Copy
Thema deze week
Een beetje anders
Anders mooi

Wat nou als we er allemaal hetzelfde zouden uitzien, hetzelfde denken en hetzelfde zouden doen. Dat zou toch best een beetje saai zijn, vind je niet?
 
In de eerste klas van de middelbare school begon ik de mensen om mij heen, en mijzelf, anders te bekijken. Ik stak vaak boven al mijn leeftijdsgenootjes uit, had lange, dunne slungelige benen waardoor mijn broeken of te kort, of te wijd vielen, en tussen mijn twee voortanden bevond zich een gapend gat.
 En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn 'enorme' voorhoofd, dat ik onder een glad gestreken pony verstopte.
Ik wilde vooral niet opvallen en deed er alles aan om mijn 'oneffenheden' te verbergen.

Dat is toch best bijzonder, want als ik nu om me heen kijk op straat zie ik vooral mensen die proberen zo uniek mogelijk te zijn, en daar hebben we veel geld voor over. 

Inmiddels omarm ik het onzekere meisje van toen, en moet ik best een beetje lachen om haar wilde pogingen om niet op te vallen. 
Gelukkig is iedereen anders, want juist dat maakt ons uniek.  

In deze nieuwsbrief vind je een selectie boeken die net een beetje anders zijn dan de rest. En dat maakt ze juist zo mooi. Anders mooi.
 
Lijntjes

Voor wie het liefst
naar buiten gaan
Of kliederen waar
een som moet staan

Voor wie nog vraagt
waarom iets moet
Voor wie het altijd
anders doet

Ooit zoeken ze jou
kom jij aan de beurt
juist als je niet...

Binnen de lijntjes kleurt


Lentezoet
"Roos houdt NIET van roze.
Want roze is voor meisjes die giechelen en dol zijn op prinsessen en feeën.
Maar klopt dat wel?"
 
"Nora is uitvinder.
Boven op zolder verzint ze vleugels voor haar hond.
En een draak om haar grote broers bang te maken.
Maar dan krijgt Nora een nieuwe buurjongen.
Sep weet alles van de sterren.
Maar de aarde vindt hij stom.
Wat is er met hem aan de hand?
Kan Nora iets uitvinden om hem te helpen?"
"Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?"
 

"Timur is twaalf jaar oud en heeft het syndroom van Down. Dit jaar gaat hij naar groep acht. Superspannend, want dat betekent dat het tijd is voor het schoolkamp en de eindmusical. Dit jaar wil hij de blij-maker van de klas worden met zijn grapjes en dropveters.
Ten minste, tot er een nieuwe jongen bij Timur in de klas komt. Jonas is helemaal niet zo aardig als zijn andere klasgenoten. Waarom doet hij zo vervelend tegen Timur? Timur besluit meteen de ultieme uitdaging aan te gaan: het blij maken van zijn eigen pestkop.
"

 
"School is voor Vincent net survivallen: je weet nooit precies wanneer je welke ramp kunt verwachten, dus je kunt je maar beter goed voorbereiden.
Hij kent zijn favoriete survivalhandboek dan ook uit zijn hoofd. En hij heeft altijd een blikje met handige survivalspullen
bij zich. Maar het ergste moet nog komen: schoolkamp. Hij heeft nog zeven dagen om zich voor te bereiden. Dan komt er een nieuw meisje bij hem in de klas, De Jas heet ze, en dat verandert alles...
"
"Nova is autistisch. Ze kan niet altijd reageren zoals een twaalfjarige zou reageren, en kan niet alles wat haar leeftijdsgenoten wel kunnen, maar daardoor laat ze zich niet uit het veld slaan. Maar nu Bridget is weggelopen en Nova alleen in een nieuw pleeggezin is geplaatst, is er niemand meer die haar lijkt te begrijpen. Elke dag telt Nova af naar de lancering van de Challenger en naar het moment waarop ze Bridget weer zal zien. Want Bridget zei: 'Wat er ook gebeurt, ik zal er zijn. Ik beloof het."
Kan jullie schoolbibliotheek wel een opfrisser gebruiken?  Bekijk dan gauw dit filmpje van OBS de Wissel met tips voor de financiering :)
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp