Copy

Nieuws, inspiratie en elektrisch varen


Kapitein van het Jaar: Familie Langstraat: Onze dochter is gelukkig op het water. Varen met onze sloep vindt ze geweldig!. Kijk voor het complete fotoalbum Kapitein van het Jaar op daemesenheeren.nl


KLASSE EN SCHOONHEID

De vormgeving sluit naadloos aan bij de eisen die elektrisch varen met zich meebrengt. De lange waterlijn - de rechte boeg aan de voorkant van de sloep - snijdt het water makkelijk aan waardoor je een hoge rompsnelheid krijgt. Zo creëer je zonder golven wel veel snelheid.
Door deze elementen goed doordacht in het ontwerp te gebruiken is de Sluiper 21 de ultieme sloep voor elektrisch varen.
 

MOTORISERING

De elektromotor die gemonteerd wordt op de fundering zorgt voor het uitlijnen van de schroefas. Uitlijnen voorkomt trillingen en slijtage.
De motor is watergekoeld voor een hoger rendement en lang varen op één acculading, het is een ongelooflijk efficiënte motor.
 

ELEKTRISCH

Elektrisch varen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer vaargebieden gaan over op delen waar je alleen nog elektrisch mag varen.
De wereld wordt er mooier en rustiger door. De natuur profiteert daarvan.
Jachtwerf Reeuwijk is al ruim negen jaar expert in elektrisch varen.
 

NATUURLIJK

De stilte van de natuur komt bij je binnen als Bach voor een muziekliefhebber. De vogels die tjilpen, het ruisen van de wind, het kabbelen van water tegen de boeg, een waar genot voor alle zintuigen.
Een eerlijke ervaring in een natuurlijke omgeving.
 

GEMAK

Het lage energieverbruik is goed voor het milieu en ook heel erg prettig voor je portemonnee. Je kunt een hele dag varen, en ben je terug in de thuishaven, dan is het slechts een kwestie van opladen en klaar ben je voor de volgende vaartocht.
Het onderhoud is zo gemakkelijk dat het bijna ongelooflijk lijkt, niet meer dan één keer per jaar is een inspectie nodig.
 
www.jachtwerfreeuwijk.nl | daemesenheeren.nl/sloep/

Daemes en Heeren vaart mee met Sluiper.

    

TERUGBLIK

We kijken terug op een heel gevarieerde HISWA te water dit jaar. Zowel qua weer als qua aanbod. Van extreem nat tot prachtige Hollandse luchten, van mooie klassieke sloepen en mooie grote cabin’s tot supersonisch snel varende tendersloepen.
 

ONTSPANNEN

De sfeer was ontspannen en er werd zeer gericht gezocht door consumenten. Zowel op de stands binnen als op de steigers buiten konden de exposanten rekenen op levendige belangstelling.
 
Foto’s: www.daemesenheeren.nl
YouTube filmpje

SPANNEND

Als je vaart over de Nieuwkoopse Plassen kom je achter de geheimen van het moeras. Het laagveenmoeras is van ongeëvenaarde schoonheid, water verandert in land, een traag verlopend proces. Via kleine spannende slootjes vaar je zo de open plas op.
 

KARAKTERISTIEK

Dertien rechthoekige plassen tussen Bodegraven en Gouda maken Reeuwijk tot een karakteristiek gebied waarin de verkaveling van veengrond nog goed te zien is.
Elektrisch varen is hier het toverwoord, een begrip!
 
YouTube filmpje
    

‘ZEILEN ZONDER ZEIL’

Reinout Snoeck werkte met dieselmotoren maar toen in 2006 uit Frankrijk de vraag kwam of hij elektrische motoren wilde verkopen twijfelde hij geen moment.
Een ongelooflijk interessante markt voor een innovatief product. Dat was het moment dat Snoeck Technical Solutions ontstond.
Begin 2007 ging Reinout met het merk Kräutler in zee, een merk dat alles in huis heeft, een compleet verhaal van product tot leveren en monteren.
 

SPECIALITEIT

Reinout’s specialiteit? Hij heeft het breedste programma qua motoren en kan elke boot tot 25 meter elektrisch maken, inboard, outboard en Sail-Drive. Deze motoren zijn leverbaar vanaf 500 Watt t/m 120 KW!
 

SNEL VAREN?

Kun je eigenlijk wel snel varen met een elektrische sloep? ‘Snelheid is geen begrenzing, wel wat je aan accu’s kwijt kunt.’
‘Ik zeg wel eens tegen mensen: als je harder wilt varen kun je beter een langere boot nemen…’
 

KOP LEEG MAKEN

‘De combinatie van techniek, varen en water vind ik ultiem. Ik houd van zeilen, de rust en het genieten van de stilte op het water. Elektrisch varen is: ‘Zeilen zonder zeil’ [uitspraak Kok Kroef, schrijver van het boek: ‘Elektrisch varen, zeilen zonder zeil’].’
‘Mezelf opladen doe ik door mijn dochter hockeytraining te geven. Dat is het moment van mijn kop leeg maken.’
 

HARD IN DE REMMEN!

‘Soms gaat er ook wel eens iets (bijna) mis… bijvoorbeeld toen ik op een demo dag wilde wegvaren en achter me een enorm gekletter hoorde, bleek de walstroomkabel nog vast te zitten aan de wal… snel in zijn achteruit en hard in de remmen voorkwam nog net op tijd schade pffff. Gelukkig is er nu een wegvaarbeveiliging…’
 
Tip van Reinout:
  • Maak goede afspraken met de havenmeester voor voldoende stroom
    (minimaal 16 ampère).
Welke sloep je ook hebt… Reinout Snoeck kan hem elektrisch maken!
www.elektrisch-varen.com
 
   

GEWOON PROBEREN

Langweerder Sloep bouwt al ruim vijf jaar ook elektrische motoren in de Langweerder 650. Bauke Jonkman: ‘Toen vijf jaar geleden de vraag kwam zijn we het gewoon gaan proberen.’ De sloep kreeg met name een aanpassing aan de motorkist, vooral de fundering, want die moest wel een stukje groter gemaakt worden om alle accu’s kwijt te kunnen.
 

VOOR- EN NADELEN

Zoals aan alles kleven er voor en nadelen aan het elektrisch varen zegt Bauke. ‘Een nadeel is toch wel de kleinere actieradius, als je langere tochten wilt varen is het opladen een punt van aandacht. Een groot voordeel is de rust en de stilte tijdens het varen. En dat willen klanten ook!’
 
www.langweerdersloep.nl         
YouTube filmpje

WIL IK WETEN!

Volt, ampère en wattage… weet jij hoe het zit? Even kort: Watt = Voltage x Ampère. Onthoud: als je meer energie uit de ‘stroomkast’ trekt dan mogelijk is dan laad je accu niet bij. Een indicator is stilte want normaal hoor je de acculader zoemen. Op het moment van aansluiten denk je dat het goed gaat maar wanneer de acculader zijn max bereikt ‘klapt ie er uit’.
 

WAAR?

Waar zitten de juiste oplaadpunten voor elektrisch varen in Nederland? Daar zijn wij naar op zoek. En dan bedoelen we niet een stopcontact ergens in een haven maar oplaadpunten met de juiste ampère aansluiting (minimaal 16 ampère). Mail naar info@daemesenheeren.nl
 
Een goede leverancier zorgt voor de juiste aansluitingen www.elektrisch-varen.com
   

KENNIS EN EXPERTISE

In de serie ‘Vraag het aan..’ introduceren wij onze expert bootbeveiliging, Jasper van Mill.  

Jasper is al vijfentwintig jaar expert in beveiliging binnen de watersport en werkt nauw samen met verzekeraars en schade-experts. Zij delen hun kennis en expertise met elkaar en ontwikkelen op die manier een compleet pakket voor het beveiligen van je sloep. Ook op het gebied van jachthavenbeveiliging ben je bij Jasper aan het juiste adres.
 

SPECIALIST

Verder is Jasper specialist in mechanische beveiliging zoals sloten voor buitenboordmotoren, kabels, kettingen en trailerbeveiliging. Hij biedt met MultiMill het grootste assortiment in Nederland aan. Bovendien zijn al zijn sloten VbV en SCM gecertificeerd. Track & Trace en elektronische beveiliging behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.
 

NIET HOREN

We willen het allemaal niet horen natuurlijk… maar wist je dat sloepen (samen met trailerbare boten) het meest gestolen bootje is?
‘Wij vragen vaak: Jij zet je fiets toch ook op slot? En laat jij je auto gewoon open dan?’ Het is belangrijk om je te verdiepen in de beveiliging van je sloep.
 
Alvast een paar adviezen van onze expert:
  1. Zorg dat het slot VbV/SCM gecertifieerd is.
  2. Maak voor je verzekeraar altijd een foto van je sloep en/of buitenboordmotor zoals hij beveiligd uitgerust is.
  3. Controleer je polisvoorwaarden! Steeds meer verzekeraars wijzen je op aanschaf van gecertificeerde sloten voor je boot en/of buitenboordmotor.
  4. Vergeet je buitenboordmotor niet! En ook daar: neem een gecertificeerd slot!
Heb je vragen over beveiliging? Mail naar info@daemesenheeren.nl

www.watersportbeveiliging.com
www.multimill.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp