logeert de hele zomer bij haar ooms aan zee. Net wanneer ze denkt dat dit de saaiste zomer van haar leven wordt, ontmoet ze Zachar. Hij loopt altijd op blote voeten en woont in een oud landhuis in de duinen. Heel even lijkt het de mooiste zomer van haar leven te worden. Maar dan ontmoet ze Brahim, wonderlijke Olga en Kaas, een jongen die gek is op vogels en fossielen. En dan komt ook haar beste vriendin Sofie op bezoek. De zomer wordt er een vol drama…"
 

"Liefde is universeel. Mensen van alle tijden, alle culturen en van alle leeftijden weten: liefde is het enige wat écht telt. Zelfs als ze pijn doet."

 
"Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL. Bovendien mag Nikki optreden in de openingsact! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk! Wanneer Nikki ontdekt dat zij ook nog haar kamergenoot wordt, kan ze wel GILLEN! Wordt haar droomreis een totale NACHTMERRIE?"
"De hoofdpersonen van dit boek zijn dieren die elkaar hun hele leven trouw blijven of die bijzondere manieren hebben om het hart van de ander te veroveren. Een lieve en kleurrijke ode aan de ware liefde."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2021 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar vivian@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp