Copy

Ervaar wat water me je doet! | Sloepenpost #7


• SLOEP! #2 het zomernummer in druk!
• Enig in zijn soort!
• Wil jij hem op je deurmat?
• Word nu abonnee voor 25,- per jaar! 

ZWEMVEST AAN?

We hebben al heel lang een sloep. En pappa heeft ook heel lang gezegd: als je je zwemdiploma hebt gaan we een keer varen, leggen we aan op een mooi plekje en slapen we op de sloep! Eerst begreep ik niet zo goed wat mijn zwemdiploma met slapen op de sloep te maken had. Maar toen ik mijn diploma had, hoefde ik mijn zwemvest niet meer aan als we gingen varen en toen begreep ik het wel. Want als je niet goed kunt zwemmen moet je natuurlijk altijd je zwemvest aan, en slapen met een zwemvest aan lijkt me echt 3x niks!!
 

HARTSTIKKE ONTZETTEND TOF!

Nou heb ik mijn zwemdiploma al een hele tijd, ik ben al negen, maar tot nu toe hadden we nog niet ‘in het wild geslapen’.Tot vorige week dan. En ik vond het echt hartstikke ontzettend tof! We hebben eigenlijk alles in de sloep, maar geen slaapzakken. Die moesten we dus eerst nog even op zolder opzoeken. Ennuh... moet je eigenlijk zeep en tandpasta mee nemen?
 
In de serie Sloepverhalen schrijven sloepvaarders (leden van het Genootschap) over hun belevenissen en vaartochten.
 
Luna gaat ook nog skinny dippen… Lees hier de rest van haar avontuur
    

UNIEKE WEEKENDER

De Damarin 642 is de opvolger van de klassieke 640 die alweer 17 jaar in productie is. Bij de 642 is alles wat goed was behouden maar is deze sloep nu voorzien van een riant zwemplateau en een gemakkelijk instap in de spiegel. Dit geeft de sloep meer lounge plezier. De 642 is een unieke sloep, ontworpen als weekender.
Onder het voordek is het open zodat er een 2-persoons slaapplaats ontstaat van maar liefst 2.30 meter lang. De sloep heeft zeer veel bergruimte.
damarin.nl
 

SPECIAAL VOOR JOU!

Kaarten voor de Hiswa te Water met nóg meer korting speciaal voor jou! Wil je een boot kopen? Je oriënteren op de nieuwste modellen? De laatste trends ontdekken? Kennis maken met de watersport. Dan is de Hiswa te Water dé plek! De meest complete boot-show te water van Noord Europa. Een feest om te bezoeken en met veel nautische producten en spetterende activiteiten.
 
Gebruik de kortingscode SLOEPENPOST2016 via deze link, dan krijg je naast de standaard online korting nog € 1,50 korting.
 
    

ERVAAR WAT WATER MET JE DOET!

Welkom op het water is een nationale meerjarige campagne – powered by HISWA. Het doel: zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor watersport. Want: watersporten geeft je een ander perspectief! Uitwaaien met een kite op zee, sloepvaren door de prachtige grachten, zeilen op de Nederlandse meren of misschien wel varen op een rib over de rivieren? Ervaar wat water met je doet!
 

INFORMATIE

Check welkomophetwater.nl en laat je inspireren. Alle vormen van watersport en waterrecreatie komen in de campagne aan bod. De ‘Welkom op het water’-site staat boordevol informatie over diverse watersporten. Je vindt er onder andere informatie over materiaal, veiligheid en de adressen van bedrijven en verenigingen. Op de speciale watersportagenda vind je alle watersportevenementen in Nederland.

Tip voor de watersportagenda?
Heb jij een leuk watersport-evenement bij jou in de buurt?
Stuur een mail naar 
communicatie@hiswa.nl en jouw event komt op de watersportagenda van Welkom op het water.
Bij Sloep in Beeld presenteren bouwers, jachtwerven en importeurs van sloepen, tenders en cabins, hun mooiste selectie.
 

SUPIORE UNO

Met zijn prachtige vormgeving en elegantie is de Supiore Uno een opwindende combinatie van schoonheid en luxe, comfort en duurzaamheid. Een boot waarop u optimaal kunt genieten van een mooi glas wijn, een goed gesprek en adembenemende uitzichten. Dankzij de stille elektromotor vaart je 100% milieuvriendelijk.
 
Bij Sloep in Beeld presenteren bouwers, jachtwerven en importeurs van sloepen, tenders en cabins, hun mooiste selectie.
 

DE NIEUWE SLOEP

Door het combineren van de nieuwste aandrijftechnieken met bestaande ideeën over sportiviteit, luxe en comfort is er een nieuwe dimensie in varen ontstaan: De Nieuwe Sloep. Van romp tot roer, van motor tot teakdek, over alles is nagedacht. En vervolgens zorgvuldig toegepast. Het resultaat is een prachtige, duurzame, elektrische sloep die verrast en verwondert.
 

ALLES OKE?

Als je je afvraagt waarom watersporters naar elkaar plegen te zwaaien moet je terug naar de historie. Van oudsher is het groeten door de schipper (bij mast-dwars) een moment om van elkaar te zien dat er geen problemen bij de ander zijn. Soms is dat ook de enige gelegenheid om alarm te slaan. Deze gewoonte is een beetje doorgeschoten omdat waarschijnlijk veel mensen niet meer weten wat de functie van dat groeten was.
 

WUIVEN EN ZWAAIEN…

Hele bemanningen zwaaien nu naar hele bemanningen, of als het heel erg druk is, stopt iedereen daar juist mee. Omgekeerd, ben je in nood en probeer je aandacht te trekken door te zwaaien, dan wordt er vriendelijk terug gewuifd en ben je weer alleen met je motorpech. Misschien een idee om toch terug te keren naar de sobere, maar doeltreffende traditie om alleen de schippers (of roergangers voor mijn part) te laten zwaaien, waarbij dan even aandachtig naar de ander wordt gekeken of alles in orde is?
 
daemesenheeren.nl/groeten-uit

DEEL JE KENNIS!

Elk jaar updaten wij al onze Sloepenkaarten en het Sloepenboekje. We vullen aan wat nieuw is en ook wat er veranderd is. We voegen wetenswaardigheden toe maar ook veranderingen in vaarwegen (bruggen, sluizen e.d.). Kortom al onze Sloepenkaarten samen met het Sloepenboekje is een onmisbare combinatie in je sloep. Alle actuele informatie verwerken wij altijd voordat de Sloepenkaarten en het Sloepenboekje ter perse gaan aan het begin van ieder jaar.  
 
Is jou wat opgevallen wat niet klopt? Heb jij iets gezien wat aangevuld moet worden? Heb jij puike kennis van je vaargebied en wil je dat met ons delen?
Samen met jullie kunnen we meer! Mail ons op redactie@daemesenheeren.nl als je waardevolle tips hebt!
 
daemesenheeren.nl
 

PUZZELEN!

Hij is er weer, de jaarlijkse waterpuzzeltocht over de Kagerplassen en omstreken. Een dag gegarandeerde gezelligheid op het water tijdens de jaarlijkse Waterpuzzeltocht van Jachthaven Kaagdorp op zaterdag 17 september 2016. Sloepen, motorjachten, slepers, zeilboten: iedereen kan meedoen en kans maken op leuke prijzen! Stel je eigen topteam samen met vrienden of familie en doe gezellig mee. Inschrijfgeld is slechts 10 euro per boot. Kom je van buiten onze haven? Dan mag je de avond ervoor óf erna gratis overnachten als passant in onze haven. Na inschrijving ontvang je via mail verder details over exacte locatie
en aanvang.
 
Schrijf je nu in. Onder vermelding JHK Puzzeltocht 2016

hetoppertje.com
 

In januari heb ik op de beurs Boot Holland in Leeuwarden een prijs in ontvangst mogen nemen van Daemes op de Golven & Heeren op het Water. We hebben een weekend gewonnen op het bungalowpark 'It Wiid' in Eernewoude.

 

RUIM EN MOOI

Wij zijn eind juni met de kinderen en kleinkinderen naar Friesland vertrokken. Wat een prachtig bungalowpark is 'It Wiid' en het huis was al even mooi. Genoeg ruimte voor ons allemaal. Bij het huis lag een sloep te wachten.
 

PRACHTIGE OMGEVING

De volgende dag hebben we met z'n allen een prachtige tocht gemaakt door het mooie Friesland. We hadden zonnig weer en de omgeving rond Eernewoude is zo schitterend.
 

DANKJEWEL

Namens ons allen wil ik de medewerkers van Daemes op de Golven & Heeren op het Water en de medewerkers van Bungalowpark 'It Wiid' bedanken voor een heel geslaagd weekend.
 
Simone Busink en familie
 
bungalowparkitwiid.nl
youtu.be/AUHb5jFocgk
 

‘KEKKE’ FOTO’S

Aan de ‘Piraten op het water’, mail je mooiste, gekste, stoerste, liefste foto van jou naar redactie@daemesenheeren.nl en win een set Shoeps (ter waarde van 9,95) in de kleur die jij wil! Mail ook gelijk even je adres waar we ze naar toe op moeten sturen! Kijk tussen de foto’s in je mobiel of tussen de foto’s van je ouders! Kom maar op met al die ‘kekke’ foto’s!
 

STOER EN WARM

Het steigerglaasje is een unieke combinatie van stoer buiten aan boord en van binnen warm gehouden worden. Weduwe Joustra houd je warm en het steigerblokje houdt haar in evenwicht. Als relatiegeschenk, als cadeau voor goede vrienden, als presentje aan de schipper, als gift aan de voorzitter van je club, voor iedere watersporter is deze attentie een waar genot.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp