Copy

‘One Off van het jaar’ verkiezing | Sloepenpost #11

• Lid van het leukste genootschap
• Sloepenkalender voor op de WC
• Steigerglaasje voor aan boord
• Schotse traditie met vrienden
• Abonnee op het mooiste tijdschrift 

Sloepenwinkel Tagrijn


‘WATERSPORT, DAAR ROL JE IN.’

 

Hoe ben je in dit vak begonnen?

Ik ben begonnen als jachtmakelaar, voornamelijk in verkoop van kleine jachten en dat ging geleidelijk over in nieuwe schepen. Ik ben betrokken geraakt bij de bouw van schepen en daar ging wel steeds meer mijn interesse naar uit. En nu bouw ik nieuwe schepen.
 

Hoe omschrijf je jezelf als ondernemer?

Hardwerkend, snel en vriendelijk. Met veel hobbels, heuvels en dalen maar dat is ook weer de uitdaging. Ik denk dat je geen enkele uitdaging uit de weg moet gaan!
 

Welk onderdeel in je vakgebied vind je het meest uitdagend?

Ik wil het schip bouwen dat de klant het meest tevreden stelt. Dat is een van de moeilijkste dingen omdat er veel verschillen van mening zijn. Zowel bij kopers onder elkaar maar ook tussen kopers en bouwers of een verkoper. Het is fantastisch om te zien hoe aan het einde van dit proces een mooi eindproduct in het water ligt.
 

Waarom dit vakgebied?

Watersport daar rol je in. Ik kom oorspronkelijk uit de horeca, horeca aan het water dat wel haha. Watersport grijpt je en laat je niet meer los. Je hebt de passieve watersporter, de actieve en je hebt er die er professioneel induiken. Die iemand ben ik dus. Een onverwachte wending in mijn leven maar een waar ik nooit spijt van heb gehad.
 
Lees hier het hele interview.
En bekijk het filmpje.

MAAN IN EEN SLOEP NAAR DE PAKJESBOOT

Het was wel een beetje koud en ik had een echte dikke jas aan en wanten, maar het was wel heel tof. Op zaterdag 12 november gingen wij met onze sloep Sinterklaas binnenhalen in Hillegom. Het is vanaf de Kaag een klein uurtje varen en dan ben je in de haven waar de pakjesboot aankomt. Een paar jaar geleden zag ik dat altijd vanaf de kant en nu dan voor het eerst vanaf het water, zo gaaf om te zien. Ik ging vlak langs de pakjesboot van Sinterklaas en de Pieten.

Leuke cadeautjes...
Volg de Vlog van Maan!
 

VERRASSEND,  INTERESSANT EN BOEIEND!

SLOEPTV maakt video’s die je doen watertanden, lachen, ontroeren of alle drie tegelijk. Alle video’s staan in een overzichtelijke timeline.
Video’s die je niet wilt missen. Heerlijke korte filmpjes over sloepvaarders en hun bijzondere verhalen. Vaak oergeestig, geregeld ontroerend en soms ronduit verbijsterend. Plus: de leukste series en interviews. Video's snacken, waar en wanneer je maar wilt. En wat kost dat? Kost je een zwaai. SLOEPTV is gratis.
 
Feestelijke lancering op de HISWA Amsterdam boat show in maart 2017!
 
    


DRIE MAN STERK

 

Plots een speedboot

We varen we vroeg in de ochtend eenzaam op de Braassem en zien plots een speedboot op ons afkomen. Het is de milieupolitie met drie man sterk. Zij vragen of we een vuilwatertank aan boord hebben. Helaas niet (voor hen). Wij gebruiken nog steeds ons chemisch toiletje, maar daar waren zij niet naar op zoek.
 

Politie is je beste vriend…

De politie was bezig met een actie ter controle van vuilwatersystemen. Zij wilden een vuilwatersysteem in gebruik zien. Ronald, altijd gastvrij en inventief, zegt tegen de politie dat zij toch niet voor niets gestopt zijn… het is vast tijd voor een kopje koffie. En zo geschiedde. Er ontstaat een leuk gesprek - met als eindresultaat - dat we onze visitekaartjes uitwisselen.
 

Ontmoeting II

De volgende politie ontmoeting doet zich een paar weken later in Amsterdam voor. Wij komen van de Drecht en Tolhuissluis (richting Uithoorn) en zo verder over de Amstel naar Amsterdam. Prachtige tocht. Via het Scheepvaartmuseum richting het IJ.
 

Komt u maar even mee…

Komt er plotseling een jetski met politie achter ons aan. Of we haast hebben....?
Uhhh nee… maar wat is er aan de hand? Komt u maar even mee naar de kade (bij het BIM huis). Daar worden we toch een beetje als boefjes behandeld. Wat blijkt… er is een grootscheepse controle op motor-registratienummers vanwege de vele diefstallen die plaats vinden. Je moet papieren kunnen overhandigen… namelijk de eigendomspapieren!
 
Nieuwsgierig hoe dit afloopt?
 
    

ONE OFF VAN HET JAAR

Daemes & Heeren heeft grote bewondering voor sloepvaarders die een oude sloep helemaal zelf opknappen. Heb jij zelf je oude sloep gerestaureerd? Doe mee aan de verkiezing ‘One Off’ van het jaar! Mail foto’s en je verhaal naar redactie@daemesenheeren.nl en maak kans op plaatsing op de HISWA Rai Amsterdam.
 
(Voorwaarde: wij verzorgen de plek, jij verzorgt de plaatsing)
 

CABARET MUZIEK TONEEL

In het hoogseizoen organiseren Sloepentocht Heeg en Hotel de Watersport elke maand Theater aan het Water in Heeg. Cabaret, muziek en toneel. De voorstellingen worden gehouden in de oude Jachtwerf van Pier Piersma, een prachtige locatie aan het water, gelegen in het pittoreske centrum van Heeg. Geniet nog even na van 2016 en hou 2017 in de gaten!
 
Theater aan het Water
 


HEB JIJ AL EEN MOOI CADEAU VOOR DE FEESTDAGEN?

Bestel hier!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp