Copy

Goed dat er politie is! | Sloepenpost #6


• SLOEP! #2 het zomernummer in druk!
• Enig in zijn soort!
• Wil jij hem op je deurmat?
• Word nu abonnee voor 25,- per jaar! 

HET HART VAN FRIESLAND

In Langweer staat Villapark Langweer, een park vol heerlijke vakantiebungalows met een Langweerder Sloep aan je steiger maar ook een camping en jachthaven. Bij De Twirre Watersport kun je voor onderhoud, reparaties en winterstalling terecht. Daarnaast kun je er ook een sloep huren. Met die sloep vaar je zo het hart van Friesland in en de Langwarder Wielen op. De mogelijkheden zijn talrijk voor lange tochten maar ook voor wat kortere. Deze keer maken wij een rondje Goïngarijp, een tochtje van ongeveer twee en een half uur varen.
 

SCHUIN OVERSTEKEN

Zoals met veel ‘rondjes’ kun je linksom of rechtsom. Wij gaan rechtsom. Dat betekent eerst heerlijk de Langwarder Wielen schuin oversteken, onder de brug door waar de A7 overheen raast bij Alde Wei. Je zou nu even rechtsaf kunnen slaan om Joure te bezoeken, ook zeer de moeite waard, maar wij bewaren dat voor een andere keer.
 

FRIES GEDICHT

Over de Noarder Alde Wei vaar je vervolgens richting de Goaïïngarypster Puollen (vlak voor het Sneekermeer). Je kunt hier kiezen om aan te leggen bij restaurant Rufus aan het Water, met een terras waar je op een drukke zondag heel veel boten langs ziet varen. Een lust voor het oog. Aangekomen bij Goaïïngarypster Puollen hou je links aan en vaar je de Gudzekop en Frijgersleat, Langsturtepoel en Jentsjemar over. Drie Friese namen zijn weergaloos. Het lijkt wel een Fries gedicht.
 

ROZIG VAN DE ZON

Het rondje is magnifiek, je vaart door het ware Friese landschap. We bereiken nu weer de Langwarder Wielen en leggen weer aan in de haven van De Twirre bij Villapark Langweer. Rozig van de zon en ons hoofd nog vol van de indrukken onderweg lopen we het dorp Langweer in om op het terras van restaurant De Drie Zwaantjes na te genieten van een verrukkelijk rondje Goïngarijp.
 
• villaparklangweer.nl 
• daemesenheeren.nl/sloepenkaart-langweer-en-omgeving/
 
    

INTIEM EN GRATIS

Voor de 16e keer werd op 3 juli het Kaags Muziekfestival op een unieke locatie georganiseerd. Een intiem gratis festival op een eiland midden in de Randstad. Heel Kaag-eiland is op deze dag het podium voor straattheater, food & drinks en natuurlijk muziek. Naast alle optredens bij de restaurants loop je tijdens het Kaags MuziekFestival ook straattheater-artiesten tegen het lijf.
 
Bekijk hier alle foto's.
 

SPECIAAL VOOR JOU!

Kaarten voor de Hiswa te Water met nóg meer korting speciaal voor jou! Wil je een boot kopen? Je oriënteren op de nieuwste modellen? De laatste trends ontdekken? Kennis maken met de watersport. Dan is de Hiswa te Water dé plek! De meest complete boot-show te water van Noord Europa. Een feest om te bezoeken en met veel nautische producten en spetterende activiteiten.
 
Gebruik de kortingscode SLOEPENPOST2016 via deze link, dan krijg je naast de standaard online korting nog € 1,50 korting.
 
    

HOOFD IN DE WIND

Alweer voor de tweede keer organiseerde het VaarKracht HavenTeam Belt-Schutsloot op 18 juni jl. een sloepentocht door en rond het mooie dorp in de wieden. Een dagje even niet ziek zijn, even geen kankerpatiënt en lekker met het hoofd in de wind!  
 

