Copy

Nieuwsbrief Basisonderwijs  
Duurzaamheidscentrum De Helderse Vallei
 

Over boomfeestdag, buitenlesdag en zaaipakketten. 
Boomfeestdag... maar dan anders!
In maart vindt jaarlijkse de 'Nationale Boomfeestdag' plaats. Vanwege corona is deze boomplantdag naar november verplaatst. Maar dat is geen reden om niet nu alvast aandacht in de klas te besteden aan het onderwerp bomen!

Q&A met De Helderse Vallei
Basisschoolklassen kunnen zich aanmelden voor een live online Question & Answer moment met educatief medewerker Marcel Wijnalda van De Helderse Vallei. De Q&A wordt gehouden op woensdag 17 maart van 13.30 tot 14.00 uur. Marcel is dan online via Teams te bereiken. 

Wat vraag je dan?
Leerlingen kunnen één of meerdere vragen stellen die te maken hebben met ‘bomen’. Bijvoorbeeld over een bijzondere vondst die gedaan is op of in de omgeving van een boom. Of hoe bomen herkend kunnen worden. Waarom sommige bomen scheef groeien. En of je wel of niet mag klimmen in bomen? Alle vragen zijn welkom en samen met Marcel gaan de leerlingen op zoek naar het antwoord.

Aanmelden
Leerkrachten kunnen zich eenvoudig aanmelden via educatie@deheldersevallei.nl onder vermelding van ‘Q&A Bomen’. Je ontvangt dan tijdig een link voor de bijeenkomst in Teams. Tussen 13.30 en 14.00 uur kun je via deze link inloggen, dat kan op een moment waarop het jou het best uitkomt en zo lang als je wenst. Of je nu 5 minuten deelneemt, of een half uur, een paar enthousiaste leerlingen, of de hele klas: zo lang er voldoende online plaatsen zijn, kunnen de vragen gesteld worden.

Let op: er nemen aan deze bijeenkomst meerdere klassen van verschillende scholen deel, een moderator zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt.
 
Bomen bekijken?
Wil je vooraf of na de Q&A zelf met leerlingen naar buiten om bomen te bekijken?
Vraag dan vooraf ons uitleenmaterialen aan zoals een zoekkaart bomen, loepjes, verrekijkers en boomhoogtemeters. Materialen aanvragen kan via educatie@deheldersevallei.nl. Vermeld ook de gewenste leenperiode, groepsgrootte en eventueel specifieke wensen ten aanzien van het materiaal.
Vanaf 17 maart is er ook een natuurwerkblad ‘bomen’ beschikbaar op onze website, die vind je vanaf dat moment onder deze link.
Ja, ik doe mee met de Q&A over bomen!
Buitenlesdag: Botanisch stoepkrijten
Op dinsdag 13 april vindt de Buitenlesdag weer plaats. Dit jaar is het thema ‘Botanisch stoepkrijten’. Doe je mee met je klas? Aanmelden voor deze dag kan via: https://buitenlesdag.nl/aanmelden/
 
Daarnaast heeft De Helderse Vallei lesmateriaal ontwikkeld die gebruikt kan worden voor de buitenactiviteiten. De materialen zijn gratis te downloaden vanaf onze website. Klik hier voor meer informatie

Vind je het een leuk thema, maar heb je liever een gastdocent op het schoolplein? Wij verzorgen de les graag voor je tijdens de Buitenlesdag! Uiteraard is er een beperkte beschikbaarheid, dus wees er snel bij en meld je aan via educatie@deheldersevallei.nl
Ja, ik doe mee met de Buitenlesdag!
Begin nu je eigen (school)moestuin!
Meld je school nu aan en ontvang een gratis moestuinpakket. De Helderse Vallei heeft 15 moestuinpakketten te vergeven, waarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Vraag zo snel mogelijk, maar voor 16 april, een pakket aan via educatie@deheldersevallei.nl onder vermelding van ‘zaaipakket’ (maximaal 1 pakket/aanvraag per school).

In het moestuinpakket vind je:
  • 100 zaden bindsla, 100 zaden kropsla
  • 200 zaden radijs, 25 zaden tomaat
  • 50 zaden broccoli, 100 zaden rode biet
  • 100 zaden snijbiet, 100 zaden prei
  • 1000 zaden spinazie, 100 zaden peen
Een doeblad met tips en instructies wordt meegeleverd. De zaadjes kunnen gezaaid worden in potten in de klas, in bakken op het plein of in de volle grond.

Met dit pakket kan jouw school op woensdag 22 april aandacht besteden aan de ‘landelijke zaaidag’. Natuurlijk kun je ook op een ander moment een stukje van het schoolplein vergroenen!

(NB: in het gratis pakket zijn alleen de zaadjes opgenomen, niet de overige benodigdheden en gereedschappen)
Ja, ik wil graag een zaaipakket!

We hopen jullie gauw weer te zien of spreken,
zodat we samen onze leefomgeving kunnen ontdekken!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
De Helderse Vallei
De Helderse Vallei
Instagram
Instagram


educatie@deheldersevallei.nl    www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei 9-11
1783 DA  Den Helder
0223 612 555


Afmelden van deze lijst    Mijn instellingen aanpassen 

Copyright © 2021 De Helderse Vallei