Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief De Helderse Vallei
voorjaar 2016

Heerlijk voorjaar bij De Helderse Vallei
Het voorjaar kondigde zich in Den Helder weer op tijd aan met prachtige bloembollenvelden en heel veel jonge dieren op de kinderboerderij! Een heerlijk moment om naar buiten te trekken.
 
Blote Voetenpad
Bij De Helderse Vallei werd het voorjaar gevierd met een Blote Voetendag, waarop het Blote Voetenpad weer geopend werd. Jong en oud kunnen Den Helder weer in miniatuur ontdekken op blote voeten!

 
Gezond en actief buiten zijn
Mariëndal was altijd al een prachtig recreatiegebied, waar honden los mogen lopen, sporters kunnen hardlopen of fietsen en kinderen lekker kunnen spelen. De afgelopen maanden zijn er meer voorzieningen bijgekomen, zoals een spannend onderdeel op het ATB pad, meer bankjes, een speelstrandje en een plek waar je lekker hutten kunt bouwen tussen de bomen in de natuur!
 
Nieuws van de kinderboerderij
Sinds kort heeft de kinderboerderij een ‘kraamkamer’! Aan de achterzijde van het kippenhok zijn ramen gemonteerd, waardoor bezoekers kuikens en af en toe jonge konijntjes of cavia's in de kraamkamer kunnen bekijken!
Afvaljutter
De hele dag hebben wij te maken met afval. We maken het, maar komen het ook tegen. Daar heeft De Helderse Vallei iets op gevonden! Maak kennis met ‘De Afvaljutter’! Deze vrolijke jutter heeft zijn eigen afvalbak mee. Als je er iets in gooit, spreekt de jutter je enthousiast toe! Te leen voor basisscholen en ook te zien tijdens het Lentefeest.
Meivakantie
In de meivakantie is er natuurlijk van alles te doen en beleven bij De Helderse Vallei! Je kunt weer helpen op de kinderboerderij, met de kippen op stok gaan of ‘Indianenwijsheden’ ontdekken. Op Koningsdag is De Helderse Vallei helaas gesloten. Klik hier voor de activiteiten en openingstijden in de komende vakantie.
 
Schoolreisjes
Het voorjaar is een mooi moment om er met de leerlingen op uit te trekken. De Helderse Vallei heeft een uitgebreid schoolreisaanbod voor alle groepen van de basisschool en… er is nog ruimte in de agenda! Boek nu uw schoolreis en kijk uit naar een ontspannen én educatief uitje met uw klas!
Lentefeest
Het voorjaar leent zich ook prima om feest te vieren. Dat doen we op zondag 22 mei met een Lentefeest! Van 10.00 tot 17.00 uur wordt het terrein van De Helderse Vallei gevuld met kramen met bijzondere producten, zijn er leuke activiteiten te doen bij kramen van diverse organisaties en kun je genieten van (jonge) dieren, entertainment, demonstraties en lekkere hapjes en drankjes!
Kijk op de website voor het hele programma!
 
Openingstijden hoogseizoen
Tot en met 30 september is de kinderboerderij weer geopend tot 17.00 uur! Het bezoekerscentrum sluit wel om 16.30 uur. Op maandag zijn zowel het bezoekerscentrum als de kinderboerderij gesloten, met uitzondering van schoolvakanties van de regio Noord. Klik hier voor alle informatie.
Eenzame knuffel
Op 7 april vonden we in natuurgebied Mariëndal deze eenzame knuffel... onze oproep op Facebook om de eigenaar te vinden werd bijna 39.000 keer gezien en 600 keer gedeeld! Toch werd de eigenaar niet gevonden en daarom blijft de hond voorlopig gezellig bij De Helderse Vallei!
 
Programmering openluchttheater
Het openluchttheaterseizoen 2016 begint op 22 mei tijdens het Lentefeest met de voorstelling 'Pim & Pom'! Dit seizoen zijn er weer bijzondere voorstellingen gratis te bezoeken in zowel Openluchttheater De Helderse Vallei als in de Muziekkoepel in het Timorpark. Klik hier voor het programma!
 

Fijne vakantie en 
graag tot ziens!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
De Helderse Vallei
De Helderse Vallei


info@deheldersevallei.nl    www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei 9-11
1783 DA  Den Helder
0223 612 555


Afmelden van deze lijst    Mijn instellingen aanpassen 

Copyright © 2016 De Helderse Vallei