GEANIMEERDE STEMMING                            

Café-restaurant De Waterlelie ontving de gasten met een kopje koffie/thee en cake. De stemming was zeer geanimeerd en de mensen hadden er duidelijk zin in. Er was nog wel enige spanning over wat het weer zou gaan doen, maar dat is de hele dag erg meegevallen. Op een enkele druppel na is het droog gebleven!
 

DRANK EN MUZIEK

Rond een uur of elf scheepten de gasten in en vervolgens voeren de twaalf sloepen richting de Kleine Belterwijde. Na een tocht van nog eens ruim een uur vielen de ijsjes van snackbar Van de Belt letterlijk uit de lucht en werd ingezet op het laatste deel van de route: door het dorp naar de Waterlelie. Daar gingen de gasten en bemanningen weer aan wal om af te sluiten met een drankje en muziekje, verzorgd door Geert, de accordeonist!
 

GEWELDIGE DAG

Het enthousiasme van de gasten was groot. Er waren allerlei soorten reacties, zoals: ik wist niet dat het hier zo mooi was! Of Hier heb ik vroeger zo vaak gevaren, het was echt een nostalgisch rondje! Of Het was zo fijn om een dagje niet aan kanker te denken! En daar gaat het toch om!
Kortom, een geweldige dag, welke alleen maar mogelijk was door de ondersteuning van eerdergenoemde personen en ondernemers, maar ook door de hulp van de Goede Watersport, Loes Van Ingen-Schenau (fotograaf), Erik de Gast (huisarts) en Albert de Goede (snelle, ondersteunende boot). Hartelijk Bedankt!                           
 
• vaarkracht.nl
• daemesenheeren.nl/sloepenkaart-belt-schutsloot-en-omgeving/
• degoede-watersport.nl

GOED DAT ER POLITIE IS!

Hoe kom je aan deze sloep? We zagen deze toen hij gemaakt werd. We waren gelijk verliefd en hebben direct besloten deze boot te kopen.
 

WAAROM JUIST DEZE SLOEP?

Goede lengte (tien meter), met kajuit waarin je kan staan en toch maar 1.55 meter boven de waterlijn. Kunnen bijna alle bruggen onderdoor, heel belangrijk. Goede waterligging (rondspant) en bij sterke wind laat de sloep zich ook nog steeds makkelijk bedienen (IJsselmeer, Haringvliet, Hollandsdiep, et cetera). En we hebben alles wat we nodig hebben aan boord: kombuisje, natte cel, slaapplaats, bergruimte, meer dan genoeg voor ons twee en buiten… wauw wat een ruimte. Kunnen tot ongeveer tien mensen makkelijk meenemen. En niet onbelangrijk, we staan graag in de openlucht aan het roer. Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 
Wat is je connectie/oorsprong/geschiedenis met sloepen/watersport?
Ronald heeft altijd gezeild, maar is daarmee ‘moeten stoppen’.
 
Lees hier het ‘WAAROM VAN DE POLITIE’

‘KEKKE’ FOTO’S

Aan de ‘Piraten op het water’, mail je mooiste, gekste, stoerste, liefste foto van jou naar redactie@daemesenheeren.nl en win een set Shoeps (ter waarde van 9,95) in de kleur die jij wil! Mail ook gelijk even je adres waar we ze naar toe op moeten sturen! Kijk tussen de foto’s in je mobiel of tussen de foto’s van je ouders! Kom maar op met al die ‘kekke’ foto’s!
 

STOER EN WARM

Het steigerglaasje is een unieke combinatie van stoer buiten aan boord en van binnen warm gehouden worden. Weduwe Joustra houd je warm en het steigerblokje houdt haar in evenwicht. Als relatiegeschenk, als cadeau voor goede vrienden, als presentje aan de schipper, als gift aan de voorzitter van je club, voor iedere watersporter is deze attentie een waar genot.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp