Copy

Nieuws, inspiratie en zoenenMAIL

Mail ons jouw Sloep - groet - foto en win een Goed Zeemanschap Waaier!
info@daemesenheeren.nl

Remko vaart een Interboat 19 en stapt even over op een… 
In de serie Waterverhalen schrijven sloepvaarders (leden van het Genootschap) over hun belevenissen en vaartochten.

 

KNAPPE MEIDEN

Als ik even aanleg bij Brouwerij ’t IJ in Amsterdam en op het terras zit schuiven er knappe jonge meiden bij mij aan tafel.
We raken aan de praat en drinken samen lekkere biertjes.
 

ZO’N AANBOD SLA JE NIET AF

Als ik zeg dat ik met mijn sloep ben dan reageren ze enthousiast. Oohhhh maar dan moet je echt even met ons mee gaan varen, wij hebben hier ook aangelegd. Tja, zo’n aanbod van een paar mooie meiden sla je niet af, althans, ik niet J
 

AI… AI… AI…

We rekenen af en lopen naar de kade. Ik kijk naar mijn sloep en zoek hun bootje. Ik zie niks liggen, vooralsnog. Maar dan lopen de meiden naar een heel klein wankel stalen motorbootje. Ai ai ai… moet ik daarin vraag ik me af. Nou ja, na een kort twijfelmomentje stap ik toch in.
 

ADEMBENEMEND

De stuurvrouw is adembenemend – goed in varen – (en mooi) en manoeuvreert over het IJ alsof ze er geboren is. Ik kan mijn ogen niet van haar af houden. Dat mijn broek zeiknat wordt en mijn leven eigenlijk aan een zijden draadje hangt deert mij niet. Ik geniet.
 

OORVERDOVENDE STILTE

Als we voor café De Pont varen, midden op het IJ, valt er een oorverdovende stilte… Het geluid van het pruttelende buitenboordmotortje is stilgevallen. De stuurvrouw is niet alleen ademend mooi maar weet ook van wanten. ‘Er zit iets in de schroef’ roept ze. Ik kijk toe hoe zij gezamenlijk en kordaat een plastic tas uit de schroef halen.
 

MAN… HELP EENS MEE!

Je zou zeggen man… help eens mee, maar luister, ten eerste kom maar eens tussen een paar sterke vrouwen, ten tweede, hoe mooi is dit om te zien, ten derde, ze hadden mij helemaal niet nodig…
 

ZOENEN

We varen nog een heerlijk tochtje door delen van Amsterdam, en terug bij mijn eigen sloep gekomen beloven we elkaar snel weer te zien, worden vrienden op Facebook, zoenen elkaar drie keer op de wang en gaan uit elkaar.
 
Een van mijn meest mooie ‘watermomenten’ en een herinnering die ik koester.
 
Mail ook jouw ‘waterverhaal’! 
daemesenheeren.nl/waterverhalen
    

BORRELEND OVER DE POELEN

Sloepentocht Heeg organiseert samen met Hotel de Watersport, voor het eerst ‘Theater aan het Water’ in Heeg. Vrijdag 26 juni was de try-out. Het was een groot succes! Een sloep vol leuke mensen, borrelend over de poelen van Heeg, een heerlijk diner bij Hotel de Watersport en een top voorstelling van Theatergroep Plankgas in de oude jachtwerf van Pier Piersma. Een avondvullend programma met een mooie mix van bewoners en recreanten uit Heeg, passanten en vrienden. 
 

MEE HET WATER OP?

Theater aan het water is één van de activiteiten van Sloepentocht Heeg. Mariska Meijer en Rob van Barneveld zijn de trotse eigenaren van de ‘Grey Lady’, een prachtige grote reddingssloep waarmee zij gasten de mooiste plekjes van Heeg en omgeving laten zien. Dagtochten, avondvaren met een drankje en een hapje. Maar ook suppen, waterskiën en wakeboarden in combinatie met sloepvaren behoren tot de mogelijkheden. Wil jij mee het water op? Kijk voor het zomerprogramma op
www.sloepentochtheeg.nl

GASTVRIJ EN GUL

Schitterend gelegen aan de Westeinderplassen ligt Restaurant Plasmeijer, gastvrij met een gulle keuken en een uitnodigend terras direct aan de haven. Met de sloep meer je af ‘voor de deur'. Voor kinderen zijn er speeltoestellen direct naast het terras.
Je kunt kiezen uit zowel lunch- als dinerkaart. Uitgebreid of klein? Altijd welkom! Dineren na een mooie dag op het water? Van een uitgebreide satéschotel tot een uitstekend driegangen diner.
 

KOKEN MET PASSIE

Voor enkel een kopje koffie met appel-noten-taart op het terras of voor een gezellige borrel met vrienden na een dag op het water? Alles kan!
Eigenaar Frans Plasmeijer komt uit een bekende horecafamilie en werkt vanaf zijn 16e in gerenommeerde keukens. Koken is zijn passie en waar het om gastvrijheid gaat ontvangt zijn vrouw Ineke je met alle egards samen met het bedieningsteam. Alles is tot in de puntjes verzorgd.
www.restaurantplasmeijer.nl
      

LAND & WATER

Water in plaats van veen. Om toeristen te trekken werd het water, dat zich in de veen-afgravingen vulde, niet drooggemalen. Laat het water maar komen dachten ze in Vinkeveen en dan komen de toeristen ook. Slim bedacht!
 

SCHOON & HELDER

Het water op de Noord- en Zuidplas is helder en schoon. Puur natuur en Hollands blauw.
Vanuit je boot het water in plonsen bij warm weer? Doen! Aanleggen bij een van de twaalf zandeilanden? Doen! Bij eiland vier is er zelfs plek om te duiken.
 

GEMOEDELIJK & HARTELIJK

Heerlijke terrasjes, ontmoetingsplaatsen, cafeetjes, restaurantjes… waarvan de bekendste natuurlijk ‘De Plashoeve’ is. De stamkroeg van André Hazes! En dat zul je weten ook! Zijn levensliederen zingen je tegemoet. Je kunt hem haten of van hem houden… maar raken doet André je toch. Een ‘guilty pleasure’ van ons allemaal…
 

BRUGGETJES & WEILANDEN

Je vaart door geulen en langs weilanden. Onder bruggetjes door die te laag zijn en door een echte authentieke brugwachter speciaal voor jou omhoog gehaald worden. Op zijn fietsje komt hij aan om de katrollen omhoog te hijsen, en weer om laag natuurlijk.
Een oer-Hollands tafereel.
 
daemesenheeren.nl/sloepenkaarten/sloepenkaarten
   

UNIEKE BELEVENIS

Langs het parcours in Utrecht stonden zaterdag 350.000 mensen! En ook voor sloepvaarders was het spektakel een groot feest! De bruggen waren natuurlijk allemaal dicht maar voor sloepen dus geen probleem! Een unieke belevenis om vanaf de grachten het gejuich van de toeschouwers te horen. Als een Nederlander voorbij fietste was het oorverdovend. De renners moeten vleugels hebben gekregen.
 

PRESENTATIE IN SLOEP

De wielrenners werden in sloepen over de singels gevaren. Honderdachtennegentig wielrenners van tweeëntwintig ploegen stelden zich voor vanuit sloepen. Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Robert Gesink, de top van Nederland zat in een sloep!
En ze hadden er plezier in. Baldadig schommelend of heel serieus, alles kwam voorbij. Utrecht is een echte sloepenstad! 

Sloepenkaarten 't Gooi

HET GROOTSTE

SAIL Amsterdam is met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevent van Nederland. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Van 19 t/m 23 augustus wordt SAIL voor de negende keer georganiseerd.
 

SAMEN

Op 19 augustus, woensdagochtend vroeg om  – 07:30 – varen we met een aantal sloepvaarders van Amsterdam naar IJmuiden voor de SAIL IN. In je eigen sloep SAIL beleven en toch de gezelligheid en support van andere sloepvaarders om je heen. Vertrek locatie volgt nog. Misschien heb je plek in je sloep voor andere liefhebbers geef dat dan even aan in een mail.
 
Vaar je mee?
Meld je aan via info@daemesenheeren.nl
   

ONOFFICIELE START VAKANTIE

Loosdrecht was eind juni weer het toneel van een bonte verzameling sloepen. Elk jaar organiseert Stichting Sloep een sloepentocht met een bijzonder thema. Dit jaar was het thema Love Boat! Al jaren geldt deze tocht als dé onofficiële start van de zomervakantie. Een feest om zo de vakantie te beginnen.
 

PORTO LOOSDRECHT

En natuurlijk deelde Porto Loosdrecht weer traditioneel een lekker drankje uit bij de Mijndense Sluis, een heerlijke Monte Scropino (Prosecco met limoen en wodka) samen met onze set Sloepenkaarten ‘t Gooi. René den Daas van Porto: ‘Het was weer een geweldig feestje, ontzettend gezellig!’
http://www.portoloosdrecht.nl

BETER DAN EEN VETER

Lekker met je gympen aan boord! Geen gedonder met veters die los gaan! Geen gestruikel over steigers… Met deze sterke elastische veters kun je met je eigen schoenen veilig varen. SHOEPS zijn geschikt voor alle schoenen, groot en klein. De SHOEPS zijn gemaakt van hoogwaardig en zeer sterk silicone. Elastisch en sterk!
 

FLITSENDE COMBINATIES

Ze staan ook nog eens hartstikke stoer. Met elf verschillende kleuren, een ruim assortiment en verwisselbare buttons maak je de meest flitsende combinaties.
Cool zilver, Konings oranje, Fluor groen, Zonnig geel, Gepassioneerd rood, Roze, Wit, Zwart, Indigo, Blauw en Bruin…
 
Bestel nu en je krijgt een Goedzeemanschap Kaart cadeau! 
    
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp