Copy

Sloepenpost | Nieuws & Inspriratie

HET STOERE PIRAATJE SILKE BEKHOF KRIJGT VAN ONS EEN MOOI PIRATENPAKKET!


Mail ons je mooiste, fraaiste of grappigste kapiteinsfoto en win een heerlijke sprankelende fles Bubblelicious!

VINKEVEEN IS ONTMOETEN! 

Zandeilanden
Vinkeveen heeft zijn eigen ontstaansgeschiedenis, namelijk die van land naar water. Het is schoon, helder water en de golven op de Noord- en Zuidplas dansen onder je sloep. De genummerde ‘zandeilanden’ zijn heerlijk om aan te leggen.

Gezellig en natuur
Wat het eerste opvalt als je op Vinkeveen vaart is de schoonheid van de natuur en als je wat langer blijft dan ontdek je hoe gezellig het is op deze plassen. Veel ontmoetingsplaatsen, heerlijke terrasjes aan het water waar je gemakkelijk aan kunt leggen.

Andre Hazes en Pipo
www.plashoeve.com  ooit het stamcafé van Andre Hazes of logeer in een Pipowagen bij www.vinkeveenhaven.nl
Met je sloep varen op Vinkeveen is variatie. Je vaart door geulen, langs weilanden, onder bruggen door die nog door een echte brugwachter omhoog gehaald worden, en over weidse plassen. 

    

DE WIJDEMEREN SLOEP

Een tien meter lange sloep, luxe en comfortabel, met ruimte voor wel vijfendertig personen! Heb je een bedrijfsfeestje of wil je met je familie of een groep vrienden varen?
 
Sensatie op het water
Onder begeleiding van een ervaren schipper beleef je een prachtige sensatie op het water. Varen over de Vecht, de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen laat een onvergetelijke indruk achter.
www.jachthavenkortenhoef

VAREN, SNERT EN KRUIDENBITTER

Vorig jaar kon je je suf puzzelen in de wateren van Enkhuizen, dit jaar varen we een ouderwets tochtje door dorpjes en polderslootjes. Deze keer was het prachtige najaarsweer een cadeautje voor de deelnemers.

Ruim twintig sloepen
Je krijgt van Enkhuizensloep een lekker kruidenbittertje mee aan boord! De snerttocht wordt elk jaar georganiseerd door www.sloepvaarders.nl. Hou dan dit event in de gaten (elk najaar)! 
Beleving in Beeld | Snerttocht Enkhuizen 2014!
   

HOE… LAP, LAP, LAP!


Geboren op het water
De ouders van Carola hebben altijd een huisje gehad op een van de trekgaten van Loosdrecht. Daar lag natuurlijk een boot bij waardoor Carola al sinds haar vroegste jeugd aan het varen is, ze is bijna geboren op het water.
 
Dan word je nat
Carola vaart een Lifestyle 620. De sloep heeft een groot roer zodat je lekker stoer aan de zijkant kunt zitten en met een hand sturen. Stoer daar houdt Carola van. Niet dat truttige. Daarom heeft zij het dek er af gehaald. Het moet er sportief uitzien “de kap ontsiert de sloep, ik voelde me een trut met die kap erop”. En wat als het regent? “Dan word je nat!”
 
Hoe… lap, lap, lap!
“Hoe ‘hoe… lap, lap, lap!’ is ontstaan weet ik niet precies meer. Van kleins af aan weet ik niet beter dan dat wij dit gebruiken om elkaar over het water heen te roepen. Het wordt al ruim vijftig jaar in ons gezin gebruikt. Veel vrienden kennen deze kreet ook en roepen mij hiermee als ik op het water vaar.” “ik heb van huis uit meegekregen dat je niet je naam over het water schreeuwt”. 
 

ALS MENS

Michiel de Ruyter is geboren als zoon van een bierdrager en groeit op in een eenvoudig gezin. Zijn moeder is weliswaar van betere afkomst, maar geld is er niet.
Het Protestantse geloof maakt de familie sterk en vormt een leidraad in Michiel's leven.

OVERNAADSE AANBIEDING!

Op vertoon van je lidmaatschapskaart kun je elke woensdag in november van 16:00 tot 18:00 uur sloepvaren met Kapitein Rob en aansluitend een saté eten - inclusief 2 drankjes (Nederlandse bar) - voor maar € 27,50! Piraatjes zijn ook van harte welkom!
portoloosdrecht.nl

SAMEN BELEVEN!

En dit was alweer nummer #4 van Sloepenpost in je mailbox! We willen graag reacties van jullie sloepvaarders. Heb je zelf tips of een mooie foto, een stoer verhaal? Mail ons, we willen de waterpret samen met jullie beleven. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2014 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp