Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief De Helderse Vallei
herfst 2016

Herfstvakantie
De zomervakantie is alweer lang geleden en leerlingen en docenten zijn hard aan het werk. Tijd voor de herfstvakantie! De herfst is een heerlijk moment om naar buiten te trekken en de veranderingen in de natuur te bekijken. Daarom organiseert De Helderse Vallei in de vakantie diverse activiteiten. Klik hier voor de agenda!
Bos atelier
De seizoenswand in het Bos atelier is inmiddels ingericht naar het thema ‘Herfst’. In de komende weken komen er nog diverse ontdekopdrachten voor jong en oud bij!
 
Nieuws van de kinderboerderij
Geiten kunnen twee keer per jaar jongen krijgen. Aangezien de bok bij ons tussen de geiten loopt, kun je bij ons -terwijl veel andere dieren zich klaar maken van de winter- juist binnenkort weer volop genieten van nieuw leven!
Los Zand
In de weken na de zomervakantie zijn diverse klassen aan de slag gegaan met ‘Los zand’, een maatwerk programma gericht op groepsvorming! De activiteiten van ‘Los Zand’ vinden plaats in een natuurlijke omgeving waardoor ontspannen en ongedwongen leren als vanzelf gaat. Wilt u ook met uw klas aan de slag? Klik dan hier voor meer informatie.
Kerstmarkt & Lichtjesavond
Ook dit jaar organiseren we weer een Kerstmarkt & Lichtjesavond, waar u kunt struinen tussen pure, bijzondere en recycle producten in Kerstsfeer. Natuurlijk ontbreken ook de levende kerststal, de arrenslee, de kerstactiviteiten, kerstmuziek en de warme chocolademelk niet… De markt vindt plaats op vrijdag 16 december van 16.00 en 20.30 uur!
 
Schoon belonen
Scholen aan Zee start na de herfstvakantie met het project ‘Schoon belonen’. Leerlingen van de 1e klassen van het voortgezet onderwijs gaan, in samenwerking met gemeente Den Helder, Esdégé Reigersdaal en De Helderse Vallei, zwerfafval verzamelen. Het zwerfafval bestaat voor een groot deel uit plastic en blik, wat prima gerecycled kan worden. Leerlingen helpen met dit project mee aan een duurzamere leefomgeving en ontvangen ook een geldelijke beloning voor hun werk waarmee ze samen iets leuks kunnen organiseren. Klik hier voor meer informatie.
Agenda...
We bieden diverse activiteiten voor alle leeftijden! Klik hier voor de volledige agenda.
Tip: Actief Mariëndal
In Mariëndal is sinds kort niet alleen een bewegwijzerde wandelroute te vinden, maar ook een vernieuwde bewegwijzerde route voor mountainbikers met een spannende afdaling bij de uitkijktoren!
Konijnenheuvel
Vorig jaar spaarden we, samen met onze bezoekers, voor een uitbreiding van ons konijnenhok. De konijnen hebben nu de ruimte voor hun natuurlijke gedrag: graven, verkennen en verstoppen. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in het hol van een konijn. Kom gauw kijken!

Graag tot ziens!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
De Helderse Vallei
De Helderse Vallei


info@deheldersevallei.nl    www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei 9-11
1783 DA  Den Helder
0223 612 555


Afmelden van deze lijst    Mijn instellingen aanpassen 

Copyright © 2016 De Helderse Vallei


This email was sent to m.mooij@deheldersevallei.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Helderse Vallei · De Helderse Vallei 9-11, Den Helder, Nederland · Den Helder, NH 1783 DA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp