Copy

Voelen en vastpakken | Sloepenpost Beurs_Special HISWA 2017


DE BEURS VAN…

Joost Ringeling, beursmanager HISWA Amsterdam Boat Show, een watersporter in hart en nieren.
 

SLOEPENPAVILJOEN

Nieuw is het ‘Sloepenpaviljoen’ met start-ups in de Klassieke hal (5). We hebben speciaal voor de kleinere bedrijven die met één sloep willen komen dit paviljoen gecreëerd. Hal 5 is waar de kroeg staat en de gasten die daar wat eten en drinken hebben nu prachtig uitzicht op het Sloepenpaviljoen.
 

PROEFVAART

Het is fantastisch en indrukwekkend om sloepen op het droge te zien en rustig naar alles te kunnen kijken. Toch is het leukste natuurlijk om in een sloep te varen. We maken in 2017 veel meer gebruik van de Rai haven die in verbinding staat met de stad Amsterdam. We hadden vorig jaar al een aantal elektrisch aangedreven sloepen liggen – elektrisch varen is een belangrijk thema voor verduurzaming – en deze keer komen er nog veel meer boten in de haven te liggen. We nodigen bezoekers uit om het water op te gaan en een proefvaart te maken.
 

SLOEPENSTAD

Amsterdam is dé sloepenstad van Nederland. Nergens ter wereld ligt er zo’n groot aanbod bij elkaar. Dat is echt uniek. We zijn niet de grootste botenbeurs maar juist in het sloepensegment zijn we heel erg volledig.
 

VOELEN EN VASTPAKKEN

Op de HISWA is alles op het gebied van sloepen. Ik kan het juist over dit segment heel hard roepen. Het is een markt die innoveert. Nieuwe dingen introduceert. Altijd in beweging is. Innovatie is bij uitstek iets wat op een beurs goed tot uiting komt. Nieuwe snufjes, nieuwe primeurs, nieuwe types. Je kunt alles op internet vinden maar juist die nieuwe dingen wil je voelen en vastpakken. Daar zijn wij voor als beurs.
 

BELEVING

Het gaat natuurlijk allereerst om het aanbod. Wat heb je te bieden. Maar daaromheen organiseren wij interessante thema’s zoals innovatie en kennisoverdracht. We proberen zo veel mogelijk vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, een broedplaats waar mensen bij elkaar komen. En natuurlijk hebben we entertainment met bandjes en muziek. Er is ontzettend veel te beleven.
 

INTERNATIONAAL?

Wij hebben geen internationale ambities. Maar…
 

PS

‘Geheimpje… We hebben nog iets ‘in petto’. Juist voor sloepen!
Ik kan er nu nog niks over zeggen maar dat wordt echt geweldig!’
 
Lees verder
Filmpje
HISWA Amsterdam Boat Show 

INTERBOAT REVIVAL

De vraag naar 'vintage' sloepen is de reden om een revival van de traditionele sloep in te zetten. Interboat presenteert voor het eerst de 6.5 op de HISWA. 
Bij de nieuwe sloep wordt het klassieke rechte spiegelontwerp gecombineerd met een bijzonder onderwaterschip. De 6.5 combineert een conservatief uiterlijk met een progressieve inborst.
 
Stand 01.314 
Interboat

COOPERYACHT

Cooperyacht staat voor vaarplezier. Of je nu wil loungen, hard wil varen of wil zeilen, zij bieden een serie schepen die stijlvol varen garanderen. Op hun eigen werf produceren zij sloepen en tenders, geheel naar eigen smaak ingericht. Kleuren, materialen en uitrusting kun je zelf kiezen om je eigen droom te creëren.
 
Stand 01.412
Cooper Yacht
    


AND THE NOMINEES ARE...

Annastasios Passalis (Peter Lodewijkx), Janick Rozema en zijn medestudenten, John Bloothoofd, Pierre van der Thiel, Piet Hein van Aselen,en Willem Meijer.
 

AND THE WINNER IS…

Het ontwerp van Pierre van der Thiel
We hadden een wrak van een reddingssloep en een plek om het te restaureren. We konden beginnen. Samen met Bep was ik druk bezig met het ontwerp. De sloep moest een ruim aantal comfortabele zitplaatsen hebben en een zonnedek. Om het eenvoudig te houden, wilden we geen kookgelegenheid en ook geen toilet vast ingebouwd hebben. Het moest een goed varende boot worden en niet meer dan dat. Slapen in slaapzakken onder de dektent en zoveel mogelijk gebruik maken van toiletten in de haven en de horecagelegenheden onderweg.
Het uitgangspunt was eenvoud in alles. We hadden samen een ruwe schets gemaakt van het ontwerp. Er moest een flinke motor in, want we wilden ook naar ons geliefde vaargebied de Waddenzee gaan. De boot moest dus genoeg vermogen hebben om tegen de stroom in te kunnen varen.
 
Voorbereiding
We begonnen de werkzaamheden in augustus 2013. Ik had me erop ingesteld de hele winter fulltime te wijden aan het werk aan de sloep om het seizoen van 2014 al te kunnen varen. Bep had minder tijd vanwege de zorg voor haar jongste zoon die nog thuis woonde. De eerste heb ik de bestaande banken en het overtollige ijzerwerk verwijderd. Veel zagen en slijpen. Het resultaat was een soort instabiel badkuipachtig gedrocht. Leo, een vriend van ons, kwam kijken en zei resoluut: ‘Dit wordt niets, hoe willen jullie hier nog iets van maken?’
 
Schoonmaken
Nadat de romp aan de binnenzijde was schoongemaakt en ook ontvet, om het toekomstige inlamineren van de schotten mogelijk te maken, hebben we de gaten in de romp van o.a. de vroegere koelwaterleidingen gedicht met gewapend epoxy plamuur met een matje aan de binnen- en buitenzijde.
 
Ballast
Ik had enige ervaring met het varen van dit soort sloepen als reddingsboten op de Noordzee en wist dat de sloep met wat meer gewicht aan lading stabieler en meer koersvast zou varen. Om de boot die nodige stabiliteit te geven, hebben we …
 
Bekijk alle inzendingen
En hou Sloepenpost #2 in de gaten! Daarin het vervolgverhaal van de winnaar!
 
Stand 01.510
Stand 01.523
 (voor meer info over de One Off verkiezing)
Daemes & Heeren
    

RELAXED ACHTERIN

Antaris is altijd op zoek naar vernieuwing. Antaris luistert ook naar nieuwe ideeën, naar andere invalshoeken en zeker naar de wensen van klanten. Daar is nu de Antaris Seventy7 Touring uit geboren. Naast de open versie met midden besturing is er nu de nieuwste variant met stuurpositie achterin. Met de naar binnenlopende rondzit is gezelligheid gegarandeerd. Een genot om mee te touren!
 
Stand 01.1420
Antaris

EIGENTIJDS

De Makma Caribbean is al jaren een begrip. Niet voor niets is de kreet ‘sommige originelen blijven’ van toepassing op het merk Makma.
Als opvolger van de Caribbean MK2 heeft de Caribbean MK3 een moderne eigentijdse uitstraling gekregen door o.a. een nieuw ontworpen buiskap en stuurconsole. Heerlijk een weekend met vrienden nieuwe vaargebieden ontdekken? De MK3 brengt ruimte en comfort bij elkaar.
 
Stand 01.1420
Makma


WIL IK ZIEN

SLOEPTV het online televisiekanaal met video’s vol beleving rondom sloepen en tenders – wordt feestelijk ingeluid door Margreet Reijntjes, journalist, jurist en veelgevraagd dagvoorzitter.
Proost je mee op een prachtig nieuw vaarseizoen? Iedereen met een warm hart voor de watersport is welkom.
 
Video’s snacken, waar en wanneer je maar wilt.
Wat kost dat? SLOEPTV is helemaal gratis!
 
• Word nu al abonnee
Filmpje
 
Stand 01.523
Daemes & Heeren
    

HET ANTWOORD

De Waterspoor 707 Comfort is het antwoord op de vraag om langer aan boord van een sloep te kunnen verblijven. Dankzij de slimme indeling in de voorpunt beschikt de comfort versie over een half rondzit die makkelijk tot een 2-persoons bed is om te bouwen.
Romantisch varen is nog nooit zo comfortabel geweest.
 
Stand 01.318
Waterspoor
Filmpje
 

PRACHTIG HOUT

De Scherpel Dinghy, een echte overnaadse sloep, bouwt u in vijf dagen. Dan is ook bij dit model het moeilijkste achter de rug. De Scherpel Dinghy is 5 meter lang en kan uitgerust worden met een buitenboordmotor (in een bun) of een inboard motor. Ook kan de sloep zeilend gemaakt worden. 
 
Stand 05.K21
Scherpel Jachtwerf
• Filmpje
 

SSST…

De lillebror 78 plug-in-Hybride combineert de stilte van elektrisch varen met de mogelijkheid om het elektrisch vaarbereik te vergroten of sneller te varen op de dieselmotor. Niet overal is een stopcontact aanwezig. Met deze innovatieve tender kan je toch elektrisch varen waar dat mag of moet.
 
Stand 05.118
Lillebror
 

VERRASSEND

Seafury komt met een model, de Hawker 725, die je verrast. De maat is uiteraard anders en daardoor handzamer daardoor makkelijk mee te manoeuvreren als je door de stad vaart en daarnaast ook snelvarend voor de langere afstanden. Heerlijk veel binnenruimte waar van het dek ook een bed gemaakt kan worden.
 
Stand 01.326
Seafury
 

NIEUW

Picnic zegt al genoeg, vul die mand met zoete broodjes, aardbeien en een fles champagne. Verzamel je vrienden en familie en vaar met deze unieke, comfortabele en vooral ook duurzaam gemaakte sloep over onze Hollandse grachten, langs begroeide oevers en weidse vergezichten. Elektrisch varen is de stilte proeven en ervaren. Dat is naar elkaar kunnen luisteren en tegelijk de stilte van het kabbelende water horen. Subliem Deens design voorzien van alle gewenste luxe.
 
Stand 01.132 en 01.230
Rand Boats | Nauta Maritiiem

BETROUWBAAR

Crescent bouwt al ruim vijftig jaar boten. De kans dat je iemand kent met een Crescent is dus heel erg groot. Al onze boten zijn getest en gebouwd om aan alle eisen van kwaliteit en betrouwbaarheid te voldoen. We bouwen Crescent boten alleen met de beste materialen. En we bouwen op de enige juiste manier. Om er zeker van te zijn dat uw boot jaar na jaar nog steeds aan al uw verwachtingen voldoet is het essentieel dat hij de zwaarste tests doorstaat.
 
Stand 01.132 en 01.230
Crescent | Nauta Maritiem
 

MET AANDACHT

De Enkhuizen 680 Tender is ruim met een geheel nieuw interieur. Extra accessoires zijn mooi geïntegreerd in het teakhout. Hij is snel en wendbaar met het comfort van een klassieke sloep. De stoere stijlsteven, prachtige zeeg en stijlvolle spiegel zijn kenmerkend voor de tenders van Enkhuizensloep. Speciale aandacht voor veiligheid zorgt dat deze tender voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast is hij mooi slank en met zijn lengte van zeven meter makkelijk te manoeuvreren.
 
Stand 01.328
Enkhuizensloep
 

GENIETEN

iSloep staat gelijk aan genieten op het water. Elke boot kent dan ook dezelfde combinatie van goede vaareigenschappen, comfort, eigentijds design en aantrekkelijke prijzen. Elke sloep en tender is standaard al heel compleet. Cruisen met gasten maar ook voor sportief te gebruiken voor de actievere watersporters. Nu nog de rosé en de hapjes in de ingebouwde koelbox... en niets houdt je meer tegen om met iSloep vanaf het water te genieten van ons mooie Hollandse landschap.
 
Stand 01.320
iSloep
 

DROEVIG NIEUWS

We hebben ook een verdrietige mededeling; op 22 februari overleed Koos Kleinbergen van Suydersee Boat Import, bekend van de Lifestyle sloepen. De samenwerking was altijd bijzonder. Onze steun gaat uit naar Angenita en zijn kinderen.
 
Daemes & Heeren
Leo & Inge 

 

WIL IK WINNEN

Mail snel want de eerste 10 inzenders die mailen naar info@daemesenheeren.nl krijgen (max 2 per persoon) gratis kaarten voor de HISWA Amsterdam Boat Show 2017! Verbreed je horizon op het grootste watersportevenement van Nederland!
 
Bola Maritiem
Stand 01.418
 
Jan van Gent
Stand 01.208
 
Bobsloepen
Stand 05.312

Kalf Trailers
Stand 01.406
 
Raymarine Benelux
Stand 06.300
 
Plevier Watersport
Stand 06.100

Boten.nl
Stand 06.404
Maril
Stand 01.316 en 01.420
 
Navilex | Waterdream
Stand 01.322
 
Menken Maritiem
Stand 01.422 en 01.424

Stormer Marine
01.416
 
Verschuur Watersport
Stand 01.102
 
Epifanes
Stand 07.244
 
Kuiper Verzekeringen
Stand 07.112
 
Olympia Charters
Stand 01.512
 
Permateek
Stand 07.430

Snoeck 
Stand 07.232
 
Yamaha
Stand 01.308 en 01.310 en 01.312
 
DaVinci Yachts
Stand 05.224 en 05.126 en 05.128
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2017 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp