Copy
Thema deze week

Humor

De kracht van een glimlach
 
Door regelmatig te lachen verminder je stress, train je tientallen spieren, voel je je gelukkiger, word je knapper (ja echt waar, zoek maar op!) en verklein je de kans op hart- en vaatziekten. Kortom een gezonde dosis humor en een uitbundige lachbui zijn hartstikke gezond! 

Met de verlenging van de huidige maatregelen staat het huilen je misschien nader dan het lachen: de hoogste tijd voor een oefening.
Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat als men een potlood tussen de tanden neemt, en daardoor eigenlijk de lachspieren activeert, de daarbij behorende geluksstoffen in de hersenen worden aangemaakt en je daardoor vanzelf wat vrolijker wordt. Appeltje-eitje toch? 

Maar als deze oefening nou niet voldoende werkt, of je vindt het een beetje gênant om met een potlood tussen je tanden door het huis te paraderen.  Scroll dan nog even door, want wij hebben een mooie selectie boeken voor je die gegarandeerd een glimlach op het gezicht toveren. 
Wist je dat...
kinderen tussen de 5 - 6 jaar het meest lachen?

Een kind tussen de 5 en 6 jaar lacht gemiddeld zo’n 400 keer per dag. Variërend van schaterlach tot kleine lach. Dit komt doordat op deze leeftijd alles nog als nieuw, grappig en interessant wordt ervaren. Naarmate je ouder wordt neemt dit, helaas, af.
Volwassenen lachen gemiddeld zo'n 20 keer per dag.
WIN WIN WIN

Wij mogen dit gave voertuigen boek (van maar liefst 2 meter lang) weggeven onder een van onze volgers! 
Wil je kans maken op dit boek voor in jouw klas, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of gewoon voor bij jou thuis? Knutsel of teken dan jouw droomvoertuig (auto, fiets, step, scooter ed.) maak er een foto van en mail die voor 20 januari naar vivian@leesvink.nl 
"Op een herfstige ochtend als Eddy wakker wordt, heeft hij opeens een snottebel. En die lijkt maar niet weg te willen gaan. Dat vindt iedereen erg raar en vies. Ook Eddy's moeder, die de bel steeds weg blijft vegen. Maar er is iets geks aan de hand. Telkens als mama de snottebel weghaalt, komt hij even later een klein beetje groter weer uit Eddy's neus. Hij groeit en groeit... Iedereen op straat kijkt naar Eddy en zijn reuzensnottebel. Sommige mensen lachen, anderen kijken verbaasd. Eddy vindt het maar vervelend, hij wil liever net als de andere kinderen zijn, die geen snottebel hebben, of alleen een kleintje, soms.

Maar dan gebeurt er op een dag iets heel gevaarlijks en worden Eddy en zijn snottebel misschien wel de helden van het verhaal..."

 
"Martijn krijgt elke dag de lekkerste broodjes mee naar school. Maar op een dag is zijn lunchbox leeg. Martijn is woedend: wie heeft zijn lekkere sandwich gestolen? Als ook de volgende dagen zijn broodjes uit zijn lunchbox verdwijnen, besluit Martijn een onderzoek in te stellen. Was het Vreetzak Vincent, die constant honger heeft? Of Sneue Suzan, wiens koelkast altijd leeg is? En wat zijn die gele vlekken op het overhemd van de schooldirecteur? Zijn ze misschien afkomstig van de eiersalade op Martijns broodje van donderdag?
Lukt het Martijn om de sandwichdief te ontmaskeren?'
"Nik lijkt een gewone jongen, maar eigenlijk is hij… Grapman! Als hij een boef wil vangen vertelt hij snel een mop en valt de boef om van het lachen – zo fantaseert hij. Jammer alleen dat de kinderen in zijn klas niet om hem lachen. En degene met de állerminste humor is hun leraar, meester Nietje. Wanneer Nik op een dag per ongeluk – of dankzij zijn superhumor? – de klas aan het lachen maakt, knapt er iets bij de meester. Hij neemt Nik en klasgenootje Noor mee naar een tijd waarin meesters kinderen nog echt mochten straffen. Kan Grapmans superhumor hen redden? Of maken zijn grappen het alleen maar erger?"
 

"Wie het laatst lacht… Het examenjaar van Mick en Nick op Dutjebroeks College voor Alles en Nog Wat is aangebroken en Mick en Nick hebben nog één doel: een spetterend afscheid. En hoe doe je dat beter dan met een écht goede prank? Eitje voor deze meestergrappenmakers, zou je denken. Maar niets blijkt minder waar als het hoofd van de school wordt vervangen door zijn vreselijke vader Bertrand Barsman. Directeur Barsman is een man met een missie: hij wil wraak nemen op de Vreselijke Twee. Kunnen Mick en Nick deze laatste strijd winnen?"

 
"Jonathan woont alleen met zijn vader in de Stinkblokken. Op school wordt hij gepest, zo hard dat hij ziek wordt en bij zijn oma moet gaan logeren. Dat loopt eerst niet zo vlot, maar dan ontdekken ze samen Jonathans superkracht..."
"Van de geliefde bestsellerauteur van de ‘Tom Groot’-serie komt ‘Strijd om de superschoen’, een superspannend verhaal met dolkomische illustraties. Lies en Robbe Laars moeten hun vader redden. De beroemde uitvinder Akke Laars verkeert in gevaar, want Sylvie Sleehak heeft haar zinnen gezet op zijn uitvinding: vliegende schoenen! Alleen daarmee kan ze de strijd om de superschoen winnen. Sylvie is de akeligste en meest verschrikkelijke persoon van Schoenenstad, en ze zal niets uit de weg gaan om te krijgen wat ze wil. Om hun vader te redden moeten Lies en Robbe zelf meedoen aan de wedstrijd, en zo raken ze verwikkeld in een bloedstollend en hilarisch avontuur."
Facebook
Website
Email
Copyright © 2021 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar vivian@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp