Copy

Sprookjes op het water | Sloepenpost #5


• SLOEP! #2 het zomernummer in druk!
• Enig in zijn soort!
• Wil jij hem op je deurmat?
• Word nu abonnee voor 25,- per jaar! 

TRADITIONEEL ‘HARINGHAPPEN’

Elk jaar vaart de Vereniging Cruiservaarders een tocht met een aantal leden. De naam zegt het al, het is een vereniging voor eigenaren van het type Intercruiser van Interboat. Dit jaar voeren zij van Loosdrecht naar Leiden. Steevast hoort daar de traditionele steigerborrel bij met het ‘haringhappen’. Henny Koetsveld: ‘Wat een geweldige haring, dan weet je pas hoe echte haring smaakt!’
 

HEERLIJKE WIJN

Er worden nog meer leuke events tussen het varen door georganiseerd zoals deze keer bijvoorbeeld een wijnproeverij, een rondvaart naar een oude houtzaagmolen en een tochtje door de binnenstad van Leiden. De wijn werd letterlijk genoten en vele doosjes gingen mee aan boord na de proeverij. De houtzaagmolen was nog in bedrijf en dus een buitengewone kans om dat eens van binnenuit te bekijken. In Leiden werden zij door een echte Heraut hartelijk verwelkomd.
www.cruiservaarders.nl
 
Lees hier het hele ‘Sloepverhaal’ van Henny.
 
Heb jij… of zit jij… ook bij een bijzondere club, gezelschap of verenging met spannende, leuke verhalen over tochten of bijeenkomsten? Mail ons dan.
    

SWINGEN AAN DE PLASSEN

Op 17 september 2016 vindt weer een gevarieerd jazzfestival plaats met fameuze muzikanten. Noteer dus alvast in je agenda. De botenloods van Jachthaven Het Anker aan de Oud-Loosdrechtsedijk 117 zal wederom het sfeervolle decor zijn van onvervalste SWING! Dat Loosdrecht als ‘thuishaven van de jazz’ wordt bestempeld bewijst het spektakel met diverse topmusici. 
loosdrechtjazzfestival.nl
 

GROOTS LOUNCHEN

The Barfly is een luxueuze sloep die iedere vaartocht tot een ultieme belevenis maakt. Deze loungeboot biedt plek voor 40 gasten en is van alle gemakken voorzien. Vanuit de thuishaven Loosdrecht of een haven naar keuze kunt u diverse vaartochten maken op en om de Loosdrechtse Plassen, maar ook daarbuiten! Stap aan boord van The Barfly!
thebarfly.nl
 
    


SPANNENDE NAMEN

Voor een rondje Drachten is Eernewoude wederom een uitstekende uitvalsbasis. Vanuit Bungalowpark It Wiid vaar je via de Lange Sleatten rechtsaf de Maer Sleat op die overgaat in de Wide Hop en de Wilde Le, Krûmme Le naar het Burgumer Mar. Dat lijkt allemaal niet zo spannend en nou ja spannend is het ook niet maar wel weer eens wat anders. De namen zijn overigens wel spannend ;-)
 

EEN BIJZONDERE ERVARING

Tot je overigens in Oostmeer beland. Leg daar beslist even aan. Wat een prachtig pittoresk dorpje. Met een heuse bezienswaardigheid, een ware schat, een verstopt juweel in het dorp: ‘Herberg De Zandloper’. Raak aan de praat met het echtpaar dat de zaak runt en je bent een mooie ervaring rijker.
 

PAS OP!

Het wordt wel spannend als je over De Lits De Leien opvaart. Ten eerste omdat je hier ongelooflijk unieke natuur ziet, een plas om heerlijk te zwemmen of met je band achter de sloep kunt hangen. Maar ook omdat je naar het mooie Paviljoen De Leyen kunt varen voor een versnapering. Spannend is het omdat je echt wel binnen de vaargeul moet blijven vanwege de grote stenen die over het meer verspreid liggen. Een schade loop je anders zo op.
 

HET NIEUWE KANAAL

Via het Peinder Kanaal vaar je in een rechte lijn naar Drachten. Let op vaar niet de industriehaven in hoor. Je moet echt even iets verder doorvaren en dan zie je duidelijk de borden naar het centrum van Drachten. Drachten heeft sinds 2016 een nieuw kanaal waardoor je zo helemaal het centrum in kunt varen. Aanleggen kan in de passantenhaven voor restaurant ‘De 2 Heeren’. De moeite waard om daar even iets lekkers te nemen. Een heel gastvrij en sfeervol restaurant.

daemesenheeren.nl/sloepenkaart/sloepenkaarten/ 
www.bungalowparkitwiid.nl

‘KEKKE’ FOTO’S

Aan de ‘Piraten op het water’, mail je mooiste, gekste, stoerste, liefste foto van jou en win een set Shoeps (ter waarde van 9,95) in de kleur die jij wil! Mail ook gelijk even je adres waar we ze naar toe op moeten sturen! Kijk tussen de foto’s in je mobiel of tussen de foto’s van je ouders! Kom maar op met al die ‘kekke’ foto’s!
 

BUITENGEWOON

Aan de Westeinder Plassen kun je uniek wakker worden aan het water. Van trekkershut tot AquaCabin! Lounchend en uitkijkend over de plassen, doezelend in het ‘Doezelnet’ Of in een stoere trekkershut met je sloep aan de steiger. 

Aqua Cabins | zoek en boek
Recreatiepark Aalsmeer 
 


SPROOKJES OP HET WATER

Roodkapje, Assepoester en haar zeven dwergen, maar ook oranje-supporters voor wie het Europees kampioenschap voetbal een sprookje bleek. Ze voeren allemaal mee tijdens de Sloepentocht in Loosdrecht die dit keer 'sprookjes' als thema had.

Het evenement, georganiseerd door de Stichting Sloep, wordt gezien als de onofficiële start van de zomervakantie. Echt zomers was het niet. Een paraplu en regenjack en soms een warme sweater had je af en toe wel nodig. En de buienradar op je mobiele telefoon was ook handig bij het bepalen van de route.

De sloepvaarders die het rondje Loosdrecht tegen de klok in deden, hadden het minst last van de regen- en onweersbuien die over het land trokken. Gelukkig bleef het echte noodweer de deelnemers bespaard.

Het was ten opzichte van voorgaande jaren, vermoedelijk door de slechtweer dreiging, wel rustiger op het water. Van filevaren was geen sprake en zelfs bij de drie sluizen had je niet of nauwelijks wachttijden. Voor niet sloepbezitters was er voor de eerste maal een fietsroute georganiseerd.

De Loosdrechtse Sloepentocht is een combinatie van varen, muziek, gezelligheid, proeverijen maar bovenal plezier hebben. Bij de Raaisluis in Loosdrecht, 't Hemeltje in Nederhorst den Berg en de Mijndense Sluis in Loenen werden de deelnemers tijdens het schutten vermaakt met livemuziek en spelletjes.

Bij de sluizen had het publiek zich op de kades genesteld om van het watersportvermaak, inclusief polonaise, niets te hoeven missen. Het meeste applaus kregen de sloepvaarders die het sprookje 'Duizend en een nacht' uitbeelden. Met een knappe, oosterse prins op een 'zwevend tapijt' achter de boot voeren ze de Sloepentocht.
 
• Bekijk de foto’s
Bekijk het filmpje

SPECIAAL VOOR JOU!

Kaarten voor de Hiswa te Water met nóg meer korting speciaal voor jou! Wil je een boot kopen? Je oriënteren op de nieuwste modellen? De laatste trends ontdekken? Kennis maken met de watersport. Dan is de Hiswa te Water dé plek! De meest complete boot-show te water van Noord Europa. Een feest om te bezoeken en met veel nautische producten en spetterende activiteiten.
 
Gebruik hier de kortingscode SLOEPENPOST2016 dan krijg je naast de standaard online korting nog € 1,50 korting.

STOER EN WARM

Het steigerglaasje is een unieke combinatie van stoer buiten aan boord en van binnen warm gehouden worden. Weduwe Joustra houdt je warm en het steigerblokje houdt haar in evenwicht. Als relatiegeschenk, als cadeau voor goede vrienden, als presentje aan de schipper, als gift aan de voorzitter van je club, voor iedere watersporter is deze attentie een waar genot.
Steigerglaasje bestellen?
 

VIJF GOEDE REDENEN OM TE VAREN

SLOEP! is ons crossmediale tijdschrift voor sloepvaarders. In elke SLOEP! nodigen wij een gastschrijver uit om een mooi verhaal over een vaargebied te schrijven of over het varen in het algemeen. Pim van der Marel is een van onze gastschrijvers en neemt ons mee in zijn ‘Watersportbeleven’. Lees zijn verhaal op onze site en beleef het mee in zijn filmpjes!
• daemesenheeren.nl/sloep-1602/
• youtu.be/CKfpgP5rmyg
• youtu.be/sjYlgSPAS6s
 
Abonnee worden kan natuurlijk ook!
Voor slechts 25,– per jaar heb jij SLOEP!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp