Copy

Passie & Liefde | Sloepenpost #9

• Lid van het leukste genootschap
• Sloepenkalender voor op de WC
• Steigerglaasje voor aan boord
• Schotse traditie met vrienden
• Abonnee op het mooiste tijdschrift 

Sloepenwinkel Tagrijn

Wat is het leukste aan je vak en wat het minst?

Ik ben zelf een fervent watersporter. Dat ik daar dagelijks mee bezig ben is het leukste aan mijn vak. Het minst leuke? Dat je aan het einde van de dag weer naar huis gaat.
 

Wat is bijzonder aan Jachthaven Naarden?

Wij zijn meer een soort ‘havenpark’. Mooi om te verblijven op het water, maar ook aan het water op het terras van de horeca en in het water bij het zwembad. 
 

Wat is mooi aan het vaargebied?

Rondom Naarden met het Gooimeer en het IJmeer is het uitdagend varen onder alle weersomstandigheden.
 

Waarom zou ik met mijn sloep bij jullie willen liggen?

Voor sloepvaarders is het heerlijk hier met het restaurant en het unieke boothuis waar je je sloep overdekt af kunt meren. We hebben alle faciliteiten zoals winterstalling (overdekt in het water en overdekt op de wal) en daarnaast ook een verwarmde loods. We hebben een scheepswinkel, jachtservice, tankstation en de horeca is goed voor elkaar. Het ontbreekt nergens aan.
 

Wat inspireert jou?

Nieuwsgierig naar wat Gerrit inspireert? Lees hier verder... 
 
• Youtube filmpje
• En kijk hier voor eten, drinken, slapen, tanken...

 

FEEST OM BIJ TE ZIJN

Was jij er ook bij?
Wil je jouw sloepfoto bestellen?
Mail met info@daemesenheeren.nl

Foto’s | Filmpje
 

WINTER, KOM MAAR OP!

Ken je een goede winterstalling?
Staat hij nog niet in ons overzicht?

Mail met info@daemesenheeren.nl
 
    
 
In de serie STUURBOORD_BAKBOORD praten we met mensen uit de sloepenwereld. Deze keer is dat met Berry van der Schans, zelf groot sloepliefhebber en bezitter.
Zijn Facebookpagina, Sloepen en Tenders, is ongekend populair. De pagina omschrijft zichzelf als: ‘Allerlei foto's van uw sloep of tender. Laat ons meegenieten van uw foto's. Foto's met commerciële inslag worden verwijderd. Dit ter beoordeling van de beheerder.’

 

FIETSTE ZO DE PLAS IN

Ik ben groot gebracht met watersport. Van kinds af aan kwam ik al bij Ottenhome in Oud Loosdrecht. Mijn vader ging al naar Ottenhome toen hij 16 jaar was.
Ik was denk ik een jaar of vier toen wij met het gezin terug gingen naar Ottenhome.
De oude meneer Dwarshuis fietste altijd over de steigers en als het slecht weer was schreeuwde hij de mensen toe dat ze de haven in moesten komen. Soms was hij zo opgewonden dat hij de steiger af fietste - zo de plas in.
 

ONSTAAN VAN DE LIEFDE

Op de werf bij Ottenhome werden zeilboten gebouwd. Die werden met een oude Bedford naar Friesland gebracht. Meestal ging ik in mijn vakanties dan wel een keer mee om de boten weg te brengen. Ik was bevriend met de zoon van Willem, hij werkte bij Ottenhome op de sleepboot de Brandaris. Zo mocht ik ook vaak mee om zeilboten onderweg op te halen die gestrand waren. Zo is de liefde voor de watersport ontstaan.  
 

GEEN GEDOE 

Na er een tijdje uit geweest te zijn geweest ben ik toch weer gaan varen…
 
Lees hier de rest van Berry’s verhaal...
    

EUROPA IN

De samenwerking tussen Bernard Menken van Menken Maritiem en Klaas Schiphof van Antaris | Makma | Maril hadden we in de gaten tijdens de HISWA te water, de animositeit tussen de twee legden wij vast. Samen naar Boot & Fun in Berlijn. Bernhard: ‘Met je grootste concurrent iets nieuws doen, dat is een grappige gedachte.’ ‘Als het een succes wordt gaan we samen heel Europa in!’
 

DE SLOEP HEEFT TOEKOMST

Op de HISWA te water organiseerde Daemes & Heeren een bijeenkomst over de ‘Toekomst van de sloep’. Een divers gezelschap uit alle hoeken van de sloepenwereld, spraken over hoe we die toekomst kunnen veiligstellen en uitbouwen. Samenwerking kwam daar ook uitgebreid aan de orde.
 
Ook nieuwsgierig naar de toekomst van de sloep?
 

VRIENDSCHAP

The Quaich has a profound history.
De geschiedenis van de Quaich zit diep geworteld in de Schotse geschiedenis.
Zoals in elke mooie en spannende legende, heeft ook de quaich een verhaal. Een verhaal met een gedachte. De Quaich bezegelt je vriendschap!
 

JE HANDEN VOL

Er zitten twee oortjes aan de Quaich. Je vult hem met echte Schotse whisky en je biedt hem iemand altijd aan met twee handen. Wanneer je de Quaich aanpakt doe je dat ook met twee handen. Mocht diegene die hem aanpakt kwaad willen - wetende dat elke Schot in zijn rechter kous een dolk heeft - deze ‘kwaadwiller’ nooit zijn dolk kan pakken aangezien hij zijn handen al vol heeft…
 
WIL IK BESTELLEN 
 

‘KEKKE’ FOTO’S

Aan de ‘Piraten op het water’, mail je mooiste, gekste, stoerste, liefste foto van jou naar redactie@daemesenheeren.nl en win een set Shoeps (ter waarde van 9,95) in de kleur die jij wil! Mail ook gelijk even je adres waar we ze naar toe op moeten sturen! Kijk tussen de foto’s in je mobiel of tussen de foto’s van je ouders! Kom maar op met al die ‘kekke’ foto’s!
 

STOER EN WARM

Het steigerglaasje is een unieke combinatie van stoer buiten aan boord en van binnen warm gehouden worden. Weduwe Joustra houd je warm en het steigerblokje houdt haar in evenwicht. Als relatiegeschenk, als cadeau voor goede vrienden, als presentje aan de schipper, als gift aan de voorzitter van je club, voor iedere watersporter is deze attentie een waar genot.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp