Copy
Thema deze week

Reizen

Droomreis

De landsgrenzen zijn zichtbaarder dan ooit tevoren. Een spontaan tripje naar Antwerpen, of een zonnereis naar het verre zuiden zit er helaas voorlopig nog niet in. We kunnen alleen maar dromen van reizen naar het buitenland. Of we kunnen erover lezen, en met onze voeten op Nederlandse bodem, afreizen naar een zonnige plek hier ver vandaan. 

Wij hebben de mooiste verhalen om in weg te dromen voor jullie hieronder geselecteerd. 
Wist je dat...
De piloot en de co-piloot nooit hetzelfde voedsel eten tijdens de vlucht?

Als er één iemand ziek wordt, kan de andere nog verder vliegen. Want veiligheid gaat natuurlijk boven alles!
WIN WIN WIN

Wij mogen dit gave voertuigen boek (van maar liefst 2 meter lang) weggeven onder een van onze volgers! 
Wil je kans maken op dit boek voor in jouw klas, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of gewoon voor bij jou thuis? Knutsel of teken dan jouw droomvoertuig (auto, fiets, step, scooter ed.) maak er een foto van en mail die voor 20 januari naar vivian@leesvink.nl 
"Ga je mee op vakantie met Mister Oscar en zijn goudvis Finn? Het wordt een onvergetelijke reis naar het platteland, de bergen en het strand. Je leert allerlei leuke Engelse woorden en uitdrukkingen."
 
"Als Lily en Jamal met oma in de Jeep op safari gaan, staan er een paar olifanten op het pad. Ze kunnen niet meer verder en dan horen ze opeens een brul... Lily en Jamal maken een reis naar Spanje en varen mee als muzikanten in een luchtballon. Als ze hun ruimtevriendje helpen zijn UFO te repareren, verdwijnen ze in de wolken op weg naar de maan. Op een zonnige dag trekt de familie erop uit met een oud kampeerbusje. Maar dan staan ze uren in de file...'
"In dit boek leer je van alles over kinderen van over de hele wereld. Waarmee ontbijten kinderen in Korea? En wat voor spelletjes doen ze in Tsjechië? Krijgen kinderen meer huiswerk In de Verenigde Staten dan in Nederland?"
 

"Elvis en Jones hebben de dagen afgeteld en eindelijk is het zover: samen met hun vader en moeder gaan ze naar Malibu! Zoals elke zomer gaan ze logeren bij hun oom Tony en tante Maria, die op een grote paardenranch wonen. En al zijn broer en zus een beetje bang voor de grote honden op de ranch, ze helpen maar wat graag met het verzorgen van de paarden. Hun zorgeloze vakantie is echter op slag voorbij als er een zware storm opsteekt. Als hun vader en oom Tony bij de paarden gaan kijken blijkt er iets verschrikkelijks te zijn gebeurd: Jackson, een van de hengsten, is verdwenen! Is hij losgebroken of is er meer aan de hand? Samen met hun neefje Trent en nichtje Pixie gaan Elvis en Jones op onderzoek uit."

 
"Reis mee door de spannende geschiedenis van Afrika! Samen met Avi en Kumbi kom je van alles te weten over de jagerverzamelaars in de prehistorie, over koninginnen in het koninkrijk Nubië en over de strijders voor onafhankelijkheid. Ook ontmoet je belangrijke mensen uit de Afrikaanse geschiedenis zoals mansa Moussa, die zijn goud uitdeelde, en Harriet Tubman, die vocht tegen de slavernij. Laat je inspireren door de geschiedenis van Afrika!"
"Thoms vader is archeoloog en antropoloog. Hij weet alles van oude culturen en reist de hele wereld over. Als er voor de kust van Texel een oud WIC-schip wordt gevonden, is hij dan ook een van de duikers die naar het wrak afdaalt. Thom en zijn vriendinnetje Lin mogen allebei een oude fles uit het schip hebben. Tot hun grote verbazing zit er in een van de twee een schatkaart van Bonaire, die alles te maken lijkt te hebben met de Zilvervloot van Piet Hein!"
Facebook
Website
Email
Copyright © 2021 Leesvink, All rights reserved.


Vragen?
Bel ons op 06-24235563 of mail je vraag naar vivian@leesvink.nl
This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Leesvink · Oostzeedijk 108 · De Achtertuin, unit 7 · Rotterdam, 3063 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp