Copy

Nieuws, inspiratie en HTW

WELKOM IN AMSTERDAM

 

WEL WAT GEWEND

Carolijn Brouwer, Nederlands trots bij de Volvo Ocean Race met Team SCA, opent op 1 september de HISWA te water. Carolijn zal om 11.00 uur de watersportbeurs openen door zich te laten lanceren van een luchtkussen bij het zogenoemde Aqua Jumping. “Als deelnemer aan de Volvo Ocean Race ben ik natuurlijk wel wat gewend, dus deze uitdaging ga ik graag aan”, aldus Carolijn. Marianne Zwagerman, schrijver en fervent watersporter, zal het spectaculaire openingsprogramma begeleiden.

De grootste in-water bootshow van Noord-Europa vindt plaats van 1 tot en met 6 september in Amsterdam Marina.
 

HISWA TE WATER

De HISWA te water 2015 brengt de grootste collectie Nederlandse jachten en een breed aanbod internationale merken bij elkaar. Naar verwachting liggen er van 1 tot en met 6 september zo’n 300 nieuwe boten afgemeerd in Amsterdam Marina en zijn meer dan vijftig primeurs te bewonderen. Samen met een boordevol activiteitenprogramma maakt dat de HISWA te water tot een heerlijk dagje watersport aan het IJ.
 
www.hiswatewater.nl
      

VAKMANSCHAP

Natuurlijk kennen we Damarin van de prachtige sloepen. Wel zeven modellen ook nog eens. De 410, 582, 640 MPV, 640 Cabin, 732 Xtender, 840 Xtender en de 840 Cruiser! Stuk voor stuk sloepen die getuigen van vakmanschap, comfort en kwaliteit.
Er wordt bij Damarin goed gekeken naar wat klanten willen en passen dat direct toe.

 
PUUR ZEILEN

Op de HISWA te water komt Damarin echter even met iets anders, een passie van Ad van Dam. Een mooi gemaakte daysailer, de D-Sailer 23. Een ranke boot met scherpe lijnen en daardoor lekker snel. Het pure zeilen van vroeger. Wind om je kop, buiswater spattend in je gezicht. Dichterbij het gevoel op het water kom je niet.
 
Stand H.05 

ONOVERTROFFEN

Seafury, het merk dat al meer dan een decennia bekend staat om zijn goede prijs / kwaliteit verhouding zal met 7 schepen aanwezig zijn op de HISWA. Onder de 7 boten zijn er 2 Seafury HAWKER tenders aanwezig die zijn verkoopverwachting voor dit jaar al heeft overtroffen. Een van de  aanwezige tenders is gestyled door stylist Remy Meijers.
 

SENSATIONEEL

In alle opzichten is de Seafury HAWKER tender een hele prettige boot. Het schip is zeer stabiel. Rustig varend door de grachten en polders of met meer PK’s op open water, het is echt een sensatie om mee te varen of te waterskiën. Door de vele ruimte en extra opties, behoort een nachtje aan boord slapen zeker tot de mogelijkheden.
 
Stand D.01
      

‘WIJ MOETEN HET ZELF OOK MOOI VINDEN…’

 
Hessel is directeur van Waterspoor en met Willem samen ontwikkelen en ontwerpen zij de Waterspoor tenders en sloepen. Natuurlijk vind je Willem ook op elke beurs en in contact met klanten. Willem en Hessel zijn de bedenkers van de tendersloep. Zij kennen elkaar vanuit de botenwereld, dat klikte meteen, en daarnaast vullen zij elkaar goed aan. Beiden houden van een prettige werkomgeving met veel humor.
 

KIJK OM JE HEEN!

‘Inspiratie halen we niet alleen uit de markt, elke branche is interessant. Je let overal op, wasmachines, auto’s, zeilboten… Wij maken combinaties tot een geheel. Het is een kwestie van veel om je heen kijken. We luisteren wel goed naar de markt, dat wel. En omdat je zelf vaart zie je wat anderen willen. We denken goed na over wat een klant wil. En heel belangrijk: we moeten het zelf mooi vinden anders maken we het niet.‘
 

DOODSBANG

Hessel komt uit Koudum, geboren en getogen. En hoewel hij voor de deur van het Conservatorium stond om muzikant te worden - slagwerk - is het via een technische opleiding toch de watersport geworden. Er waren eigenlijk maar twee keuzes: boer of watersport. ‘ik ben doodsbang voor beesten groter dan mijzelf’ dus werd het watersport.
 

HEEL VEEL BOOTJES

Willem kennen we nog van de Maril sloepen, zijn oorspronkelijke bedrijf. Geboren in Stavoren en opgegroeid in Workum. Altijd al met bootjes in de weer geweest. Willem is ook heel actief in Koudum. Het dorp op de kaart zetten.
 

SAMEN

Willem en Hessel hebben de haven in Koudum naar een hoger plan getild, letterlijk en figuurlijk… in de graafmachine en vrachtwagen… en daar ligt nu een mooie passantenhaven. Met natuurlijk het prachtig opgeknapte eetcafé Spoorzicht. De ontwikkeling van de omgeving waar Waterspoor gelegen is ontwikkelt zich mee met Waterspoor. Ieder jaar pakken ze samen een project op.
 

WHAT’S IN A NAME

Hoe de naam is ontstaan…? Daar krijgen we verschillende versies van te horen… Het is al een oude naam…  het spoor achter de boot in het water… allerlei combinaties van woorden maken… We kunnen er de vinger niet op leggen…
 

DE EERSTE

Het team van Waterspoor is van het bedenken en het bouwen. 
Overal het eerst mee zijn dat is hun grootste kracht, origineel en oorspronkelijk. Het ontwerpen van boten waar mensen zo veel mogelijk mee kunnen. ‘We willen dat het ontwerp een succes wordt.’  Waterspoor weet van onder tot boven hoe het geheel er uit ziet en in elkaar steekt. Alles wordt zelf gemaakt, van mal en ontwerp tot ontwikkeling en afbouw.
 

NIEUWS!

Er ontstaat bij Waterspoor altijd iets nieuws. Van het door-ontwikkelen van bestaande modellen tot iets totaal nieuws zoals bijvoorbeeld een gelijke voor en achterkant van een sloep/tender. Dat ze bezig zijn met vernieuwen staat buiten kijf. Iets dat de hele sloepenmarkt weer op zijn kop zet!
 
www.waterspoor.com
 
      

SEVENTY7 SE

Een sportieve boot die uitermate geschikt is om snel maar ook rustig mee te varen. Wil je wakeboarden en/of waterskiën? Alles kan! Gespierde klasse van Nederlandse bodem.
 

SEVENTY7 CABIN

De afsluitbare kajuit en het windscherm maken deze boot uniek. Samen met de hoge spray blijf je met nat weer heerlijk droog. Nederlands vakmanschap met mediterrane uitstraling.
 
Stand D.20 

COOPER800 TENDER(SLOEP)

De Cooper800 Tender is vernieuwend. Een stijlvolle rompvorm met een comfortabel strak interieur. Compleet geleverd met de “cabrio” buiskap en een verzonken bimini.
Standaard heeft de Cooper800 Tender teak op de rand (potdeksel) en op de kuipvloer en de motorkist.
 

EIGENSCHAPPEN

Door een efficiënte rompvorm vaart de Cooper800 Tender zeer snel met kleine motoren goed voor bv. wake-boarden.
Het dashboard is een geheel eigen Cooperstudio ontwerp en de zitting achter het stuur is in hoogte verstelbaar waardoor je goed zicht hebt bij alle omstandigheden.
 
Stand L.03
      


3X NEWPORT BASS OP HISWA TE WATER


Menken Maritiem pakt deze keer uit op de HISWA te water! Drie keer Newport Bass, de ‘VIPer’, de ‘Gesloten’ en de ‘Open’ versie liggen voor je klaar. De ‘VIPer’ is een ‘party’ versie van de XL en wil je een echte belevenis?

Kom dan proefvaren met de Newport Baas open uitvoering. Lekker groot en luxe rondvaren. Je voelt hier de vrije hand van de jachtarchitect!
 

‘POETIN KAN OOK NIET PAARDRIJDEN’

Op SAIL werd Mark Rutte gevraagd het roer te nemen voor een foto. ‘Dat zou koddig zijn, want ik kan niet varen.’ ‘Geen probleem, zei Bernard Menken, Poetin kan ook niet paardrijden.’ Hilariteit bij voorlichters, crew en SAIL voorzitter Arie Jan de Waard (links op foto). Op de andere foto ligt de Newport Bass VIPer klaar om Prins Maurits, zijn gezin, Arie Jan de Waard en Mitra van Raalte van de Groene Draeck op te halen voor een rondje SAIL OUT.
 
Stand J.12 en D.31 
      

ZATERDAG 29 AUGUSTUS

Ibiza Harbour ‘a bohemian dream’ 29 augustus in Jachthaven Naarden:
park, bos en haven tegelijk! Een groen, bosrijk havenpark aan het Gooimeer, vlakbij het chique design- en kunststadje Naarden Vesting. Een heerlijke plek voor allerlei vrijetijdsbestedingen. Welkom in Jachthaven Naarden!
 

HET HART

De perfecte stek voor botenbezitters die houden van ruimte en comfort. Met mooie beschutte ligplaatsen en alle voorzieningen en gemakken, van scheepsbenodigdheden en minimarkt tot botenlift en werkplaats. Ons professionele en gezellige haventeam zorgt voor een onvergetelijke beleving!
 
www.jachthavennaarden.nl

ZEELAND IN AMSTERDAM

Bij Bistro Noord op het NDSM in Amsterdam Noord zijn er tijdens de HISWA te water heerlijke Zeeuwse mosselen met friet!
 

GEHEIM WAPEN

We zijn bekend om ons ‘geheime wapen’ de Texas Smoker! We serveren op appelhout gerookte IJslandse zalm en Brisket (zacht gegaarde runderborst) uit deze rookoven.
 

NIEUWSGIERIG?

Nieuwsgierig geworden? Check ook de recensies op Tripadvisor en Iens. Wij zijn als beste restaurant van Amsterdam Noord beoordeeld!
Open vanaf 18.00 voor diner en zondag vanaf 13.00
7 minuten lopen vanaf de Marina of 2 minuten vanaf de pont van het NDSM
 
www.bistronoord.nl
      


AL 20 JAAR ‘IETS MET BOTEN’!

 
Ad van Dam, Damarin, wilde eerst binnenschipper worden. Geboren in Haastrecht en toen hij vijftien jaar was verhuisd naar Gouda. Toen hij acht was schreef hij in het vriendenboekje van een klasgenootje bij de rubriek ‘Wat wil je later worden’: ‘iets met boten.’
 

SENIOR

Van Dam senior is vanuit hobby boten gaan bouwen. Toen er vaker vraag uit het dorp kwam of hij boten kon aanpassen/verbouwen is hij halverwege de jaren negentig professioneel boten gaan bouwen. Op de HISWA zag Pa van Dam een mooie Engelse sloep die hij na bouwde. Dat bleek een doorslaand succes. Ad zelf was toen zestien jaar oud. 
 

POETSEN EN ZWETEN

Zijn liefde voor kleinere boten ontstond bij de zeeverkenners. Op een gegeven moment zag hij in het weiland van een boer een bootje op zijn kop in het gras liggen. Ad fietste naar de boer en vroeg: ‘is ie te koop?’ ‘Voor een geeltje mag je hem hebben’ sprak de boer. De giek moest wel eerst uit de stal gehaald worden want deze deed dienst als trapleuning. Anderhalf jaar poetste, schuurde, lakte en zweette Ad om hem vaarklaar te maken. En dat was de start van zijn eigen carrière in de boten. 
 

‘WHAT’S IN A NAME’

De naam Damarin komt van de familie naam ‘van Dam’ en de koppeling met ‘marine’. Senior heeft de naam bedacht. ‘Later ontdekten we dat de naam heel internationaal bleek te zijn. In Italië, VS en Turkije komt de naam ook veel voor. Dat was overigens gewoon toeval…’ Het logo is ontstaan uit een flesopener van een reddingsboei. De kleur is wederom toevallig ook de kleur van Goudse vlag, rood wit rood.
 

PASSIE EN ANDERS

Anders is de verlaagde voorvloer, de kajuitvorm in een open sloep en het ongelooflijke gemak dat je heel goed bij de motor kunt komen.
De passie bestaat uit ‘iets met je handen maken wat anderen mooi vinden. Van idee tot uitvoering.’ Een klant zei eens:‘ jullie sloep is de beste keus in mijn leven geweest’.
 

NIEUW

Nieuw is de vaste raampartij (gebogen ruit) voorop bij de 732, Daar kun je bij slecht weer goed doorheen kijken. Nederlands vakmanschap met focus op open varen, toch beschut en bij regen goed zicht. En bovendien is Damarin bezig met een kajuit versie van de 732. Ook in ontwikkeling: De opvolger van de 640; de 642.     
 
www.damarin.nl
   

INTERCRUISER 32

De noviteit van de nieuwe cruiser zit in de ontwerpvrijheid voor de koper. De keuzevrijheid van de stuurstand, verraadt het avontuurlijke karakter van deze cruiser.
 

INTENDER 700

De eigentijdse Intender 700 heeft een geheel open spiegel die met een waterdichte klep is af te sluiten, daardoor heb je veel ruimte en een verbinding tussen kuip en zwemplateau. 
https://youtu.be/sgX0YT9xfGk
 
Stand C.02 en D.08 

CRESCENT 21 EN 6.9 ST

Natuurlijk ontbreekt Crescent niet, de 19 en de 6.9 ST kun je bewonderen, aanraken en van dichtbij bekijken. Beiden gebaseerd op de rijke Crescent geschiedenis.

 
NAUTA SPIRIT 25

De Nauta Spirit is geïnspireerd door Italiaans design. La Dolce Vita ‘Het zoete leven’ dat is waar varen uiteindelijk om gaat en daar is de Spirit de ultieme tender voor.
https://youtu.be/HFKamDG1mbs
 
Stand C.08 
   

SAIL MET INTERBOAT

Op uitnodiging van Jerry Schuiten, directeur van Interboat, was ons Genootschap Daemes & Heeren mee met de grachtentocht, die hij al voor de vierde maal organiseert, tijdens SAIL. Eenenveertig Interboaten voeren mee langs de prachtige Tallships en door de Amsterdamse grachten. Bovendien afsluitend een heerlijk glas wijn met een goed verzorgde BBQ bij Strand Zuid.
 
Filmverslag

HET COMPLETE OVERZICHT

Naast de uitgave in druk van het Sloepenboekje, staan alle merken digitaal op een rij op de site van Daemes op de Golven en Heeren op het Water. Je kunt gelijk klikken naar de website van de betreffende sloepenbouwer zodat je altijd de juiste informatie hebt over het sloepenmerk dat je zoekt. 
daemesenheeren.nl
 
Stand T.87 

WIE IS WAAR!

Amsterdam Marina
Werfkade 2
1033 RA A'dam Noord
hiswatewater.nl
 

STANDNUMMERS:

Daemes & Heeren | T.87
Antaris/Makma/Maril | D.20
Cooper | L.03
Damarin | H.05
Epifanes | T.53
Fort Marina | D.29
Hellas Watersport | W.07
Interboat | C.02 en D.08
Kuiper | K.520
Menken | J.12 en D.31
Nauta Maritiem | C.08
Seafury | D.01
Statement Marine | C.06
Stormer | D.11
Volvo Penta | K.200
Waterspoor | W.01     
        
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp