Copy

Nieuws, inspiratie en Oesters

John van Asten met zijn kleindochter Ginger als trotse Kapitein(s) van zijn Oudhuijzer. 

Stuur de knapste, liefste, beste of leukste kapitein en win een Goed Zeemanschap Waaier!


‘LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT’

 
We stappen aan boord in de gloednieuwe Seafury 800 van de familie Koppelaar (Dave & Annemarie) uit Dordrecht. Tot vorig jaar fervente zeilers. Zij leerden elkaar kennen in de sluis van Bruinisse. Annemarie (13) met haar ouders en Dave (19) met een paar vrienden. Liefde op het eerste gezicht maar wel wat jong nog. Een paar jaar later zijn ze onafscheidelijk en inmiddels al 25 jaar getrouwd.
 

DE DOORSLAG?

Door een druk sociaal leven en andere activiteiten, waaronder golfen, werd het zeilen almaar minder. Waar ze eerst nog, weer of geen weer, de zeilboot pakten werd het alleen met mooi weer nog wel eens gedaan.
In 2014 is de zeilboot verkocht en startte de zoektocht naar een sloep. Verschillende werven werden aangedaan en uiteindelijk kozen ze voor een Seafury 800.
Wat gaf nou de doorslag? Een stoer Nederlands product, op maat gemaakt en ‘hufterproof’ bovendien de hoge rugleuning en gezellige rondzit.
 

WIJN MEE EN WEGWEZEN

Dave wilde ook graag een snelle motor, handig op de grote rivieren rond Dordrecht. Maar ook gewoon omdat hij het stiekem wel heel leuk vond, het kleine jongetje in Dave zag je al glunderen. In de praktijk komt daar overigens weinig van.
Heerlijk rustig varen door de Biesbosch daar komt het veelal wel op neer. Lekker na het werk thuiskomen, wijn mee en wegwezen, het drukke bestaan even laten voor wat het is.
 

BEVERS EN IJSVOGELS

Vanuit het huis van Dave en Annemarie zie je bevers en ijsvogels. Maar ook tijdens onze tocht hebben we zeker drie bevers gespot. Speciaal voor ons leek het wel of ze zich ook lieten bewonderen want ze bleven een tijdje rustig liggen. Dave en Annemarie zijn gastvrij en leuke vertellers, Dave weet veel van de geschiedenis van ‘Dordt’ en Annemarie kan zelfs de vogels herkennen aan hun geluid.
 
www.seafury.nl
 
PS De Sloepenkaart de Biesbosch is in de maak en komt in 2016 uit. Andere Sloepenkaarten vind je hier.
    

VAARKRACHT ORGANISEERT SLOEPENTOCHT

Eventjes geen kankerpatiënt. VaarKracht nodigde vijftien patiënten met hun familie uit om een sloepentocht te varen. Een onvergetelijke middag varend door de Weerribben, de rietlanden rond Belt Schutsloot en over de Beulaker en de Belterwiede. De gasten zijn door de diverse schippers van de sloepen verwend. In de jachthaven van Giethoorn kreeg iedereen een heerlijke lunch. Deze groepsvaartocht is de eerste van VaarKracht georganiseerd door het haventeam Belt Schutsloot. De verwachting is, dat dit soort tochten regelmatig georganiseerd gaan worden.
 

ONTSNAPPEN UIT DE WERKELIJKHEID

De tocht wordt mogelijk gemaakt door sponsoring en medewerking van een aantal vrijwilligers uit Belt Schutsloot. Vaarkracht organiseert kosteloos overal in het land vaartochten voor kankerpatenten en hun naasten. Leven met kanker is zwaar en op z’n tijd wil je even ontsnappen uit de werkelijkheid en nieuwe energie opdoen. Voor de tocht in Belt Schutsloot waren er zoveel aanmeldingen, dat al gedacht wordt aan een volgende tocht.

www.vaarkracht.nl

NU AL EEN BEGRIP

No. 100 Eten & Drinken is nog maar een paar weken open en nu al een begrip in de Vechtstreek! Dat is Eetcafé No. 100 Eten & Drinken in Nigtevecht zeker al geworden in die korte tijd, maar dat kan ook niet anders met de metamorfose die dit Horecabedrijf heeft ondergaan na de overname door de nieuwe eigenaar vanaf 6 juni j.l. In dit sfeervolle Eetcafé kunt u dagelijks vanaf 10.00 uur terecht voor een heerlijke kop koffie, een lekkere lunch of goed en betaalbaar eten van de avondkaart.
 

GEZELLIGHEID VANZELFSPREKEND

En blijft u in de nabij gelegen jachthaven overnachten is dit ook de plek voor een gezellige avond borrel. Maar als het zonnetje schijnt kunt u dit alles het beste beleven vanaf ons prachtige terras aan de Vecht waar u met uw sloep prima kunt aanmeren. Dus als u met uw sloep de mooie Vecht bevaart, aarzel dan niet om in Nigtevecht aan te meren bij No. 100 Eten & Drinken en ervaar zelf dat gezelligheid, kwaliteit en vriendelijk personeel hier vanzelfsprekend is.
Tot ziens namens het team van No. 100!!
 
www.no100etenendrinken.nl
   


‘DIT IS WAT SLOEPVAREN IS!’

We gaan op zoek naar het ‘Interboatgevoel’. Wat is dat? Wat maakt een sloepvaarder met een Interboat anders dan andere sloepvaarders?
 

VANZELF ONTSTAAN

Jerry Schuiten, directeur van Interboat, zegt dat het te maken heeft met kwaliteit en genieten. ‘Het is vanzelf ontstaan, geen bedacht concept. Je herkent vaak wel de mensen wie dit aanspreekt, dan is er gelijk een klik. Het gevoel is ontstaan vanuit het product, niet exotisch, maar wel gewoon klasse! Mensen die voor kwaliteit gaan en genieten van het leven zonder over de top te gaan. Oprecht en niet gemaakt, zijn wie je bent en weten wat je wilt, eigenzinnig en niet trendgevoelig.’
 

TROUW EN VERTROUWEN

De Interboat ‘Vereniging voor Intercruiservaarders’ is ook vanuit henzelf ontstaan. Een club van mensen die samen tochten maken en andere activiteiten samen organiseren. Uiteindelijk zegt Jerry dat de relatie pas begint als de boot gekocht is.
Binding met je klant is erg belangrijk. Contact houden met je achterban, het gaat om trouw en vertrouwen.
 

SAIL VIEREN

Vanuit die binding organiseert Interboat tijdens SAIL 2015 dan ook een vaartocht door Amsterdam met aansluitend een borrel, BBQ en feest.
In 2000 startte Interboat met het organiseren van een tocht om ‘SAIL te vieren’. Destijds namen ongeveer vijfentwintig Interboaten deel aan deze tocht.
Nu hebben zich al honderdtien boten ingeschreven. Dat zijn ongeveer vijfhonderd man.
 

GOUDEN KANS!

Jerry liep met zijn vader door de hal van de RAI en zag de havenkom achter de RAI. Dat was een mooie plek om de tocht vanuit te starten. Via via konden zij in 2005 regelen dat Interboat op die locatie zijn steigers neer mocht leggen voor de deelnemers. Toen al honderd overigens. Later werd daar Strand Zuid gebouwd, een gouden kans! Catering, slaap- en parkeergelegenheid, alles bij de hand.
 

EEN LINT DOOR DE STAD

Uit het hele land komen de deelnemers naar Amsterdam. Op trailers vanuit Limburg, Friesland en Zeeland, overal komen de Interboaten vandaan. Op vrijdag varen zij dan in een lint door de stad. De andere dagen kan iedereen lekker doen wat hij zelf wil. Jerry maakt voor hen een programma wat er zoal te doen is in de SAIL week.
 
www.interboat.com
www.sail.nl/2015
Sloepenkaart Amsterdam is hier te bestellen.
   

OESTERS TO GO

Meer aan bij de Nederlanden en neem een mandje oesters mee aan boord!
1/2 mandje (12 oesters) 25.00
1/1 mandje (24 oesters) 50.00
Voor leden van de club een oestermesje en theedoek van de Nederlanden erbij cadeau!
 

WIJN TO GO

Gekoelde wijn aan boord? Ook dat kun je meenemen vanuit de Nederlanden!
Fles wit 17.50
Fles rosé 17.50
Fles champagne 80.00
Voor leden van de club een gratis cooler bag van de Nederlanden erbij cadeau!
 

OESTERPROEVERIJ

Ervaar de unieke oesterproeverij aan boord. Als je aanmeert aan de kade
kun je de oesterproeverij geserveerd krijgen op je eigen boot. Een fantastische beleving!
De oesterproeverij is 29.95 per persoon.
 
www.nederlanden.nl

HET GROOTSTE

SAIL Amsterdam is met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevent van Nederland. Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal om af te meren in en rond de IJhaven. Van 19 t/m 23 augustus wordt SAIL voor de negende keer georganiseerd.
 

SAMEN

Op 19 augustus, woensdagochtend vroeg om  – 07:30 – varen we met een aantal sloepvaarders van Amsterdam naar IJmuiden voor de SAIL IN. In je eigen sloep SAIL beleven en toch de gezelligheid en support van andere sloepvaarders om je heen. Vertrek locatie volgt nog. Misschien heb je plek in je sloep voor andere liefhebbers geef dat dan even aan in een mail.
 
Vaar je mee?
Meld je aan via
info@daemesenheeren.nl
    
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp