Copy

Nieuws, inspiratie en Friese roots


DEZE SPECIALE GROETEN UIT…

kregen wij van de familie van der Schans. Hun Stout 750 gaat de winterstalling in…
info@daemesenheeren.nl
 

FRIESE ROOTS VAN DE SCHIPPER

 

HOE KOMEN JULLIE AAN DEZE SLOEP?

Eindelijk had Jannie als rechtgeaarde Friezin Weynand weten te overtuigen dat varen een ultieme vrijetijdsbesteding is. Weynand die meer van snelle auto’s houdt was niet meteen overtuigd. Jannie had op het water haar ogen goed de kost gegeven en was gevallen voor een mooie ranke sloep, met de naam Seafury. Via internet kwamen zij er achter dat deze boot in Katwijk werd gebouwd. Na liters koffie bij Dennis, Yvonne en Mike, en de vele enthousiaste verhalen van hen, het gevoel dat jij als klant telt, waar veel tijd, geduld en energie in werd gestoken besloten zij een Seafury aan te schaffen. 
 

WAAROM JUIST DEZE SEAFURY?

We wilden een boot die aan al onze wensen voldeed, oogstrelend, snel en van alle gemakken voorzien. Gelukkig wist Dennis aan al onze eisen te voldoen, van verwarming, tot water, een toilet, en verlichting tot een boeg en een hekschroef. Jawel een unicum en trendsettend! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. En... de sloep moest natuurlijk in een moderne zwart wit uitvoering.
 

WAT IS JULLIE GESCHIEDENIS MET WATERSPORT?

Jannie is in Friesland geboren en getogen en kwam al jong met de watersport in aanraking. Wel moest Weynand overtuigd worden van de enorme vrijheid en ontspanning die de watersport met zich meebrengt in plaats van in snelle bolides rond te rijden. Dat vergde enige overreding, maar inmiddels is hij net als Jannie gegrepen door deze ultieme vrijetijdsbesteding.
 

WAT BETEKENT DE NAAM VAN JULLIE SLOEP?

Jazeker, hoewel wij in het westen wonen, wilden wij duidelijk naar voren laten komen dat de vaste schipper aan boord Friese roots heeft. De boot moest dus ook een Friese naam krijgen. Aangezien dit onze tweede boot is, werd de naam ‘Twadde’ Fries voor tweede.
 

WAT MAAKT JULLIE VAARGEBIED BIJZONDER? 

De Kagerplassen doen ons denken aan de vele meren in Friesland, het geeft Jannie een thuisgevoel en voor Weynand een typisch Hollands gevoel, met de koeien, de molens, en de blauwe luchten. Een super gebied met vele mogelijkheden zowel om te varen maar ook om voor anker te gaan.
 

WAT VINDEN JULLIE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN? 

De vrijheid op het water, een totale ontspanning na hard werken, en de vriendelijkheid en onderlinge verbondenheid tussen alle watersporters. 
 

KUNNEN JULLIE EEN ANEKDOTE VERTELLEN? 

Dat varen door de Amsterdamse grachten van een andere orde is dan de mooie en weidse Kagerplassen werd ons op een heerlijke zomerdag pijnlijk duidelijk. Terwijl we ontspannen aan het varen waren, kwamen plots diverse gehaaste rondvaartboten als donderwolken aan een zonnige hemel te voorschijn. Zonder enige compassie voor de pleziervaart, en al helemaal geen oog voor de vele waterfietsers, voeren zij met meer dan de maximaal toegestane snelheid op ons af. Er restte ons, vanwege de krappe gracht, niets anders dan een schuilplaats te vinden en snel te vluchten voor het dreigende gevaar. Overboord springen was geen optie. Een geweldige treurwilg aan de oever bracht uitkomst. Nadat alle rondvaartboten verdwenen waren en de waterfietsers hun weg weer hadden gevonden, konden wij ook onze weg weer vervolgen, zij het met een halve boom in de boot… het leek wel herfst! 


WAAROM VAREN JULLIE ZONDER VLAG?

Jannie vindt een vlag op een sloep niet mooi, vergelijk het met fenders die tijdens het varen buiten boord blijven hangen. Haar eerste daad nadat de boot in gebruik was genomen was dan ook de vlag er af halen onder de mededeling: deze komt er pas weer op als de boot verkocht wordt... en dat kon nog wel eens heel lang gaan duren. 

Eerder verschenen 'Aan het roer met'
    

MAIL JE MOOISTE FOTO!

Er varen oneindig veel mooie sloepen over de Nederlandse wateren. Die sloepen willen wij zo veel mogelijk in beeld brengen. Daarom introduceren we ‘Sloep van de Week’ waarin jouw sloep centraal staat. Mail ons je mooiste foto! Misschien staat jouw sloep er al tussen!
 
Mail snel je mooiste 'Sloep van de Week' foto en je maakt kans op plaatsing in Sloepenkalender 2016!
 

SLOEPENKALENDER

Het nieuwe jaar komt er aan! Een jaar vol nieuwe kansen en heel veel sloepvaren! Als sloepliefhebber kun je niet zonder. Wij weten dat als geen ander. Elke maand een mooie sloep voor je in onze SloepenKalender! Bestellen of cadeau geven? Mail naar info@daemesenheeren.nl

EVEN EEN MOMENT...

Leven met kanker is zwaar, zeker ook voor je dierbaren. Op z’n tijd moet je er even uitbreken, ontsnappen aan de werkelijkheid, nieuwe energie opdoen. Wij van Stichting VaarKracht begrijpen dat uit eigen ervaring maar al te goed. Op het water al je zorgen vergeten. “Even een moment geen kankerpatiënt”.
 

HOE?

We doen dit door de patiënt en zijn of haar gezinsleden in contact te brengen met een schipper die dit “uitwaai dagje” wil verzorgen. De vaartochten zijn kosteloos, maar om dit te organiseren zoekt VaarKracht financiële middelen. 
Informatie? www.vaarkracht.nl of bel 06 2433 2443.
    


AL 47 JAAR EEN BEGRIP IN DE WATERSPORT

Nauta Maritiem en Hans Nauta zijn een begrip in Zoeterwoude. Of beter gezegd een begrip in de watersport. 
 

ROEIBOOTJES EN VISBOTEN

Vader Nauta (Cor) werkte oorspronkelijk als vertegenwoordiger bij Kroon olieproducten en startte in 1968 voor zichzelf met een klein winkeltje met stalen roeiboten en visbootjes in Warmond. Hij was de eerste Yamaha dealer in Nederland.
 

VAN VADER OP ZOON

Hans Nauta was als klein jongetje al gek op boten en motoren en na schooltijd altijd te vinden bij pa in de zaak. Het was vanzelfsprekend dat Hans de zaak over zou nemen van zijn vader. De passie voor boten ging van vader op zoon over. Hoe kan het ook anders met zo’n achternaam. 
 

ALLROUND WATERSPORTBEDRIJF

In 1979 was de samenwerking een feit, Hans kwam in de zaak bij zijn vader. En waar eerst nog voornamelijk sportboten verkocht werden kwamen er van lieverlee ook consoleboten en sloepen bij. Het bedrijf groeide al snel uit tot een allround watersportbedrijf. 
 

ALLES ONDER ÉÉN DAK

In 2004 verhuist het bedrijf, succesvol uit zijn voegen gegroeid, naar een nieuw pand op de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude. Winterstalling, werkplaats en showroom mooi bij elkaar onder één dak. Omdat het almaar drukker werd kwam Marion Nauta ook een handje helpen in de bloeiende zaak. 
In 2015 start de volgende verhuizing, Nauta schuift één pand op in Zoeterwoude -Rijndijk. Het eerste deel van de showroom is klaar, het tweede deel gaat in het voorjaar 2016 open. In 2016 komt er een openingsfeest om aan iedereen het nieuwe Nauta Maritiem te laten zien.
NAUTA SPIRIT 25
In Nederland bouwt Nauta Maritiem de in Thailand gebouwde casco’s af.
   

WAT EEN MOOIE ZONDAG!

Dit jaar was het weer ouderwets varen door dorpjes en polderslootjes. Om 11:00 uur voeren we vanuit het kommetje aan het Klaverweid 41 in Enkhuizen. Onderweg veel pittoreske dorpjes, bochtige slootjes, weidse poldergezichten en natuurlijk heel veel sloepen. We hebben weer genoten van de gastvrijheid van Enkhuizensloep, de omgeving rond Enkhuizen, het gezelschap, het prachtige weer en het heerlijke gezamenlijke sloepvaren.

Beleving in Beeld
Filmpje: youtu.be/qmZxx1GRPD8

WIL IK DRINKEN

Glen Moray Classic Peated Single Malt: de traditionele Glen Moray heeft kenmerken van eiken en vanille, samengebracht met de rijk gerookte gerst die resulteert in een verrassend intense Glen Moray smaaksensatie!
Zoete vanille smaak gecombineerd met lagen van rokerige heide zorgen voor een whisky die overheerlijk en lang in afdronk is. De speciale prijs voor onze Daemes en Heeren is nu € 27,00 per fles.

whiskyshop.nl
Met code ZZ6QAB 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp