Copy

Plassen aan boord…? | Sloepenpost #10

• Lid van het leukste genootschap
• Sloepenkalender voor op de WC
• Steigerglaasje voor aan boord
• Schotse traditie met vrienden
• Abonnee op het mooiste tijdschrift 

Sloepenwinkel Tagrijn

LEES HET SLOEPVERHAAL VAN MIRIAM!

Al weer enige tijd geleden wilde ik het elektrische varen wel eens beproeven. Zelf heb ik een buitenboordmotortje aan mijn sloep hangen en dat maakt me toch een herrie. Dat stille varen wilde ik ook wel eens meemaken. Een vriend van mij wist wel iemand waarvan we de elektrische sloep konden lenen. Zo gezegd zo gedaan.
 

OVERWELDIGEND

Een mooier vaargebied voor elektrisch varen dan Reeuwijk en Nieuwkoop moet ik nog van je horen! Het is ervoor gemaakt! De natuur is overweldigend, de stilte zo mogelijk nog meer… Ik snap wel dat die otter hier onlangs gespot is. Die denkt ook: ‘zo das een lekker rustig plekkie voor mij’.
 

STIL

Met proviand mee aan boord (lees bier en nootjes…) varen we de plassen op. Nou ik kan je verzekeren, elektrisch varen is stil! Ik kon mijn vriend gewoon verstaan tijdens het varen. Of dat nou beter is weet ik nog niet… maar dat is een andere zaak ;-) 
Het varen is een verademing. Ik neem me gelijk voor om te informeren of dat ook op mijn eigen sloep mogelijk is. 
 

PLASTOETER…

Lees verder hoe slim Miriam aan boord...
    

TIP VAN ONZE EXPERT
ELEKTRISCH VAREN

Wek je thuis zonne-energie op en heb je een boot aan de steiger liggen, dan is het een overweging om de opgewekte energie op te slaan in de accu’s van de boot. Vanaf 2020 wordt namelijk de salderingsregeling, waarbij particulieren voordelig stroom opwekken op het eigen dak, versoberd. Je kunt dan de stroom overdag opslaan in de accu’s van de boot en ‘s avonds de stroom weer onttrekken. De boot wordt je buffer in zo’n situatie. Je kunt het beste gebruik maken van lithium accu’s waarmee de investering in deze accu’s ook weer interessant wordt. Lithium accu’s zijn duurder dan loodaccu's maar hebben wel een langere levenscyclus.

Vraag het aan...

HISTORISCH GENT

De bestemming voor de Gentse sloepentocht 2016 was het deels gerestaureerde Houtdok, dat deel uitmaakt van het stadvernieuwingsproject Oude Dokken in Gent (België). Met de zon van de partij vertrokken een 30-tal sloepen door het historische hart van Gent richting Sint-Jorissluis. Na de schutting komt men in de havenkom van Portus Ganda aan de samenvloeiing van Leie en Schelde.
Via de uit dienst genomen Kasteelsluis, verwijzend naar het Spanjaarden Kasteel uit de tijd van Keizer Karel dat nu verdwenen is, komt men aan de Dampoort en zo in de Oude Dokken. Aan het Houtdok wachtte de deelnemers een krokettenlunch  geserveerd in een vuurtorentje. Een fantastische dag!

Bekijk op Facebook
    


DE PAPLEPEL

Eric Geelhuysen vaart al vijftig jaar. Zowel zeilen als sloepvaren is hem met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in Loosdrecht bij zijn ouders aan de Loosdrechtse Plassen. Eric heeft daar nu zelf een eilandje.
 

NIET JE BENEN BREKEN

Eric is ooit begonnen met een klein Scherpel vletje die hij zelf restaureerde. Een hele klus omdat de vlet van zout naar zoet water ging. Hij heeft daar jaren met veel plezier mee gevaren.
Omdat hij op een gegeven moment een sloep wilde waar je niet je benen brak over de motorkast kwam hij na lang zoeken bij Jachtwerf Arie Wiegmans uit, de enige werf die destijds deze unieke mogelijkheid bood. 
 

ALLES D’R OP EN D’R AAN

Wiegmans senior bracht hem in contact met een plaatsgenoot die, een vrijwel nieuwe, AW 25 te koop aanbood.
‘Dat is um!’ dacht Eric gelijk. Lekker ruim met een kombuis en een toiletje aan boord. Ideaal voor een gezin met kinderen en een hond. Alles zat erop en eraan. En… natuurlijk geen motorkast midden in de sloep.
 
Wil je het hele verhaal van Eric lezen?


HEB JIJ AL EEN MOOI CADEAU VOOR DE FEESTDAGEN?

Bestel hier!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp