Copy
Thema deze week
Herfst
Bladerend de herfst door

De bladeren kleuren een goudbruin tapijt op de straten en de bomen worden langzaam kaal. 
Al lijkt de temperatuur nog niet heel erg te zakken, toch staat de herfst voor onze deur. 
Ik hou van dit jaargetijde. We trekken langzaam meer terug naar binnen en de kaarsjes verlichten steeds vroeger onze woonkamers. Het ziet er knus en warm uit. 

Naarmate het buiten koeler en grauwer wordt pakken we weer wat sneller een boek om dit, onder het genot van een dampende kop thee, op de bank onder een dekentje (voor) te lezen.

Deze week daarom boeken rondom het thema herfst. Gewoon om alvast een beetje in de sfeer te komen :)
Wist je dat...

De herfst vroeger helemaal geen herfst heette?

Vroeger heette de herfst simpelweg ‘oogst’. De volle maan die het dichtst bij de herfst equinox staat, heet de oogst maan. Voordat we elektriciteit hadden en steden ’s nachts verlicht worden, was de heldere nacht van de oogstmaan heel belangrijk voor de boeren. Door dit licht hadden ze langer de tijd op een dag om hun gewassen te oogsten, vandaar de benaming oogst maan.

 

"De rode klaproos van Elfje Marie staat wiebelend in de stralende, frisse herfstzon. Marie en haar vriendjes zijn gezellig druk in de weer. Ze glijden van de heuvels op een bladslee en maken kennis met een schattig eekhoorntje met een grote pluimstaart: Mini. Samen hebben ze reuzepret. Wanneer ze later allemaal gelijk op Maries klaproos landen, is de pret uit. De bloem knakt! Wat nu? Zal Elfje Marie een nieuw huis vinden?"
 
 
"Iedereen is anders, ook Ella. Ze is niet zoals de meeste heksen. Ze houdt niet van zwart en spinnen vindt ze maar vieze beestjes. Ella moet naar de heksenschool. Maar het toveren wil niet helemaal lukken zoals de juf het wil. Ella moet een heksentaart maken. Stiekem vliegt ze naar het dorp en ontmoet Daan. Zijn vader is bakker en hij gaat Ella helpen met een lekkere zoete taart. Wat zullen de heksen daarvan vinden?"
"Het is zalig wonen in Eikenland. De lucht is er supergezond en het water van de bron, die net onder de top van het eiland ontspringt, zuiver en lekker. Koning Robur ziet vanuit zijn prachtige kasteel dat alles goed gaat en zijn geliefde onderdanen gezond, gelukkig en tevreden zijn. Tot het noodlot toeslaat en zowel koningin Petrea als het kleine prinsje bij de geboorte sterven. De arme koning blijft als een gebroken man achter in zijn opeens erg lege kasteel en kwijnt weg, terwijl eerste minister Otto Bakkus zichzelf als president benoemt en de leiding van Eikenland overneemt. Helaas is die machtswellusteling niet zo nobel van inborst als koning Robur..."
 

"Ontdek insecten in alle maten en vormen, insecten die zo groot zijn als je hand of zo klein dat ze kunnen landen op een pluisje. Lees meer over hun vreemde familieleven, hun gemene streken, hun kennis van priemgetallen en hun talent voor lichtshows."

 
Zoek jij nog een leuk boek voor je (klein)kind, neefje, nichtje of gewoon voor jezelf? Wij geven gratis en vrijblijvend boekenadvies op maat! 
Ik wil gratis boekenadvies!
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp