Copy

Nieuws, inspiratie en Stuurboord_Bakboord


Mail ons jouw Sloep - groet - foto en win een Goed Zeemanschap Waaier!
info@daemesenheeren.nl


‘IK MOET ER WAT MEE HEBBEN!’

 
Sinds 1989 woont Maarten aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Hij heeft in zijn jeugd altijd al een bootje gehad, ook zijn vader heeft altijd gevaren. Water maakt een belangrijk deel van zijn leven uit.
 

NAAST DE DEUR

Op zoek naar een sloep (1999) reisde hij, samen met zijn vrouw, heel Nederland door. Van Friesland tot Limburg… en uiteindelijk bleek er in zijn eigen dorp, praktisch naast de deur, een mooie spitsgatter te koop te zijn. Een VOC sloep.
 

AFWIJKENDE BOOTJES

Maarten houdt van afwijkende bootjes en noemt zichzelf ‘lastig’. ‘Ik moet er wat mee hebben!’. Deze VOC sloep daar had hij gelijk wat mee. De klassieke uitstraling, de golvende lijnen en mooie zeeg trokken hem onmiddellijk aan.
 

HALVE MAAN

De sloep kreeg de naam ‘Halve Maan’, genoemd naar een oud VOC schip. Op internet zocht Maarten welk schip wel terug kwam van de reis, want dat was in die tijd wel eens anders. Ze sloegen vaak met een Noordwester storm op de kust bij Texel toen ze maar net goed en wel op pad waren.
 

ENTERTAINMENT

Voor Maarten is het leukste aan varen dat je lekker je vrienden mee kunt nemen. Iedereen vind het wel leuk om te varen. Gezellig samen, er is altijd wel iets te zien en om over te praten. Kortom entertainment voor allen. 
    

VEEL OUD HOUT

De Sneekweek is een en al watersport. Plezier, feest ontspanning en spanning. Al ruim 100.000 bezoekers na het eerste weekend. Wedstrijden die er niet om liegen in alle categorieën, Regenbogen en Pampussen en 16m2. Veel oud hout tijdens deze Sneekweek. En voor de echte liefhebbers voeren er op ‘Hardzeildag’ ook Friese rond- en platbodem jachten mee.
 

MAZZEL

Wij hadden de mazzel mee te mogen varen op een Maril 8.60 op uitnodiging van Klaas Schiphof van Antaris/Makma/Maril in Woudsend. We varen eerst een rondje Sneek waar het een drukte van jewelste is. Maar Klaas laat ons ook een paar mooie kleine dorpjes zien zoals IJlst en… om uiteindelijke uit te komen tussen de zeilboten op het Sneekermeer.   
 
Kijk hier voor het complete fotoverslag. 
En het filmpje.

AMSTERDAM LEEFT

Amsterdam ademt en leeft! Alles lijkt te kunnen, een totaal gevoel van vrijheid overvalt je. Of het nou de Gouden Eeuw is waar je je in waant, de hippietijd of het heden. Amsterdam leeft. Aanleggen bij een cafeetje, bijna geramd worden door een rondvaartboot, ademloos kijken bij de Gay Pride of op Koningsdag, net voor de pont kunnen ontwijken op het IJ.
 

HEFTIG DROMEN

Of met open mond langszij een cruiseschip varen, wat dacht je van SAIL, en de HISWA te Water, maar ook op een stille doordeweekse dag gewoon door de grachten manoeuvreren… het gaat in je bloed zitten, je dromen worden ineens heftiger, je sloep ziet er ineens anders uit na een dag varen in Amsterdam!
 
Bekijk op Youtube.
    

‘TROTS OP HISWA TE WATER’

Een serie van mensen, met een warm zakelijk hart voor watersport, aan het woord. #01 

Het is alweer de 8e editie van de HISWA te water die Michelle Jonker, projectmanager, organiseert. Zij werkt met een team van zes professionals. Werken met dit team, onderdeel uitmaken van, en het succes delen, dat is wat Michelle een van de leukste onderdelen vindt van dit werk.
 

ONTSPANNEN

Michelle houdt van varen, gezellig met vrienden aan het einde van de dag ontspannen en bij elkaar zijn. Op een sloep – gehuurd of van vrienden – na het werk lekker op het water de dag doornemen, mooie gesprekken voeren of gewoon naar de ondergaande zon kijken.
 

TROTS

De verhuizing van de HISWA te water van IJmuiden naar Amsterdam had wel wat voeten in aarde. Regelen van vergunningen, procedures volgen van de gemeente, het was een uitdaging. Vooral leerzaam en ongelooflijk mooi om mee te maken. Een hoogtepunt was de opening door onze kersverse koning! Daar aan terugdenken maakt Michelle trots dat zij er deel van uit mocht maken.
 

EEN MIX

Sloepen krijgen mooie aandacht op de HISWA te water. Een mix van beleving en genieten. Een deel bij elkaar en een deel apart. Er kan heerlijk gevaren worden, je kunt echt naar buiten voor een proefvaart. Twee bijzondere aandachtspunten: vrouwen en het weer. Een workshop ‘Manoeuvrouwen’ en ‘De wereld van het weer
 

INSPIRATIE

Elke vorige editie inspireert weer om de volgende te organiseren. Zoeken naar wat anders kan, beter, leuker, meer… Nieuwe dingen bedenken om het event te verbreden. Kinderen bijvoorbeeld, als kinderen lol in watersport hebben… daar begint het mee. Michelle: ‘Ik heb zelf een dochter van vijf jaar, zij heeft net haar zwemdiploma gehaald, en zij zegt: ‘mam, ik kom bij jou in de boot zitten!’ Dat vind ik best spannend. Maar het cliché is waar: ‘De jeugd heeft de toekomst!’
 

RELATIVEREN

Niets is vanzelfsprekend en je moet altijd actief blijven en inspelen op veranderingen zowel naar het team als naar exposanten. Dat is de les die Michelle wel geleerd heeft uit het verleden. En wat geeft ze jou mee? ‘Blijf relativeren.’ ‘Er is nog nooit een beurs niet open gegaan!’ ‘Wat er ook gebeurd achter de schermen, het wordt vanzelf weer kerst…’
 
En na afloop een lekker glas wijn op het water in goede gezondheid
 
BOEK NU KAARTEN MET KORTING OP www.hiswatewater.nl
   

HAVENKWARTIER KOUDUM

In Koudum staat een prachtig honderdvijftig jaar oud pand waarin sinds 1987 Peter en Ineke van der Molen een eetcafé openden. In 2011 is het helemaal gerestaureerd en het staat er weer mooi statig bij. Aanleggen met je sloep kan! Voor de deur zelfs.
De kaart is heerlijk puur. Een uitsmijter zoals het hoort, vis zoals vis is en gastvrijheid zoals het bedoeld is. Kom en leg aan in het mooi opgeknapte Havenkwartier Koudum!
 
eetcafespoorzicht.eu

WIL IN WINNEN

Een midweek of weekend (buiten de schoolvakanties & feestdagen) naar keuze in een Fisker Wellness de luxe, een luxe wellness bungalow met luxe sloep op bungalowpark It Wiid, Eernewoude
Beantwoord alle 24 vragen goed en de prijs is voor jou!
Mail ons en je krijg de 24 vragen! Snel mailen! De eerste inzender die alle vragen goed heeft wint deze mooie prijs!

bungalowparkitwiid.nl
   

EXPERT IN SLOEPENLAND 

Een serie van mensen, met een warm zakelijk hart voor watersport, aan het woord. #02

Epco wordt wel eens gekscherend de ‘Sloepenkoning’ genoemd. Terwijl zijn grootste passie toch het zeilen betreft. Desalniettemin heeft Epco in de loop der jaren ook een passie voor sloepen ontwikkeld. Een passie voor varen, zo zou je het kunnen formuleren. Van huis uit is hij opgegroeid met water, zodra hij kon lopen werd Epco in een bootje gezet. Het eerste water dat hij zag was voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en hij woonde vlak naast het huis van Michiel de Ruyter.
 

SEXY

Als tiener werkte hij zich al uit de naad om een brommer te kunnen kopen om mee naar zijn bootje in Aalsmeer te kunnen rijden. Zijn eerste bootje was een Piraatje, een zeilboot, maar zijn eerste grachtenbootje was een ‘Beenakker Vlet’ die hij gebruikte als transportmiddel door de stad. De meisjes vielen als een blok voor een jongen met een bootje, dat was een bijkomend voordeel ;-) Hij vaart nu nog steeds veel met de sloep van vrienden, die ligt bij hem voor de deur.
 

EXPERT

Van huis uit is Epco fysiotherapeut en studeerde af als bewegingswetenschapper. Na enige tijd een eigen praktijk te hebben gehad begon het te kriebelen. Het water liet hem niet los. Na wat omzwervingen bedacht hij samen met een uitgever het televisieprogramma dat tegenwoordig ‘Vaar TV’ heet. Al veertien jaar test hij nu al boten op vaareigenschappen en is hiermee de expert van Nederland geworden. Vanaf komende winter krijgt het programma een nieuwe draai, meer gericht op beleving dan op het product en hij verklapt: ‘ik houd op met presenteren’.
 

BLAUWE LIPPEN

Een van mooiste belevenissen van Epco was toen hij met een zeilboot onder  spinnaker New York binnenzeilde, technisch het mooiste televisie moment.
Een ‘vloek’ in dit vak is dat nieuwe boten vaak in het najaar uitkomen. Dus als iedereen warm voor de kachel zit vaart Epco in een dikke winterjas met blauwe lippen op een sloep.
 
Geleerde lessen in het vaar leven: ‘De grootte van de boot zegt niets over het plezier dat je hebt.’ ‘Zoek naar botenbouwers die bij je passen en naar professionaliteit!’
‘Als ze goed zijn komen ze vanzelf bovendrijven.’
 
‘Ik ben aan het water geboren, woon aan het water en zal aan het water sterven.’

 
telegraaf.nl/vaarkrant/  
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp