Copy
Thema deze week
Dinosaurus
Een knalroze, zingende dinosaurus

Geen mens heeft ze ooit in levenden lijve gezien, en toch heeft iedereen een levendig beeld bij een dinosaurus.
Tijdens het maken van deze nieuwsbrief realiseerde  ik me dat alle verhalen, beelden en informatie die wij hebben van deze prachtige dieren gebaseerd is op vondsten van archeologen. Want echt gezien heeft nooit iemand ze.
We geloven in het verhaal van deze prehistorische monsters. 
Natuurlijk zijn er wetenschappelijke bewijzen van hun bestaan, maar echt zeker weten doen we het niet.
Misschien zagen ze er wel helemaal niet zo uit. Waren ze niet groen of bruin maar pimpelpaars, of nog leuker, knalroze!
 En gromden ze niet tegen elkaar maar communiceerden ze door middel van zingen. Zie je het al voor je, een zingende dinosaurus?

Ik kan mijn fantasie er helemaal op loslaten maar dat komt het stoere imago van de dino niet ten goede ben ik bang ;)

Voor alle dino-fans heb ik de leukste, en mooiste, boeken hieronder op een rijtje gezet.

Veel leesplezier! 

 
Wist je dat...

De grootste dino soort ooit gevonden de Patagotitan mayorum is?

Deze ondersoort van de titanosaurus leefde zo'n 100 miljoen jaar geleden in Argentinië. In 2013 ontdekte een boer de botten op zijn land. 

Een volwassen exemplaar kon 37 meter lang worden en woog rond de 70 ton (!!), dat is net zoveel als een dozijn Afrikaanse olifanten, het huidige grootste landdier. De dinosaurus was een planteneter. 

Deze reuzedinosaurus haalde in 2016 de krantenkoppen, toen het skelet werd tentoongesteld in New York. Vanwege zijn lengte paste hij niet in zijn geheel in de zaal. 

Een hilarische rondleiding door de wondere wereld der dinosauriërs. Voor iedereen van 4 tot 250 miljoen jaar oud.
"Dit is geen doodgewone kip. Dit is een dino. De Gallus gallus domesticus, jawel! En deze doodgewone kip - pardon - deze dino weet alles over de andere dinosaurussen. Dat zal hij wel even bewijzen!"
 
 
"Alles wat je altijd al wilde weten over je favoriete uitgestorven reptiel en de wereld waarin hij leefde. Dit boek barst uit zijn voegen van de handige overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten."
"In dit spectaculaire boek worden de allermooiste dinosauriërs die ooit over ons aardoppervlak hebben gelopen, gezwommen of gevlogen op magnifieke wijze tot leven gewekt. De enorme reptielen komen uit verschillende perioden en geslachten; gemene deler is hun bijzondere en indrukwekkende verschijning. Er zitten afschrikwekkende jagers tussen, zoals Tyrannosaurus Rex, maar ook grote herbivoren als Dreadnoughtus (die evenveel woog als acht Afrikaanse olifanten!), vogelachtigen als Archaeopteryx en zeemonsters als Kronosaurus."
 

"De duizelingwekkende illustraties brengen de wereld van de dinosauriërs weer tot leven. Stap terug in de tijd en ontdek welke dinosauriërs tijdens het mesozoïcum heer en meester waren op het land, in de lucht en in het water."

 
Zoek jij nog een leuk boek voor je (klein)kind, neefje, nichtje of gewoon voor jezelf? Wij geven gratis en vrijblijvend boekenadvies op maat! 
Ik wil gratis boekenadvies!
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp