Copy
Thema deze week

Humor

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

Lachen voelt heerlijk en is super gezond. Maar eigenlijk doen we het allemaal veel te weinig. Weet je dat volwassenen gemiddeld zo’n 10 tot 15 keer per dag lachen? Kinderen daarentegen laten hun lach wel 300 tot 400 keer per dag horen. 

Tijd om daar iets aan te veranderen dus. Hieronder vind je 4 tips voor een dag met een lach.

1. 
Doe mee met je kinderen
Kinderen lachen heel wat af op een dag. Wel meer dan 300 keer om van alles en nog wat. Kijk ernaar en kopieer hun gedrag. Gooi de schaamte van je af en vergeet dat je volwassen bent. Doe gewoon lekker gek. Spring samen als een kikker door de kamer, maak met elkaar gekke (lach) geluiden, trek een kledingstuk binnenstebuiten aan en zie de humor in van alledaagse gebeurtenissen. Voel de lach in je opborrelen en laat hem komen. Geniet en voel je goed.

2.
Strooi met complimentjes
Een complimentje krijgen maakt je blij of niet soms? Het tovert een lach op je gezicht. Nou met complimentjes geven werkt het niet anders. Want, dan maak je een ander aan het lachen en dat geeft jou ook weer een prettig gevoel. Dus, doe het gewoon. Zeg hoe heerlijk die taart smaakt. Vertel je collega dat ze er stralend uitziet. Hoe heerlijk je partner ruikt en hoe fantastisch je het vindt dat je kind je helpt. Gewoon doen. Het helpt je vaker en meer te lachen op een dag.

3.
Lach naar iedereen
Lachen werkt aanstekelijk. Dat komt door de spiegelneuronen in onze hersenen. Die reageren op emoties en gedrag. Test het maar eens uit. Neem je vandaag voor om naar iedereen die je ontmoet te lachen. Zeker weten dat die lach wordt beloond. Misschien niet altijd spontaan, maar je krijgt een lach terug. Soms met opgetrokken wenkbrauwen of een boer die kiespijn heeft. 

4.
Lees een grappig boek (voor)
Het recept voor een lachsalvo: een goed boek!
Een boek vol humor tovert gegarandeerd een lach op je gezicht. 
Je waant je heel even in een andere wereld, vergeet die vaatwasser die je nog moet uitruimen en de berg was die staat te wachten. Wij hebben de grappigste boeken voor je geselecteerd om zelf- of voor te lezen. 

Wist je dat...
we gemiddeld zo'n 20x per dag lachen?

Van alle keren dat we lachen op de dag, gemiddeld twintig keer, heeft dat vaak (zo’n 80 procent) niets te maken met iets grappigs of een goed staaltje humor.

"Derek het schaap vindt het leven in de wei geen pretje. Met al die andere vervelende dieren op de boerderij is er bijna geen plukje vers gras meer te vinden en Derek heeft altijd trek. Hij pakt elke kans om een sappig maaltje te vinden met beide handen… eh… poten aan. Maar net als hij iets lekkers vindt, komt er altijd wat tussen. Lukt het hem ooit een lekker hapje te vinden… en rustig op te peuzelen?"
 
"Mioef, mioef! Is het een kat? Of is het een hond? Kond is net zo grappig als zijn gekke naam.
Maar is Kond wel echt of bestaat hij alleen op papier? En waarom heet hij Kond? Heeft hij echt van die dikke billen?
Ga met Pim en Maan mee op ontdekkingstocht naar Kond, de kathond. Samen beleven ze de gekste avonturen.
"
"Stinkhond droomt van de liefde.
Maar wie valt er nu voor een dweil?
Met de Gids voor verleiders gaat Stinkhond op liefdespad.
Hij valt als een blok voor Zonderpoeha.
Maar zij houdt alleen van poedels.
Kan hij met de hulp van het boek toch haar hart stelen?."
 

"Dit boek gaat over een vreselijke school. Heel wat scholen zijn verschrikkelijk, maar soms is er één nog net een tikkeltje erger. Wout en Nia hebben de pech om op zo’n school te zitten. Hun leraar, meester Bulder, vindt alle kinderen flapdrollen en brult de hele dag. Maar dan verliest hij zijn stem en komt er een bijzondere vervangleraar: meester Wits. Vanaf dan gebeuren er gekke dingen in het Ravensteincollege …."

 
"Billie Pieters is een elfjarige jongen met maar één droom: een stand-up comedian worden. Hij doet niets liever dan het bedenken van de leukste grappen en pakkende slotzinnen. Er is alleen één probleem: Billie stottert.
Op school zegt hij zo min mogelijk, en zijn grappen durft hij alleen aan zijn oma te laten horen. Maar Billie kan niet voor eeuwig blijven wegrennen.
Kiest hij voor de spotlight, of blijft hij liever onzichtbaar?
De jongen die iedereen laat lachen is een grappig en ontroerend verhaal over vriendschap en durven zijn wie je bent."

"Mees Kees heeft nog geen diploma, daarom mag hij niet meer alleen voor de klas staan. Hij gaat stage lopen bij de kleuters en 6B krijgt een invaljuf. Maar waarom geeft ze niet gewoon een moppendictee? En hoe kan ze nou lesgeven zonder chips en cola? Na haar komt een invalmeester en die stuurt de hele klas eruit. Kortom, het is tijd voor actie. Mees Kees moet terug! En graag een beetje vlug, want er komt een sponsorloop, en zonder mees Kees wordt dat natuurlijk helemaal niets..."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2021 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar vivian@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp