Copy

Sloepenpost | Nieuws & Inspriratie

AN EN WIM DE BEER GROETEN JOU VANUIT HUN CORSIVA 470 EN KRIJGEN SCHIPPERBITTER VAN ONS CADEAU!


Mail ons ook jouw sloep - groet - foto en win een heerlijk flesje Schipperbitter om je warm te houden aan boord!

‘HAHA, IK SLAAP OVERDWARS, ALTIJD HOOFD AAN STUURBOORD. VRAAG ME NIET WAAROM...’

Emmer
‘We huurden regelmatig een bootje om een dagje te varen. Het kwam steeds vaker voor dat we niets konden huren op korte termijn. Om hier van af te zijn gingen we op zoek naar een eigen sloep. Omdat de huurboot ook met regelmaat een Maril was, lag dit merk voor de hand. Het werd een fonkelnieuwe Maril 625.’
‘We misten al snel een toilet, zo’n emmer aan boord is ook niet alles... Ook merkten we dat we wel eens wilden blijven slapen aan boord. Met onze lengte was het bed wat klein. Dus... na één seizoen zijn we al gaan kijken naar een andere boot. We hebben uiteindelijk gekozen voor de Maril 880 vanwege de enorme ruimte in de kuip.’ 
 
Duurste toilet ever…
‘Het contact op de werf, de betrokkenheid tijdens de bouw, de reputatie van het merk en het feit dat ze onze 625 inruilden. En uiteraard het zo begeerde afgesloten toilet (dat 's nachts ook toegankelijk is zonder een half bed te hoeven afbreken..!). Kortom het duurste toilet dat we ooit gekocht hebben, haha.’
 
Geluk en luxe!
‘Vrijheid, ontspanning, rust en gezelligheid, dat gevoel geeft varen. Maar zeker ook een gevoel van luxe en geluk.’
 
Stuurboord of bakboord?
‘Haha, ik slaap overdwars, altijd hoofd aan stuurboord. Vraag me niet waarom...’
Zijn favoriete plek aan boord is achter het stuurwiel, rustig varend, lekker rondkijkend en naast de koelkast met koude dranken.
 
PS
Inmiddels hebben Wim en Dorine de Maril verkocht en varen zij nu op een Jetten 38 Cabrio.

    

WAT IS BELANGRIJK?

Winterstalling is een jaarlijks terugkerend moment voor sloepvaarders.

Wat is belangrijk? Of beter gezegd wat vind jij belangrijk? Iedere sloepvaarder heeft eigen wensen en eisen aan een winterstalling. Gewoon buiten op de kant met een winterdek is prima. Lekker binnen hoog en droog is een stapje verder.
 
Doen of laten doen?
Je motor even helemaal nakijken, kijken of antifouling dit jaar nodig is, checken of je verlichting nog goed werkt, wil je een biminitop, zonnedek of andere gemaks-items toevoegen dan is de winterstalling het uitgelezen moment om dit te doen (of laten doen)!

http://daemesenheeren.nl/op-de-wal/

MATROZENLOON IN DRANK

Oorlam is een borrel gedronken op een schip! Vroeger werd een deel van het loon aan matrozen in drank uitgekeerd. Dit gebeurde al tijdens de reis. De oorlam bestond meestal uit jenever, dat voor een groot deel was verdund met water.


Nieuwe rubriek!
In Sloepenpost verschijnt de wisselende rubriek Oorlam en daarin belichten wij mooie dranken! Deze keer bij www.whiskyshopverhaar.nl
Wijn of whisky, port of cognac, rum of een kruidenbitter en nog veel meer!

Voor leden van het Genootschap: t/m 31 december 2014 krijg je 10% korting op elke bestelling in de webshop van Verhaar met code 46J6D5. 
   

‘WIJ ZIJN EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF’


Uit hun voegen
Vader en zoon, Henk en Bart van den Berg starten in 2006 Sloepenmarkt in Terherne en toen zij uit hun voegen groeiden, verhuizen zij in 2011 naar Grou.
In Grou staat nu een prachtig pand met 1400 m2 aan winterstalling – plek voor 200 boten en een werkplaats met daarbij nog 1200 m2 showroom. Aan de Singel bovendien nog een afspuitplaats en zesentwintig ligplaatsen. Een fantastische plek met alles in de buurt.
 
Familie
Het is een echt familiebedrijf, naast drie monteurs, werken de jongste broer van vader en de vrouw van Bart ook mee (zoon 9 mnd en dochter van 3 jaar blijken nog te jong…).
 
Uniek
Sloepenmarkt werkt vooral met particulieren maar zij zien de interesse van bedrijven groeien. Sloepenmarkt zorgt voor optimale verzorging waaronder nieuwe antifouling, poetsen en al het andere onderhoud waar nodig.
Sloepenmarkt is uniek omdat zij zich toeleggen op hetzelfde segment; sloepen, cabins en cruisers!
 
Jong gebruikt
Sloepenmarkt in Grou is dé specialist in jong gebruikte schepen met het grootst mogelijke aanbod binnen het segment van sloepen, cabins en cruisers tussen de zes en de elf meter en tussen de € 20.000 en € 120.000. En… je krijgt nog garantie ook! 
 

MICHIEL EN DE MARINIERS

De Ruyter is oprichter van het korps Mariniers. Hij presenteert in 1665 in de Staten Generaal een plan voor oprichting van een regiment zeesoldaten. Bevaren soldaten, toegerust voor de dienst ter zee. De mannen lagen in belangrijke havens, direct inzetbaar voor een oorlog.

GOED ZEEMANSCHAP

En er is licht
Boordlichten
: groen is stuurboord en rood is bakboord. Heklicht: achterkant boot.
Toplicht: wit, krachtig licht aan de mast. Rondom schijnend licht: licht dat van alle kanten te zien is.
Navigatieverlichting is niet om te zien, maar om gezien te worden

SAMEN BELEVEN!

En dit was alweer nummer #5 van Sloepenpost in je mailbox! We willen graag reacties van jullie sloepvaarders. Heb je zelf tips of een mooie foto, een stoer verhaal? Mail ons. We willen de waterpret samen met jullie beleven. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2014 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp