Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief De Helderse Vallei
zomer 2016

Zomervakantie bij De Helderse Vallei
Het is bijna tijd voor de zomervakantie! De meeste kinderen en jongeren zijn dan maar liefst 6 weken vrij! Daarom is er bij De Helderse Vallei weer van alles te beleven… kom ontbijten op de kinderboerderij, zoek watergeheimen in onze sloot of maak een mooie wandeling in de omgeving. Kijk voor het hele programma op www.deheldersevallei.nl/agenda!
Openingstijden zomervakantie
In de zomervakantie van de regio Noord, van zaterdag 16 juli tot en met zondag 28 augustus, is De Helderse Vallei 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De kinderboerderij blijft dagelijks open tot 17.00 uur. Klik hier voor de openingstijden!
Wil je ons helpen? 
Wij willen graag van jou horen wat je van De Helderse Vallei vindt. Dit is je kans! Zou je 5 minuten voor ons vrij willen maken om je mening te geven? Klik op deze link om mee te doen. Als je in het laatste veld je naam typt, kun je bij je volgende bezoek een bon bij de balie in het bezoekerscentrum halen voor een gratis kop koffie of thee als dank voor je moeite!
 
Nieuws van de kinderboerderij
Op de kinderboerderij zijn de laatste weken veel jonge dieren geboren! De jonge gansjes lopen in de hertenweide, samen met 3 jonge hertjes en hun moeders. In de ‘kraamkamer’ zijn jonge kuikens en cavia’s te bewonderen en natuurlijk lopen er ook nog steeds jonge geitjes rond die graag geaaid willen worden.
Lekker aan de wandel
Struinen door Mariëndal was altijd al mogelijk, maar is nu nog makkelijker… Er worden wandelroutes aangelegd waar ook De Helderse Vallei een leuke rondwandeling van 3 km voor ontwikkeld heeft. Klik hier voor meer informatie!
Op naar schooljaar 2016-2017...
Nieuw! Direct reserveren via de vernieuwde catalogus op onze website. Vraag nu een veldwerkles aan of leen materialen via de nieuwe webshop van De Helderse Vallei! Klik hier of ga naar www.deheldersevallei.nl en klik op 'onderwijs' en vul uw winkelmandje. Graag tot volgend schooljaar!
 
Nieuw: leuk en lekker!
Op het terrein van De Helderse Vallei is onlangs een glijbaan geplaatst naast de vogelnestschommel. De struiken in het snoepdoolhof dragen dit jaar voor het eerst volop vruchten! Kom dus gezond snoepen van onder andere frambozen en (lekker zure) rode bessen! Vanaf het terrein kun je via een spannende brug de oversteek maken naar natuurgebied Mariëndal. Daar kunnen kinderen tussen de bomen naar hartenlust spelen en bouwen met takken en groen!
Bos atelier
In het Bos atelier, waar veel schoolklassen worden ontvangen, kan iedereen al langere tijd genieten van een prachtige natuurhistorische collectie. Binnenkort kan jong en oud daar ook leuke ontdekkingen en opdrachten doen over de verschillende seizoenen. Ieder seizoen zal de inrichting hierop worden aangepast!
MOOIE Festivals bij De Helderse Vallei
Er staan in september maar liefst 2 ‘mooie’ festivals op het programma die plaatsvinden bij De Helderse Vallei! Op zondag 11 september organiseert Landschap Noord-Holland in samenwerking met de Provincie Noord-Holland landschapsfestival ‘MOOOISTE’. Op woensdag 14 september organiseert Mooi Noord-Holland het festival ‘OVERMOOI’ op het parkeerterrein bij De Helderse Vallei. Hiervoor kunt u nu alvast uw mooiste plek in Noord-Holland delen via www.collectiemooi.nl! In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie over beide festivals of klik alvast hier.
 
Zomerschool
Sommige kinderen kunnen in de zomervakantie niet op vakantie, omdat daar thuis niet voldoende financiële middelen voor zijn. Speciaal voor hen is er De Helderse Vallei Zomerschool! Drie ochtenden genieten, leren en spelen in de natuur! Klik hier voor meer informatie.
 
Voorstellingen openluchttheater
Er staan nog 2 voorstellingen in het openluchttheater op het programma! Op zondag 17 juli kunnen gezinnen met kinderen van 4 tot 8 jaar genieten van ‘Koele Kikkers’ en op zondag 21 augustus staat de voorstelling 'Koning Lear' van Joris Lehr op het programma, geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar, zeker ook voor volwassenen! Klik hier voor meer informatie.

 

Fijne zomervakantie en 
graag tot ziens!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
De Helderse Vallei
De Helderse Vallei


info@deheldersevallei.nl    www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei 9-11
1783 DA  Den Helder
0223 612 555


Afmelden van deze lijst    Mijn instellingen aanpassen 

Copyright © 2016 De Helderse Vallei