Ruland Architecten Nieuwsbrief
Klik hier voor de webversie
Ruland Architecten
Nieuwsbrief december 2016
Station Maastricht; de ‘nieuwe’ toegangspoort tot de stad
Voor de treinreiziger is station Maastricht sinds de opening in 1916 de toegangspoort tot de stad Maastricht. Het is een iconisch gebouw met een groot stedelijke uitstraling en inmiddels een rijksmonument. De inpandige structuur en routing van het gebouw is in de loop van de jaren sterk verouderd. Ruland Architecten heeft samen met NS Stations een masterplan gemaakt voor de herontwikkeling van het stationsgebouw. Het station zal de oorspronkelijke grandeur weer helemaal terug krijgen. Het is daarmee gericht op de toekomst, weer volledig geschikt voor intensief gebruik door de reizigers. In het masterplan worden het na te streven beeld en kwaliteitsniveau vastgelegd, dat straks weer recht doet aan dit bijzondere gebouw.
Nieuw interieur appartement
In een onlangs herontwikkeld en gerestaureerd monumentaal pand aan de Weesperzijde te Amsterdam is het door Ruland Architecten ontworpen interieur van het eerste bewoonde appartement opgeleverd. Het appartement is gelegen op de twee nieuwe bovenste verdiepingen van het pand, met het woonverblijf op de bovenste laag. Het verbindende element in de woning is de uit gevouwen staalplaten opgebouwde trap, fraai verlicht door het in afmeting op de trap afgestemde daklicht. Door de nauwe samenwerking tussen Ruland Architecten en de opdrachtgeefster is het mogelijk geweest de unieke woonwensen te realiseren met een fantastisch resultaat.
 
Restauratie perronoverkapping station Roosendaal
 In opdracht van ProRail worden op dit moment de monumentale perronoverkappingen van station Roosendaal gerestaureerd. Ruland Architecten heeft het historisch bouwonderzoek verricht en de omgevingsvergunning aangevraagd. Tevens is er divers advieswerk ten behoeve van de werkvoorbereiding en uitvoering geleverd. Bijzonder onderdeel in het project zijn de oorspronkelijke lichtstraten. Deze zullen volledig worden vernieuwd. Door de combinatie van moderne beglazingsystemen, de oorspronkelijke glasverdeling en met behoud van enkele belangrijke oorspronkelijke details, wordt er straks een moderne lichtstraat binnen de monumentale situatie gerealiseerd. Ruland Architecten heeft een essentiële rol gespeeld in de afstemming tussen opdrachtgever en de gemeentelijke en monumentale instanties 
Zie voor deze en meer projecten: www.ruland.nl
Ruland Architecten

Modrôme
Koningin Wilhelminaplein 12 B-8
1062 HK Amsterdam, Nederland

+31 (0)20 4236689
+31 (0)6 51064637
info@ruland.nl
www.ruland.nl
 

U ontvangt deze e-mail als relatie uit ons adressenbestand.

Mocht u het ontvangen van dit bericht of toekomstige berichten van Ruland Architecten niet op prijs stellen dan kunt u zich middels onderstaande link uitschrijven.
 
© Ruland Architecten 2016

Email Marketing Powered by Mailchimp