Copy
Lockdown special
Van gewenning naar ontwenning

Ik heb net de kinderen naar school gebracht en plof met mijn laptop op schoot, en een warme kop koffie in mijn hand, neer op de bank, klaar voor een nieuwe werkdag. Al maanden werk ik iedere maandag vanuit huis en ik begin er inmiddels aan te wennen. Het is stil in huis, enkel het geluid van mijn vingers die in hoog tempo mijn toetsenbord raken vullen de ruimte wanneer mijn telefoon afgaat: 'ping ping'. Ik schrik op uit mijn concentratie en pak mijn telefoon die naast me ligt. Nog voordat ik het bericht geopend heb word ik gebeld door mijn moeder die paniekerig door de luidsprekers klinkt: 'heb je het nieuws al gelezen?! de kinderen hebben morgen hun laatste schooldag!' 

Moest jij net als ik ook even slikken bij het kijken van de persconferentie gisterenavond? We kunnen de nieuwe maatregelen helaas niet mooier maken dan dat ze zijn, maar we hebben misschien wel wat om de komende weken een stukje lichter te maken. 

 
Gratis boekenadvies
Vanaf morgen gaan de scholen en opvangcentra voor zeker vijf weken dicht. Dat betekent dat veel kinderen en hun ouders thuis zitten. Het weer is helaas een stuk minder aangenaam dan tijdens de vorige lockdown in maart. Reden genoeg om nog gauw wat boeken te bestellen om je af en toe, onder een dekentje op de bank, terug te kunnen trekken in een spannend, grappig of magisch verhaal. Om een passend boek te vinden geven wij de komende week daarom gratis persoonlijk boekenadvies voor jouw kroost, jezelf of cadeau te doen. 
Gratis boekenadvies
Hieronder vind je alvast een mooie, frisse selectie boekentips om de huidige lockdown iets te verzachten. 
"Ga mee op reis en zie hoe bloemblaadjes veranderen in vlinders, bladeren in bergen, takjes in monsters... Tot het eindigt in een oneindige sterrenhemel. Wedden dat jij morgen ook een wereld zult ontdekken onder een bladerhoop?"
 
"De spin Anansi is de eeuwige underdog die iedereen te slim af is. Hij weet altijd een list te bedenken om konijn, schildpad, krekel of tijger geld en eten afhandig te maken. Ook de koning besteelt en bedriegt hij keer op keer. Tot de koning er genoeg van heeft. Hij laat Anansi in een ton opsluiten en geeft soldaten opdracht de ton in zee te gooien. Kan de slimme spin zich hieruit redden? Natuurlijk!'
"Drie kinderen zijn helemaal alleen met kerst. En ze hebben ook geen cadeautjes, en geen lekker eten, en zelfs geen kerstboom. Verdrietig zitten ze in de keuken, als ze ineens een heel raar geluid op de trap horen... Het is Pippi! Op haar paard! En op haar hoofd staat een kerstboom, met lichtjes erin en vlaggetjes en lekkers. Ze heeft ook cadeautjes bij zich, maar eerst moet er gedanst worden. Mét de kerstboom!"
 

"Daar ligt het. Op straat. Een klein, wit, glanzend doosje. Voor Levy kan bedenken dat je nooit zomaar iets van de straat op moet pakken, zit het al in haar zak. Het helpt haar de dag door. Een gewone schooldag, met sommen die ze fout doet omdat ze even aan iets anders dacht. Met de stemmen van de kinderen om zich heen. De stemmen die zeggen dat ze niks kan. Die schreeuwen, en schelden. Steeds legt ze dan even haar hand om het doosje dat aanvoelt als een gladde kastanje. Wat zou het zijn?"

 
"Zissel kan niet praten, maar ze ziet en begrijpt alles – ook het samenzweerderige gefluister in de nacht waarin haar babybroertje wordt geboren. Diezelfde nacht sterft de baby van een belangrijke edelvrouw. Zissel is getuige van een complot dat ze nauwelijks kan bevatten. Ze reist mee naar het hof van koning Salomo. Daar weet niemand dat zij de zus is van de baby die is verwisseld, laat staan dat ze een dochter van de koning is. Maar de kleur van haar ogen verraadt haar…"
"Dé jaarlijkse sensatie voor jong en oud: Guinness World Records 2021 bevat weer duizenden verbazingwekkende records. Maak in deze spiksplinternieuwe Nederlandse editie kennis met de meest verbluffende en illustere recordhouders. Ontdek hoe zij de top bereikten."
Deze komt uit de oude doos (2016) en vonden wij te schattig om niet te delen. Zie jij het verschil meteen?
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar vivian@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp