Copy
Thema deze week
Kerst
Een maand die verlicht en verzacht

Kerstmuziek op de radio, lichtjes in- en mooie boeken onder de bomen en schitterende sterren voor de ramen. Ik hou van kerst! Of beter gezegd, ik hou van de kerstsfeer.

Gisterenavond zat ik in de auto met vermoeide en hongerige kinderen achterin. Ik had mijn 'to-do' lijstje nog niet kunnen afwerken, en belandde vervolgens ook nog in de file. Diep van binnen had ik het liefst even keihard willen gillen van frustratie maar ik hield me in. We reden in een slakkentempo door de versierde straten. Vanaf de achterbank werd het langzaam stil en hoorde ik de ene 'wow, moet je kijken' na de andere 'wooooow'. En de reis, die zojuist nog eindeloos leek te duren vloog voorbij. Eenmaal thuis aangekomen zei de oudste, die verreweg de meeste kerstversiering had gespot, met een hoorbare teleurstelling in haar stem 'nu al?!' 

Dat is wat de decembermaand doet. Hij verlicht en verzacht. We vergeten even de drukte van de afgelopen 11 maanden en staan stil, samen met elkaar. 
Bestel al je kerstcadeau-boeken op www.leesvink.nl. Advies nodig? Wij helpen je graag. Mail naar vivian@leesvink.nl
Wist je dat...
ze er met Kerst in Mexico wel een heel bijzonder bijgeloof op na houden?

Wil je in Mexico een nieuwe liefde in het nieuwe jaar dan moet je met kerst een rode onderbroek dragen. Ook geloven ze dat een gele onderbroek staat voor financiële voorspoed en wit ondergoed voor een goede gezondheid! 

Ik zou ze allemaal tegelijk dragen, wat jij?

"In deze bundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de winter. Over Sint en Piet, die soms wel een beetje hulp kunnen gebruiken, over een prachtig midwinterfeest, over een kerstman die zijn muts kwijt is, over een onsmakelijk kerstdiner, en over héél veel oliebollen..."
 
"Op de nacht voor Kerstmis, wanneer iedereen op Muizeneiland zich voorbereidt op het mooiste feest van het jaar, zijn Thea, Klem en Geronimo nog aan het werk op het kantoor van De Wakkere Muis … Opa Wervelwind vond dat er gewoon doorgewerkt moest worden. En dat op kerstavond!
Het ware kerstgevoel was dus ver te zoeken … totdat er opeens twee elfjes van de Kerstman voor hun snuiten staan! De knagers worden halsoverkop meegenomen op een muizenissige reis naar de Noordpool. Daar ontdekken zij opnieuw de magie van Kerstmis.
'
"Dwaal door de drukbezochte straten en langs de bekende monumenten van één van de oudste steden ter wereld, Jeruzalem.
Deze visuele rondreis begint bij de Oude Stad waar de Rotskoepel uitkijkt op de Westmuur. Maar waar is de reisgids? Ga op zoek naar Jan, je persoonlijke wegwijzer, en verken de rest van deze complexe stad. Welkom in een mengelmoes van mensen, culturen en religies, dit is Jeruzalem!"

 

"Winterhuis Hotel schudt op zijn grondvesten. Het hotel trilt en beeft, een geheimzinnig boek verdwijnt uit een afgesloten kamer en Elizabeth en Freddy vinden verborgen boodschappen in de schilderijen aan de muren. Het lijkt erop dat iemand probeert de kwaadaardige Gracella Winters, die ergens in de geheime gangen onder het hotel begraven ligt, weer tot leven te wekken. Elizabeth en Freddy moeten de raadsels oplossen om Winterhuis Hotel te redden van Gracella's duistere magie, voordat het te laat is..."

 
"Ze is het best bewaarde kerstgeheim van allemaal,' fluisterde de Kerstman. 'Zonder haar zou Kerstmis niet bestaan. Ze is ouder dan de tijd, maar nog steeds zo jong als de dag van morgen. Ze staat bekend als de Winterheks."
"Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten, waar hij de wonderlijkste mensen tegenkomt. Zo ontmoet hij een koning die niemand heeft om de baas over te spelen, en een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar vivian@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp