Copy
Thema deze week
Sinterklaas

Rijm en win

Wij mogen twee exemplaren van het boek 'Dag Sinterklaasje', geschreven door Jacques Vriens, weggeven onder een van onze volgers. Hoe leuk?!
Wil jij kans maken op dit te gave boek? 

Pak dan gauw het rijmwoordenboek uit je kast, van het internet, of schud wat rijmwoorden uit je mouw
Dan belandt dit boek wellicht op de deurmat bij jou
Schrijf een gedicht van minimaal 6 regels lang
Het thema bedenk je zelf: van boeken, schurken, prinsessen tot bomen. Alles mag en kan.
Iedereen mag meedoen, jong en oud, niks is gek of raar
Zorg wel dat je gedicht binnen is  voor 20 november bij Vivian of Saar

Genoeg informatie, rijmen maar! 

Stuur gedicht in
Wist je dat...
het dichten tijdens Sinterklaas echt Nederlands is?

Het dichten begon als een plaag cadeautje. Als de boer de laatste oogst binnenhaalde gaven de buren de boer een ui of een aardappel met een gedichtje erbij, plagend. Dit is de oorsprong van de surprises en gedichten.
"Het is bijna Sinterklaas en prinses Arabella wil maar één ding. 'Ik wil Sinterklaas voor Sinterklaas!' roept ze. Op een vroege ochtend haalt het vliegtuig van de koning de Sint op. Prinses Arabella is dolblij met haar cadeau. Maar de Sint is niet gelukkig. Hij heeft nooit eerder met het vliegtuig gereisd, het ontbijt is anders dan anders, er zijn geen pieten en geen paard ... Hoe moeten alle kinderen nu hun pakjes krijgen?"
 
"Binnenkort komt Sinterklaas! Maar voor het zover is, gaat Rikki met zijn mama naar hem toe in de speelgoedwinkel. Daar hoort Rikki dat de Sint een groot probleem heeft: zijn paard is opeens ziek geworden. Hoe moeten Sinterklaas en zijn Pieten nu alle pakjes op tijd bij de konijnenkinderen krijgen? Misschien heeft Rikki wel een ideetje...'
"Sinterklaas zonder baard is een geweldig voorleesboek in de weken voor 5 december. Kinderen (en ouders) zullen smullen van dit unieke verhaal, waarin Sinterklaas zijn baard ineens spuugzat is. Zittend in zijn ligstoel op het warme strand in Spanje, krijgt de Sint een ingeving: zijn baard moet eraf. Veel te warm, hij wordt veel te lang en de kinderen zijn er bang voor, denkt Sint. De pietjes weten niet wat ze horen."
 

"Het is midden in de nacht en iedereen slaapt. Papa, mama, Marieke en Sam. Overal in huis is het donker, behalve bij Lieke op de kamer, want daar schijnt de maan naar binnen. Lieke wordt er wakker van en kan niet meer in slaap komen. Ze denkt aan Sinterklaas. Morgen komt hij aan met de stoomboot. Morgen zal Lieke hem zien, van vlakbij, van zo dichtbij dat ze hem een hand kan geven. Zou Lieke dat durven? Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel sinterklaasliedjes zingen!"

 
"In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben…"
"Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken’ – het hele Sinterklaasverhaal in liedjes."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp