Copy

Schroef vast in het zand, maar het lukte toch om door te varen! | Sloepenpost #12

• Lid van het leukste genootschap
• Sloepenkalender voor op de WC
• Steigerglaasje voor aan boord
• Schotse traditie met vrienden
• Abonnee op het mooiste tijdschrift 

Sloepenwinkel Tagrijn


Naarden Vesting is een begrip in ‘t Gooi. Daar met je sloep naar toe varen was een hele uitdaging voor ons. Spannend omdat niet helemaal zeker was of we onder de bruggen door konden én of de diepte van het vaarwater voldoende was.
 

WILD DOEN

Wij wonen in Nigtevecht aan de Vecht en onze sloep ligt voor de deur. Nou zou je denken die zijn dan toch wel eens naar Naarden gevaren, nou nee dus. We varen toch meest even naar Weesp voor een borrel of naar Muiden. Als we heel wild doen varen we door naar het Gooimeer. Of we zakken de Vecht af naar Loosdrecht en als we weer heel wild doen door naar Utrecht.


SLAPEN OP DE SLOEP

Omdat we de Sloepenkaart ‘Huizen-Naarden-Weesp-Muiden-Nigtevecht-Abcoude’ in huis hadden werden we getriggerd om eens naar Naarden Vesting te varen. We besloten dat we daar ook een nachtje wilden blijven. Ons budget van die maand zag al bijna de bodem, dus weet je wat… zei ik: ‘we slapen gewoon op de sloep’. We zijn nog jong…
 

GEEN METER VOORUIT

Bij Paviljoen Uit & Meer is de Uitmeersluis, onze eerste hindernis. Nou ja, hindernis, we moesten even wachten tot de sluiswachter op zijn fietsje aan kwam rijden, that’s it. Zo daar waren we door. Nu de ’s Gravelandse Vaart op. Dat was toch wel uniek. Wat een mooie Hollandse plaatjes. De eerstkomende brug moest een makkie zijn. En dat was het ook. Maar eenmaal onder die brug door kwamen we ineens geen meter vooruit. We snapten er niks van. Bleek dat de schroef van onze buitenboordmotor gewoon in het zand vast liep. ‘F… dat is ondiep hier’, riep ik. Sarah is toen voor op de boeg gaan zitten en peddelde ons door het ondiepe stuk heen.
 

HET SCHEELDE EEN HAAR…


lees hier verder!

CRESCENT ALLURE SLOEPEN IN VAKKUNDIGE HANDEN VAN NAUTA MARITIEM!

 
Vanaf 1 december 2016 is Nauta Maritiem de trotse importeur van de Crescent Allure Sloepen & Tenders. Na jarenlang dealerschap heeft Nauta Maritiem het importeurschap overgenomen van Yamaha Motor Nederland.
 

EEN BETROKKEN FAMILIEBEDRIJF

Het oude Zweedse familiebedrijf Cremo produceert de Crescent Allure sloepen al vanaf eind jaren negentig. In Polen staat een moderne fabriek die de sloepen maakt. Kwaliteit is kenmerkend voor de Crescent sloepen. Op de Scandinavische markt wordt voornamelijk geproduceerd onder het DNV certificaat (Det Norske Veritas). DNV is een kwaliteitskeurmerk van ontwerp tot productie.
 
Ook Nauta Maritiem is een echt familiebedrijf. De overname sluit naadloos aan op cultuur en kwaliteit. De Allure sloepen staan vooral bekend om de sloep met de buitenboordmotor. Dat blijft uiteraard zo, maar nieuw is dat de Crescent Allure sloepen en tenders nu ook in diesel en elektro uitvoering te verkrijgen zijn.
 
crescentalluresloepen.nl
    

JOUW ONE OFF OP DE HISWA

Daemes & Heeren heeft grote bewondering voor sloepvaarders die een oude sloep helemaal zelf opknappen. Heb jij zelf je oude sloep gerestaureerd? Of gebouwd? Doe mee aan de verkiezing ‘One Off’ van het jaar! In samenwerking met HISWA Amsterdam Boat Show hebben wij een prachtige plek voor jou op de beurs!

Mail foto’s en je verhaal naar redactie@daemesenheeren.nl en maak kans op plaatsing op de HISWA Rai Amsterdam.
 

VERRASSEND,  INTERESSANT EN BOEIEND!

SLOEPTV maakt video’s die je doen watertanden, lachen, ontroeren of alle drie tegelijk. Alle video’s staan in een overzichtelijke timeline.
Video’s die je niet wilt missen. Heerlijke korte filmpjes over sloepvaarders en hun bijzondere verhalen. Vaak oergeestig, geregeld ontroerend en soms ronduit verbijsterend. Plus: de leukste series en interviews. Video's snacken, waar en wanneer je maar wilt. En wat kost dat? Kost je een zwaai. SLOEPTV is gratis.
 
Feestelijke lancering op de HISWA Amsterdam boat show in maart 2017!
 
daemesenheeren.nl/sloeptv
 
    

Wij koesteren onze sloepen. Kijk en geniet mee!

Bekijk op YouTube

2016 EN 2017

We kijken terug op een fantastisch jaar met nieuwe initiatieven. De lancering van SLOEP! ons crossmediale tijdschrift is een groot succes. En natuurlijk gaan we daar mee door in 2017. Mooie reportages van vaargebieden, spannende interviews, interessante tips van onze experts en nog veel meer. Sloepbeleving om van te smullen. daemesenheeren.nl/sloep-tijdschrift
 
In 2017, we laten af en toe al een kleine preview zien op YouTube, starten we met SLOEPTV. Een online televisiekanaal met, zoals je van ons gewend bent, heel erg veel beleving. Van de lancering gaan we een mooi feestje maken op de HISWA Amsterdam Boat Show. daemesenheeren.nl/sloeptv
 
Voor leden organiseren we leuke en interessante events, zorgen we voor de mooiste aanbiedingen en verzinnen we elk jaar weer een prachtig ledenpakket. Nieuwsgierig? Word nu alvast lid en laat je verrassen in 2017! daemesenheeren.nl/ik-wil-lid-worden
 
We kunnen dit allemaal niet maken zonder jullie! Sloepliefhebbers, sloepenbouwers, sloepvaarders en iedereen die een warm hart heeft voor de watersport. Het sloepgevoel delen we met elkaar en dat willen we in 2017 weer samen met jullie vieren.
 
Wij wensen je heel lekkere feestdagen! 
 

PS

Sloepenboekje 2017 wordt een waar naslagwerk met veel nieuwe items. Sloepenkaarten krijgen allemaal weer een update en er verschijnen vijf nieuwe sloepenkaarten. De Sloepenbox waar alles in samenkomt is onmisbaar in iedere sloep! daemesenheeren.nl/sloepenbox
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp