Copy

Bepaal je eigen koers! | Sloepenpost Interboat_Special


In de serie ‘Aan het roer met…’ vertellen sloepvaarders over hun ervaringen met het kiezen en kopen van hun eigen sloep. Henny Koetsveld vertelt over haar Intercruiser Cabin 27.

 
Hoe kom je aan deze sloep?
Na heel veel zoeken en kijken bleek dit de sloep die het beste bij mij paste. Ik heb het hele bouwproces gevolgd bij Interboat en zelf mijn eigen wensen en ideeën in mogen brengen waardoor het helemaal mijn eigen sloep is geworden. Het is mooi om te zien hoe je eigen boot gebouwd wordt.
 
Waarom koos je juist deze sloep?
Interboat sloepen zijn mooi en handzaam. Goed te besturen. Omdat ik ook wel alleen vaar wilde ik een makkelijk te manoeuvreren sloep. Hij is groot, lekker ruim en toch gemakkelijk te hanteren.
 
Wat is je oorsprong met de watersport?
Vanaf mijn vijfde jaar vaar ik al. Vanaf mijn vijftiende eerst in een grote BM en daarna hadden we een Comet en een Albin. We hebben veel buitengaats gevaren o.a. naar Engeland, langs de Duitse kust en natuurlijk veel op de Waddenzee en het IJsselmeer. Daarna heb ik een sportief motorjacht gekocht bij Brandsma in Sneek, een Noorse Spitsgatter. En als laatste de Intercruiser Cabin 27.
 
Wat betekent de naam van je boot?
Mijn voorlaatste boot was Noors en vanaf mijn vijfentwintigste jaar ben ik van heel donker haar binnen heel korte tijd helemaal grijs geworden. Als men wilde weten waar ik was ging het altijd zo: ‘Hé… heb je die grijze duif ook gezien?’. Toen ik mijn vorige boot kocht heb ik de Noorse Ambassade gebeld om te vragen wat grijze duif in het Noors was. Nou dat was Grå Due. Dat vond ik een heel mooie naam en lekker kort. 
 
Wat is je vaargebied?
Hoewel mijn sloep in Breukelen ligt is mijn vaargebied heel Nederland. Ik vind het geweldig om tochten te maken en nieuwe wateren te ontdekken.
 
Wat is het leukste aan het varen voor jou?
Alles! De natuur, het weer, het water, de rust. Echt alles!
 
Meer beeld hier 

INTERNATIONAAL VELD

Na afwezigheid van een jaar of zes was dit weer de derde keer voor Interboat op Boot Düsseldorf. Jerry Schuiten:’ We besloten drie jaar geleden dat we ons publiek wilden vergroten. Meer het internationale veld opzoeken. We stonden samen op een stand met onze importeur Kielwasser uit Berlijn. Vooral onze presentatie valt op. Veel bezoekers zijn verbaasd over onze ‘halve boten’ en denken dat we de vloer open gehakt hebben om de kiel in kwijt te kunnen. We hebben wel succes geboekt op de beurs; we zijn nog maar een pennenstreek verwijderd van een nieuwe buitenlandse importeur. Meer nieuws hierover op de komende HISWA.’.
 
www.interboat.com
www.kielwasser-boote.de
 

UIT HET HELE LAND

Om Interboat klanten te verbinden organiseerde Interboat tijdens SAIL 2015 een vaartocht door Amsterdam met aansluitend een borrel, BBQ en feest. In 2000 startte Interboat met het organiseren van een tocht om ‘SAIL te vieren’. Destijds namen ongeveer vijfentwintig Interboaten deel aan deze tocht. In 2015 schreven zich eenenveertig boten in. Dat waren honderdtachtig gasten en zestig medewerkers. Uit het hele land kwamen deelnemers naar Amsterdam. Op trailers vanuit Limburg, Friesland, Zeeland en overal vandaan. Op vrijdag voeren zij in een lint door de stad. De andere dagen kon iedereen lekker doen wat hij zelf wilde. Geniet nog even na en mee met deze fantastische SAIL Interboat Sloepentocht!
 
Filmpje
Foto’s
 


‘IK KON EERDER VAREN DAN FIETSEN’

 
Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?

‘Ik ben in Loosdrecht, pal aan het water, opgegroeid. Ik kon eerder varen dan fietsen. Met zo’n achternaam kan dat bijna ook niet anders… feitelijk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ruim achttienjaar geleden ben ik met mijn vader samen begonnen. Eerst vooral kleine bootjes, visbootjes en consolebootjes. Tijdens mijn studie economie werkte ik al in het bedrijf. Elementen uit mijn studie heb ik zeker kunnen gebruiken binnen het bedrijf maar uiteindelijk is het in de ‘echte wereld’ toch anders dan wat je in je studie leert.’
 
Hoe omschrijf je jezelf als ondernemer?
‘Gedreven. Mijn motto is ‘doorgaan, niet wachten maar doorpakken’. Ik heb oog voor detail en let goed op kwaliteit en afwerking. 
 
Wat is je grootste uitdaging?
‘De ontwikkeling in de wereld bijbenen. Alles gaat sneller. Het moet steeds weer anders en nieuwer. De uitdaging voor mij zit ook in het ‘meegaan met het product zonder het hele roer om te gooien’. Gelukkig hebben wij alles in eigen beheer en kunnen daardoor snel gas geven.’
 
Wie bewonder je?
‘Mijn vader! Hij had een groot inzichtelijk vermogen en oog voor detail. Hij legde de nadruk op ‘goed, beter, best’. Vooral je doel doorzetten en in jezelf blijven geloven, niet gaan ‘zwabberen’ dat is wat ik van hem heb geleerd.
Zijn motto en daardoor ook de mijne is: ‘Kwaliteit duurt het langst’.’
 
Waar haal je inspiratie uit?
‘Varen vind ik fantastisch. Daar haal ik veel inspiratie uit. Verder kijk ik ook naar wat er gebeurt in de wereld, bijvoorbeeld bij auto’s, huizen, meubels en interieurs, dat probeer ik te vertalen naar Interboat.’
 
Welke belangrijke les heb je geleerd?
‘Altijd je eigen visie en idee doorzetten. Wel luisteren (niet te veel) en eigenwijs durven zijn.’
 
Hoe laad je jezelf op?
‘Dat gaat vanzelf. Maar door buiten te zijn en te varen ook, alle seizoenen zijn fijn. Daarnaast laad het werk zelf mij op. Als een klant blij is dan geeft dat ongelooflijk veel voldoening.’
 
Waar moeten sloepliefhebbers op letten?
‘Zorg dat je op comfort let. En natuurlijk op kwaliteit en service. Mensen moeten altijd bij een bedrijf aan kunnen kloppen. Wij moeten oplossen en regelen.’ 
 
Achter de schermen...

EYE CATCHER

De stand van Interboat op de HISWA is een echte eye catcher. Stijlvol en met grandeur ingericht. Origineel door de presentatie van de half afgebouwde rompen. Het aanbod deze HISWA#17 is heel breed met tien modellen waarvan twee primeurs.
Een daarvan is de vernieuwde Intercruiser 34. Hij is in een prachtig modern jasje gestoken. Het interieur is licht en open. Er is meer zitruimte buiten en heeft een verlengd zwemplateau gekregen. De windschermen zijn van aluminium waardoor deze minder onderhoud vragen. Er is een lang raam gekomen in plaats van de patrijspoorten wat hem een lekker strak uiterlijk geeft. De nieuwe Interboat 6.5 is een plaatje! Een lust voor het oog. Nostalgie in hedendaags design. Lees meer onder het kopje ‘Vintage’.
 
Stand 01.134 en PPKKO.04
Interboat

VINTAGE

De vraag naar 'vintage' sloepen is de reden om een revival van de traditionele sloep in te zetten. Bij de nieuwe sloep wordt het klassieke rechte spiegelontwerp gecombineerd met een bijzonder onderwaterschip. De 6.5 combineert een conservatief uiterlijk met een progressieve inborst. De 6.5 biedt in een bescheiden maatvoering veel binnenruimte. De voorbank kan in een handomdraai een metamorfose tot tweepersoons zonnebed ondergaan. De twee consoles in het middenschip krijgen naar wens een bestemming als koelkast, spoelbak of extra bergruimte. Het achterschip heeft een bank met alle comfort en ruimte voor vier op een rij. Het ruim bemeten achterdek is geknipt als zonnedek over de volle breedte en het optionele zwemplateau heeft een Esthec teakvervanger als toplaag.
 
Stand 01.134 en PPKKO.04
Interboat

ERVAARDAGEN

De showroom in Loosdrecht is een must see, met zowel alle nieuwe modellen als gebruikte. Ook hier is de presentatie weer zo bijzonder door de half afgebouwde sloepen en tenders. Interboat heeft een demohaven zodat je gelijk het water op kunt. Na de HISWA zijn er traditioneel ‘Ervaardagen’ op 17, 18 en 19 maart en ook in het weekend van 24 en 25 maart. Interboat nodigt je uit om het model van je dromen uit te proberen op de Loosdrechtse Plassen!
 
www.interboat.com
 

WIL IK WINNEN

Mail snel want de eerste 10 bezitters van een Interboat die mailen naar info@interboat.com krijgen (max 2 per persoon) gratis kaarten voor de HISWA Amsterdam Boat Show 2017! Verbreed je horizon op het grootste watersportevenement van Nederland! Op de Interboat stand heten we je van harte welkom!
 
Stand 01.134 en PPKKO.04
Interboat

www.hiswarai.nl
 

WETENSWAARDIG

Daemes op de Golven & Heeren op het Water organiseert voor haar leden de boeiendste, leukste en meest interessante, bovendien verrassende events.
Deze keer een bezoek aan de werf van Interboat in Zwartsluis.
 
Filmpje
Foto’s 
 
Word lid en geniet alle voordelen en leuke events mee!

TIEN MODELLEN

• Twee Interboaten: 17 en 19
• Vier Intenders: 640, 700, 760, 840
• Twee Intercruisers: 29 en 31
• Vernieuwde Intercruiser 34
• Interboat 6.5
 
Stand 01.134 en PPKKO.04
Interboat

http://www.hiswarai.nl
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2017 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp