Copy

Varen beter medicijn dan bètablokkers... | Sloepenpost #3


SCHERPEL

Bouw je eigen houten sloep bij Scherpel Jachtwerf in Loosdrecht!
Klik hier voor meer informatie.  

SCHAAP MET 5 POTEN


Hoe kom je aan deze sloep?

Besteld bij Damarin in Gouda, dat is de bouwer ervan. Het voordeel van laten bouwen is dat je er je eigen ideeën in kunt stoppen. En dat je de bouw op de voet kunt volgen. Het wordt op die manier heel erg je ‘eigen’ boot.
 

Waarom juist deze sloep?

Prettig varend, goed ingedeeld, geschikt voor groot water, voldoende mogelijkheden voor eigen inbreng, bruikbaar om in te overnachten en ook eens nog fraai om te zien. Daarnaast was Damarin destijds de meest ervaren bouwer van hybride aangedreven sloepen. We wilden er namelijk ook mee kunnen fluistervaren. Kortom, we zochten een schaap met 5 poten en deze kwam er het dichtste bij.
 

Heeft de naam een bijzondere betekenis?

Maribelle is een koosnaam voor een heel mooi ‘ding’. En de Maribelle II is dus niet het eerste J De boot kenmerkt zich door de fraaie vormgeving en mooie lijnen. Qua uitvoering maken vooral de teak/mahonie-verbindingen het een aantrekkelijke sloep. De naam is dus wel passend.
 

Wat vind je het allerleukste aan het varen?

Het meest bijzonder vind ik het vakantiegevoel. Je stapt in je boot en onmiddellijk maakt dat gevoel zich van je meester. Voor mij is dat synoniem voor onthaasting en afstand tot de routine. Als je last hebt van stress lijkt varen me een beter medicijn dan bètablokkers. Idee voor de Zorg?
Wat ik daarnaast geweldig vind is dat de hele waterinfrastructuur (verkeersleiding, sluizen, bruggen) ook de pleziervaart volledig ten dienste staat. In het Rotterdamse havengebied vaar je in een compleet professionele entourage. En dat geheel werkt dan ook gewoon voor jou, zonder dat je je teveel gaat voelen. Prachtig is dat!
 
Heb jij ook een mooie sloep waarover je een verhaal kunt vertellen?
Mail naar redactie@daemesenheeren.nl
 
daemesenheeren.nl/aan-het-roer-met
      

GENTSE SLOEPENTOCHT

De zevende Gentse Sloepentocht gaat door op 5 juni 2016. Dit jaar varen zij naar een locatie in Gent waar een zo goed als onbeperkt aantal sloepen kunnen aansluiten. Naast het typische Oost-Vlaamse landschap met overhangende wilgen zijn er de prachtige tuinen en villa’s die doorlopen tot aan het water.
Meer weten?
Mail met J. De Meester, ondervoorzitter Gentse Sloepentocht vzw.
gentsesloepentocht@telenet.be

SLOEPENPARADE WEESP

De tweede editie van het succesvolle evenement ''Weesp Gastvrij'' wordt op 25 juni feestelijk geopend met een vrolijke, hilarische en mooie sloepenparade. In een lange optocht varen we van de Molens aan de Utrechtseweg naar De Kom, om daar opgewacht te worden door velen honderden Weespers en niet Weespers. Schrijf je boot nu in en verzamel, vrienden, familie of collega’s. 
www.weespgastvrij.nl
      

Wij verklaren het D&H vaarseizoen voor geopend!
De weergoden waren ons gunstig gezind, de zon scheen uitbundig en er stond geen zuchtje wind. Een grote groep van onze leden was uit het hele land gekomen om het seizoen met een hapje en drankje in te luiden.

 

SLOEPBELEVING

Op 10 april opende Epco Ongering, coördinator watersport media Vaarkrant/Telegraaf, feestelijk ons Daemes & Heeren seizoen bij restaurant ‘De Nederlanden’ in Vreeland. Een fantastische ambiance om het seizoen te starten. Het restaurant ligt aan de Vecht, zodat een van onze leden zijn Coopersloep mooi voor de deur kon afmeren. De sfeer zat er gelijk goed in. Sloepbeleving met elkaar delen is wat ons bindt en dat werd helemaal bevestigd door de aanwezigen.
 

PROEFSENSATIES

Restaurant De Nederlanden verzorgde de natjes en droogjes. En dat waren niet zomaar versnaperingen maar heel bijzondere. Je proefde de ene sensatie na de andere in je mond. Niet voor niets heeft het restaurant een Michelinster. De bediening was ongelooflijk attent en hartelijk. Dankjewel Caroline en Wilco Berends voor jullie gastvrijheid.
 

VERBREED JE HORIZON

Epco Ongering opende ons seizoen met een toespraak waarin hij aanraadde onze horizon te verbreden en op pad te gaan. ‘Ga ook eens naar het buitenland met je sloep, Friesland bijvoorbeeld… haha’.
Maar het is zeker een serieuze aanrader, vond Epco, om eens in België, Duitsland of Zweden te gaan varen.
 
Wat ons betreft kan het seizoen beginnen. Genieten op het water!
 
Team Daemes & Heeren
 
PS
Wil jij ook lid worden?
daemesenheeren.nl/ik-wil-lid-worden
      
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp