Copy

Nieuwsbrief De Helderse Vallei
 

Over nieuw leven op de stadsboerderij, meer ruimte in het centrum en
een fris jasje voor de website...
 
Meivakantie
Helaas is De Helderse Vallei in de meivakantie nog gesloten vanwege de landelijke regels rondom corona. Maar natuurlijk kun je wel heerlijk naar buiten om de natuur te beleven. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen of kijk in de agenda op onze website voor leuke activiteiten. 
Wat kun je doen in de vakantie?
Website in een fris voorjaarsjasje
De afgelopen periode hebben we, onder andere, gebruikt om onze website in een nieuw jasje te steken. De hoofdnavigatie op de site is aangepast naar onze ‘locaties’, waardoor we hopen dat bezoekers de informatie die zij wensen sneller en makkelijker kunnen vinden. En volledig nieuw zijn de informatie pagina’s over duurzaamheid, die te vinden zijn onder het kopje duurzaamheidscentrum. Neem je een kijkje? We zijn benieuwd wat je ervan vindt. 
Bezoek de website: www.deheldersevallei.nl
Ruimte in het duurzaamheidscentrum
Naast werkzaamheden ‘achter de schermen’, zijn we tijdens de sluiting ook in het duurzaamheidscentrum aan het werk geweest. De balie van de koffiehoek is geïntegreerd in de informatiebalie voor bezoekers, zodat vragen en verkopen sneller afgehandeld kunnen worden. Ook is op die manier meer ruimte gecreëerd, die nodig is vanwege corona. We hopen dat we binnenkort de deuren weer mogen openen.
 
Nieuws van de kinderboerderij
Tot onze verbazing hupten er in maart ineens jonge konijntjes rond in ons konijnenhok! Een fantastisch teken, want dat betekent dat ons doel geslaagd is. Door het toevoegen van een flinke bult zand aan de rand van het hok, wilden wij de natuurlijke leefomgeving van konijnen zoveel mogelijk nabootsen, zodat zij hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. En dat is dus gelukt… want de konijntjes zijn geboren in een door de konijnen zelf gegraven hol onder de grond. Net zoals in de vrije natuur!

Na een geboortegolf bij de geitjes, huppelen er nu ook maar liefst 26 lammetjes rond op de weide achter het duurzaamheidscentrum. Heerlijk om zo de lente in volle bloei te zien komen onder de dieren en de planten op ons terrein! 
Click & collect blijft mogelijk
Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om een bijzonder natuurlijk cadeaupakket of een artikel dat je altijd in onze winkel haalt, te bestellen via click & collect.

Klik hier voor meer informatie!

 
Nieuws over de Wildopvang
In maart is de nieuwe burgemeester van de gemeente Den Helder, Jan de Boer, op bezoek geweest bij De Helderse Vallei. Hij heeft onder andere de locatie van de nieuwbouw voor de Wildopvang bekeken. De architecten hebben de laatste aanpassingen gedaan aan de bouwtekeningen, die nu ter goedkeuring bij de gemeente liggen. De (toekomstige) wildopvang is met de update van onze website alvast toegevoegd als locatie. We houden je daar dus ook graag op de hoogte van het laatste nieuws!
Wildopvang op de website
Vergroenen schoolpleinen
Tijdens NL Doet op 28 mei gaat De Helderse Vallei meehelpen om de schoolpleinen van vijf basisscholen in Den Helder te vergroenen. Daarbij maken stoeptegels plaats voor natuurlijke groenbedekking en planten.

Geen schoolplein meer met alleen tegels dus, maar een groener schoolplein waar buitenlessen gegeven kunnen worden, voor een gezonde en inspirerende buitenbeleving!
 
Online natuureducatie
Voorlopig bieden wij een deel van onze producten nog online, op veilige afstand, aan. Zo kunnen scholen nog steeds gebruik maken van online lessen, worden er op onze website steeds nieuwe gratis natuurwerkbladen beschikbaar gesteld én groeit ons aanbod aan educatieve filmpjes op ons YouTube kanaal. Volg jij ons al? 
 
Nieuwsbrief in de spam?
Heeft jouw mailsysteem deze nieuwsbrief bij de ongewenste mail geplaatst? Markeer ons als afzender dan als ‘veilig’ in de spammap. Als je via Outlook werkt, dan kun je dit doen in de map ‘ongewenste mail’. Zo hoef je geen nieuwtje te missen! 
Aan de slag...
Door corona leven we allemaal al een flinke periode in redelijke ‘afzondering’. We missen het persoonlijke contact en ‘bezigheden buitenshuis’. Gelukkig lijkt het erop dat we dat in de komende weken langzamerhand weer een beetje op kunnen gaan pakken. 

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan vind je het misschien leuk om een bijdrage te leveren aan ons centrum? Kijk eens bij de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op onze website!
Week van ons water
Van 1 t/m 16 mei, dus ook in de meivakantie, vindt de nationale ‘Week van ons Water’ plaats. Tijdens die week vieren we het waterbeheer in Nederland en worden overal in ons land wateractiviteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘schoon & gezond water’. Natuurlijk doet De Helderse Vallei ook mee, kijk op onze website voor de wateractiviteiten.
Activiteiten in de vakantie
Ondanks dat we in de meivakantie nog gesloten zijn, bieden we natuurlijk wel leuke activiteiten! Kijk eens in de agenda op de website en doe bijvoorbeeld mee met de TuinChallenge, maak zelf zaadbommen of doe mee met de puzzeltocht (op wieltjes).
Agenda

Hopelijk snel tot ziens!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
De Helderse Vallei
De Helderse Vallei
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube


info@deheldersevallei.nl    www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei 9-11
1783 DA  Den Helder
0223 612 555


Afmelden van deze lijst    Mijn instellingen aanpassen 

Copyright © 2021 De Helderse Vallei