Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief De Helderse Vallei
winter 2015- 2016

Winterperiode bij De Helderse Vallei

De winter kwakkelt voort…maar zorgde toch voor mooie dagen en het kerstfeest zorgde voor een gezellige afsluiting van het jaar. De bezoekers lieten zich door het wisselende weer gelukkig ook niet tegenhouden, want ruim 84.000 bezoekers wisten het afgelopen jaar de weg naar De Helderse Vallei te vinden!

Nieuws van de kinderboerderij

Op de kinderboerderij is de geboortegolf weer begonnen… Bonte Melkgeit Suus beviel van een dochter en ook de eerste dwerggeitjes zijn alweer geboren. Iedereen is van harte welkom om ze te komen bezoeken!

Lentefeest

Op zondag 22 mei is het weer feest bij De Helderse Vallei! Zet hem alvast in de agenda, het ‘Lentefeest’ dat duurt van 10.00 tot 17.00 uur! Een dag vol activiteiten, kramen met bijzondere producten, demonstraties van groene organisaties, (jonge) dieren, entertainment en lekkere hapjes en drankjes!

Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie ben je natuurlijk van harte welkom bij De Helderse Vallei! Je kunt weer helpen op de kinderboerderij of meehelpen bij de Paddentrek. In de vakantie zijn het bezoekerscentrum en de kinderboerderij 7 dagen geopend. Klik hier voor de activiteiten en openingstijden.

Dier op bezoek

Diverse kinderboerderijdieren gaan wekelijks met onze dierverzorgers op bezoek bij ouderen in Den Helder. Zo krijgen bewoners van ouderencentra van Tellus, Vrijwaard en De Omring iedere maand een ‘Dier op bezoek’!

Geïnspireerd door de Energy Battle, geeft dit filmpje nog wat besparingstips. Klik hier!

Plannen voor 2016
Ook in 2016 hopen we u weer te mogen verwelkomen! Op dit moment wordt gebouwd aan het nieuwe konijnenverblijf waarvoor menig bezoeker een bedrag gesponsord heeft. In het Natuurhuisje en het Bos atelier in het bezoekerscentrum kan inmiddels van alles over de natuur worden onderzocht. 
Boomfeestdag
Dit jaar is boomfeestdag aanleiding voor een groen feest voor de hele stad: scholen, buurtorganisaties en bewonerscollectieven uit Den Helder, Julianadorp en Huisduinen maken kans op een gratis ‘groen pakket’ met bomen, struiken en bloemen voor een groen(er) schoolplein of buurt! Klik hier voor meer informatie.
Provincie investeert
De provincie Noord-Holland ziet de kwaliteiten van de Helderse natuur en recreatie en investeert om die reden in diverse voorzieningen bij De Helderse Vallei en de omliggende natuurgebieden.
Er zijn bankjes geplaatst, paden verhard en het meest opvallend is de nieuwe uitnodigende entreepoort!


 
Groen in de wijk
Door sponsoring van het Convenant Wijkaanpak-Plus kan onze coördinator Buurt moestuinen doorgaan met haar zinvolle werk om groene initiatieven vanuit Nieuw Den Helder te ondersteunen. Zo werkt De Helderse Vallei ook buiten haar terrein aan een groene, gezonde omgeving voor iedereen. 
Energy Battle
Van oktober tot en met januari heeft gemeente Den Helder meegestreden in de Energy Battle om zoveel mogelijk energie te besparen. En dat is gelukt!
Den Helder eindigde uiteindelijk als 8
e van 18 deelnemende gemeenten. Wij danken de deelnemers voor hun inzet en enthousiasme! Klik hier voor de resultaten!

 
NL Doet
Begin maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats! Natuurlijk gaan ook bij De Helderse Vallei vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en wel op het Blote Voetenpad. Op 1 april gaat het Blote Voetenpad weer open en dat vieren we op zaterdag 2 april met een Blote Voetendag. Klik hier voor meer informatie.

 

Graag tot ziens bij De Helderse Vallei!

info@deheldersevallei.nl    www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei 9-11
1783 DA  Den Helder
0223 612 555


Afmelden van deze lijst    Mijn instellingen aanpassen 

Copyright © 2016 De Helderse Vallei