Copy
Thema deze week
Fantasie
Een magische wereld

Het is donderdagavond een paar minuten na half 11. Met mijn ogen gesloten lig ik roerloos in bed te wachten tot ik in slaap val. Ik hoor de wijzer van de klok ritmisch de tijd vooruit duwen. De onafgewerkte lijstjes van vandaag dansen door mijn hoofd en een rusteloos gevoel bekruipt me. Het lukt me niet over te geven aan de slaap, dus ik besluit nog wat te gaan lezen.  Ik grijp naar mijn boek op het nachtkastje naast me. "Waar was ik ook alweer gebleven" mompel ik zachtjes in mezelf zoekende naar het vouwtje rechts bovenin het papier van mijn boek. Eenmaal gevonden sla ik het boek open en begin met lezen. Langzaam voel ik de spanning uit mijn lijf verdwijnen en vergeet ik de drukte van vandaag. Ik waan me in een andere wereld, een magische wereld. In een verhaal, waarin alles mogelijk is. Mijn fantasie en inbeeldingsvermogen worden optimaal geprikkeld. 
 
Wist je dat...
verhalen een toverkracht hebben?

De grootste toverkracht van verhalen is het tegengaan van vooroordelen.
Kinderen die tijdens het lezen in aanraking komen met personages die behoren tot een ‘andere’ culturele of sociale groep, gaan positiever over deze groep denken: zij schrijven positievere eigenschappen aan deze groep toe, en staan meer open voor contact met deze groep. (Cameron, Rutland, Hossain, & Petley, 2011; Vezzali, Stathi, & Giovannini, 2012; Aronson et al., 2016)
Ook wanneer kinderen verhalen lezen over personages met bijvoorbeeld een leerbeperking, een lichamelijke beperking of overgewicht, nemen hun stereotype opvattingen over deze groepen af. (Cameron & Rutland, 2006; Wadian, Barnett, & Sonnentag, 2017)
"Mila’s strandvakantie met opa en oma loopt dit jaar een beetje anders. Haar beste vriendinnetje kan dit keer helaas niet mee. En op een avond raakt ook nog eens het jonge hondje van oma en opa zoek. Maar dan … gebeurt er iets magisch."
 
"Heksje Lilly is een geheime heks. Met het toverboek dat ze onder haar bed bewaart, beleeft ze allerlei spannende avonturen. Lezers vanaf 8 jaar kunnen nu genieten van twee verhalen in dit superdikke omkeerboek: Heksje Lilly en het magische zwaard en Avontuur onder water. In dit boek maakt Lilly twee heel bijzondere reizen. Ze gaat naar Atlantis, de oeroude gezonken stad onder water. En ze maakt een heksensprong naar de middeleeuwen! Daar wordt een kasteel aangevallen door gemene ridders. Lilly wil de mensen helpen, maar daarvoor moet ze eerst op zoek naar een magisch zwaard...'
"Niemand mag weten dat de ouders van Lilo een heks en een vampier zijn. Buiten de deur toveren is dan ook ten strengste verboden voor de familie Lastpak! Maar wat doe je als er een pinguïn genaamd mevrouw Gustav, die denkt dat ze een weerwolf is, de hele buurt wakker maakt door naar de maan te huilen? Een beetje magie gebruiken natuurlijk! Het verloopt alleen niet helemaal volgens plan. Mevrouw Gustav verandert in een stinkdier en verspreidt een ondraaglijke geur. En dan staat ook nog de toverinspectie op de stoep... Hoe moet Lilo zich uit deze magische puinhoop zien te redden"
 

"Eddie is blij, want hij krijgt een magisch dier. De vleermuis Eugenia is heel vrolijk en lief. Net zoals Eddie houdt ze van tekeningen en van rommel. Ze worden meteen dikke vrienden. Op school heeft Miss Cornfield een verrassing. Ze organiseert een leesnacht met de klas. Ze vertellen elkaar verhalen en lezen spannende boeken. Maar dan valt de stroom uit en raken twaalf jongens opgesloten in de griezelkelder van de school."

 
"Oké, dus je hebt een magisch dier in huis gehaald, maar hoe verzorg je je eenhoorn of feniks eigenlijk? Wat doen ze graag? Wat eten ze? Hoe win je hun vertrouwen? Dit handboek voor verzorgers van magische dieren is geschreven door een zeer professionele magische dierenverzorger, dus honderd procent betrouwbaar. Nadat je alles hebt gelezen over kleine en grote magische dieren en de vijf gouden regels kent, kun je achterin het boek de eindtoets maken en slagen als volleerd verzorger van magische dieren. Het is geen saai lesboek; de prachtige tekeningen nemen je mee langs de meest opmerkelijke wezens en weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat je vrienden kunt worden met een karbonkel door knikkers bij zijn hol achter te laten? Of dat je nooit teveel parfum moet dragen in de buurt van een cerberus?"
"Lucie Alvenstein weet het zeker: er schuilt meer achter de uitnodiging die ze heeft ontvangen. Haar rivaal Elodie de Richemondt nodigt haar uit om mee te doen aan het Toernooi van de Parfumeurs, een wedstrijd tussen de beste geurmakers ter wereld. Het kan niet anders dan dat Elodie op zoek is naar getalenteerde nieuwe senti- fleurs voor haar magische apotheken. Toch kan Lucie de uitnodiging niet afslaan. Samen met Mats, Leon en Daan de Bruijn vertrekt ze naar Engeland om aan het toernooi deel te nemen. Wat begint als een spannend spel verandert echter al snel in een strijd om te overleven. En als Lucie niet wint, raakt ze alles kwijt wat haar lief is…"
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar info@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp