Copy

Nieuws, inspiratie & veel korting!


WATERSPOOR

Ed van Grieken als trotse Kapitein van zijn Waterspoor.

Stuur de knapste, liefste, beste of leukste kapitein en win een Goed Zeemanschap Waaier!

SCHILDERIJ VAN EEN OUDE MEESTER…

 
Een netwerk van kleine rietsloten en vaarten, eilanden en polders maken dit natuurgebied uniek in zijn soort. Elk eiland heeft zijn eigen molen om het droog te malen. Sommige dorpjes stammen nog uit de Romeinse tijd. Varen door dit gebied is varen door een schilderij van de oude meesters.
 

ECHT HOLLANDS

Aanleggen bij kneuterige echt Hollandse horeca laat je mijmerend terugdenken aan het verleden. De Braassem kan best wild zijn op een winderige dag en dat is een prachtig gezicht. Het levert wel wat buiswater op maar wie maalt daar om als je de schoonheid van deze plas over je heen laat komen.
 

VAN VROEGER…

Spijkerboor, Kever, Sever, Koppoel, Kiekpoel, Kleipoel, Hanepoel, ’ t Joppe en
de Zijl. Namen die archaïsch (ouderwets) klinken. Namen die passen bij dit vaargebied. Nostalgisch en uit vroeger tijden.
 

WEETJES

Bekende inwoners…
 • Joop Doderer
 • Andre van Duin
 • Loe Geels
 • Henk Angenent
 • Bob de Jong
 • Joop Zoetemelk
   
 • De meeste molens (20) binnen één gemeente
 • 1 molen meer dan Kinderdijk
 • 25.751 inwoners
 • Kagerplassen bestaan uit 12 verschillende plassen
 • Het vee wordt allemaal per pont naar de eilanden gebracht

Sloepenkaarten kun je bestellen via onze site.

   

BUITEN DE STADSGRENZEN

Alweer de zesde editie van de Gentse Sloepentocht op 7 juni 2015. Deze keer verrassend buiten de stadsgrenzen. De tocht vaart richting Kasteel Ooidonk, 
een monumentale waterburcht aan een afgesloten meander van de Leie.
Vanaf de startplaats in Gent, het VVV Leie en GLV aan de Snepkaai, vaar je rond 10.00u richting Ooidonk gewapend met een lunchpakket, aanleggen kan aan tijdelijke stijgers van de diensten van Waterwegen en Zeekanaal.


DOOR HET KASTEEL

Met zicht op het kasteel wordt een receptie aangeboden door een van de sponsors, waarna kunt deelnemen aan een rondleiding door het kasteel onder leiding van een gids. Rond 15.00u wordt de terugtocht aangevat naar de vertrekplaats waar bij een drankje een herdenkingsplaquette wordt uitgereikt aan de schippers. 
Voor diegenen die het wensen kan de avond worden afgesloten bij een avondmaal met muzikale omlijsting.
 
Kijk ook op Facebook.

GOED VERTOEVEN

Bij de naam De Watersport Heeg moet het woord ‘terras’ in een adem toegevoegd worden. Op de vlonders aan het water, waarlangs de sloepen door de draaibrug naar de poelen varen, is er altijd wat te zien. Bij mooi weer kan er heerlijk in het zonnetje worden gezeten en bij slechter weer is het ook onder de verwarmde verkapping goed vertoeven. Het plekje aan het water is te mooi om links te laten liggen. Of je nu met de auto, fiets of boot passeert. Gewoon even genieten. 
 

ALLROUND

Naast het sfeervolle Grand-Cafe-Restaurant en het prachtige terras heeft De Watersport Heeg een hotel met veertien comfortabele kamers, allen voorzien van losse boxsprings, eigen badkamer met ligbad en een balkon of terras die deels aan het water zijn gelegen. Er is ook regelmatig wat te beleven. Livemuziek of een DJ, theater aan het water bezorgen je een onvergetelijke avond.
De Watersport Heeg is een allround en multifunctionele locatie die je niet snel zult vergeten.
 
www.dewatersportheeg.nl
    

OP HET WATER GEBOREN

 
Robert Klinge, eigenaar van A28 Watersport in Haren (Groningen), is opgegroeid in een gezin van binnenvaartschippers – op het water geboren kun je wel zeggen – en is toen hij vier jaar oud was naar de wal gegaan.
Sindsdien woont hij in Haren en samen met zijn vader is hij al die tijd met boten in de weer geweest.
 

HET HEFT IN EIGEN HANDEN

Robert ging aan de slag bij Prins van Oranje in Heeg en later bij Rembrandtsloepen/Rapsody en vertelt daar veel geleerd te hebben. Toen dat bedrijf ter ziele ging in 2010  besloot Klinge het heft in eigen handen te nemen en zelf boten te importeren vanuit Florida (de ‘Boston Whalers’). Dat was destijds een mooi avontuur maar voldeed niet helemaal aan de verwachtingen.
 

ALS EEN TREIN

Er bleek wel potentie te zitten in het Groningse watersportleven. Dus koos Robert voor het ontwikkelen van een eigen sloep, de PM Sloep (Paterswoldse Meer Sloep).
Hij huurt een pand en komt in contact met Prins Watersport, importeur van Corsiva sloepen. Door het huidige economisch tij – crisis – lopen deze betaalbare outboard sloepen als een trein. Het dealerschap is daarom snel in kannen en kruiken.
 

ALLROUND

Vanaf 2012 zit A28 Watersport op zijn huidige locatie in Haren. En er wordt gebouwd aan een nieuwe showroom die komende winter klaar is. Als enig watersportbedrijf in de omgeving is dit een unieke kans. Denk nou niet dat het alleen maar gaat om de verkoop van sloepen. A28 Watersport is een allround bedrijf! Onderhoud, winterstalling, dealer (Corsiva, Primeur en Stout), in- en outboard, transport, trailers en meer.
 
www.a28watersport.nl
 
PS Hou A28 Watersport in de gaten, want er zijn ontwikkelingen gaande… iets nieuws… iets met diesel… een sloep… ssssttt want meer mogen we nog niet zeggen…

KENNIS VERBREDEN

Jachthaven het Anker in Loosdrecht is het decor voor de bijeenkomst ‘instructievaren’ georganiseerd door de vereniging voor Intercruiser-vaarders.
Een ongelooflijk gepassioneerde club mensen die met elkaar het ‘sloep beleven’ een eigen dimensie geven. Van en met elkaar leren, met elkaar lol hebben en samen tochten varen, helpen waar nodig en liefde voor het water delen.
Deze bijeenkomst had als doel om kennis te verbreden in bijvoorbeeld manoeuvreren, technische onderdelen beter begrijpen en leren door te doen.
 

MOMENT VAN DE WAARHEID

De dag begon druilerig maar dat was niet erg, de locatie voor de instructie was mooi overdekt. Na de uiteenzetting van Jan van Wolde van Interboat en Jan Albert van CWO (commissie Watersport Opleidingen) werd het weer allengs beter.
Toen kwam het moment van de waarheid… het geleerde in praktijk brengen. Afmeren op voor- of achter tros, slippend beleggen en bijsturen met motor in werkstand. Leren, hard oefenen en daarna een heerlijke afsluiting met borrel en een hapje.
 
www.cruiservaarders.nl
www.cwo.nl
www.interboat.com

DESKUNDIG ADVIES

Gelukkig maken leden ons attent op actuele onderwerpen en daar duiken wij in. Weliswaar een verdrietige aanleiding, de dood van sloepvaarders bij gebruik van een kachel aan boord, toch ongelooflijk leerzaam om meer ellende te voorkomen.
Daarom vragen we aan deskundigen om advies en ervaringen. Een groot risico is het gebruik van een gaskacheltje of een petroleumstel in een volledig afgedekte sloep.
Als het goed is halen kachels lucht van buiten en ventileren naar buiten! Afgesloten van de leefruimtes.
 

ZUURSTOF

Koolmonoxide is uiterst giftig en geurloos. Bij een CO vergiftiging raken mensen buiten bewustzijn en overlijden als er geen frisse lucht binnenkomt. CO ontstaat door onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen. (In plaats van CO2 dat ontstaat bij een volledige verbranding). Als de verbranding in dezelfde ruimte plaatsvindt als waarin geleefd wordt, en er is geen of te weinig ventilatie, loop je dus risico dat er geen CO2 maar CO ontstaat en dat eventueel ontstaan CO niet verbind tot CO2 vanwege gebrek zuurstof.
    

SLIM ONTWERP

Bootzeil heeft voor elke boot een afdekoplossing, een goed afdekzeil dankzij slimme en gemakkelijke ontwerpen zijn de zeilen geschikt voor zowel de winter als de zomer. Bootzeil biedt dankzij slimme ontwerpen uitmuntende kwaliteit voor een betaalbare prijs. 100% op maat, zelf ontwikkeld, volledige garantie, advies & service, ruime voorraad! En wat belangrijker is… Ze staan altijd voor u klaar!
5% korting voor jou als lid! Mail ons voor de kortingscode!

ONVERGETELIJK

Een onvergetelijke beleving! Ontvangst met Prikkelende Prosecco en een Tongstrelende Traktatie, een Droomdiner van maar liefst Drie gangen en heerlijk eindigen in een Bed vol Belofte… En daarbij een Buitengewoon Ontbijt voor slechts €129,– voor 2 personen inclusief BTW en toeristenbelasting!
Vorstelijk Vertoeven noemen wij dat! Hotel De Watersport in Heeg legt de lat hoog, kom, boek en beleef!

Bezoek de website.

BITTERBALLEN CADEAU

Ken jij Paviljoen Uit & Meer in Weesp? Waar historisch Nederland en de Vecht bij elkaar komen bij Torenfort Uitermeer. Met een prachtig terras aan het water waar je aan kunt leggen. Met gastvrije bediening en waar je heerlijk kunt lunchen of dineren.
Wil je alleen een borrel? Dat kan ook! En ben je lid van ons genootschap Daemes op de Golven & Heeren op het Water dan krijg je bij die borrel een portie bitterballen cadeau!
 
Bezoek de website.

ZACHT EN STERK

Terug in de haven na een lange, intensieve dag varen. Met wind door je haren en de zon op je hoofd. En dan? Genieten van Silersbitter. Voldaan, genietend komen langzaam maar zeker de sterke verhalen... Het onderscheid? Een flinke scheut honing! Nu 15% korting op Silersbitter en Silersbitter geschenken met code SSG15 (maximaal 1x per klant te gebruiken en geldig tot 31 mei 2015).

www.silersshop.nl  

AAN DE WESTEINDER

Restaurant Plasmeijer staat voor stijlvol, authentiek, origineel en smaakvol. Zij nodigen jou dan ook uit om aan te leggen en te genieten waar het leven grotendeels om gaat. Genieten! Het maak niet uit wat je kiest, asperges in het voorjaar, een salade bij een zwoele zomer of een lekker en mooi stuk vlees in het naseizoen.
Bij een lunch of diner krijg je 10% retour op jouw rekening!

Bezoek de website.

VOOR VADER!

Cadeau tip voor Vaderdag! Set van 4 Sloepenkaarten ’t Gooi, Noord/Zuid en/of Friesland inclusief Goed Zeemanschap Kaart voor maar 5 euro!
Verras je vader op vaderdag!
 
Bezoek de website.

NAUTISCH GENOT 

Ontvangst met welkomstdrankje
1 x overnachting
1 x uitgebreid ontbijtbuffet
1 x luxe 3-gangen diner op de dag van aankomst
Informatiepakketje van de omgeving
Gratis wifi
En voor de deur aanleggen voor 79,– pp  
Mail ons om te boeken.

SAIL POLO’S

Fantastische aanbieding! Daemes & Heeren hebben een speciale band met SAIL! Watersport, historie en natuurlijk Michiel de Ruyter als ultieme zeeheld, onze beschermheer, is wat ons verbind. Daarom hebben wij een fantastische aanbieding voor jou als lid!
10% korting op Pieter navy Heeren polo en de Margeretha pink Daemes polo!
Snel inschrijven en dan heb je de polo medio juni in huis! Mail naam, adres, telefoonnummer, welke polo en je maat.

JUNI OP EEN RIJ…

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp