Copy

Sloepenpost | Nieuws, inspiratie en Ontspanning


MAIL


Mail ons jouw Sloep - groet - foto en win een Goed Zeemanschap Waaier!
info@daemesenheeren.nl

AVONTUUR, NATUUR EN CULTUUR 

Varen van Loosdrecht naar Huizen is avontuur, natuur en cultuur. Neem er gerust een hele dag de tijd voor. Lekker aanleggen onderweg bij de mooie horeca en wellicht nog tijd voor een bezoek aan het Muiderslot.
 
Vanaf Loosdrecht kun je twee kanten de Vecht op, richting Utrecht of richting Muiden. Dezelfde rivier maar twee verschillende ervaringen. Als je de Vecht omhoog vaart richting Muiden dan wisselen polderlandschap en dorpjes elkaar af. Tussendoor zie je nog wel een enkel landhuis zoals je aan de Vecht gewend bent maar wel een stuk minder dan wanneer je naar Utrecht vaart. Daarom niet minder mooi, juist leuk die afwisseling. Via Nigtevecht, Weesp en Muiden vaar je eerst een klein stukje het IJmeer op, onder de Hollandsebrug door en dan zit je op het Gooimeer. Bij windkracht 4 raden wij dit af! Dan is het vrij wild op deze meren.
 
Als je de haven van Huizen binnenkomt vaar je zo tegen het hotel/restaurant  Nautisch Kwartier - aan als je tenminste rechtdoor blijft varen… - zij hebben speciaal voor onze leden een mooie logeer/diner aanbieding! Mail ons dan ontvang je de link waar je kunt boeken.
Achter het Nautisch Kwartier is er nog meer vertier te vinden. Een bezoek meer dan waard!
 
Sloepenkaarten kun je bestellen via onze site.

   

GEEN STRAF…

Een Antaris 630, daar liep Jeroen vorig jaar tegenaan, een mooie tweedehands. Antaris is een ongelooflijk sterk merk, na vijftien jaar nog in uitstekende staat. En hij had er wat voor over om hem te krijgen, helemaal in Leiden gekocht en zelf naar zijn jachthaven in Kortenhoef gevaren. Dat was overigens geen straf want het was ongeveer de warmste dag van het jaar. Lekker met het gezin een hele dag op het water, onderweg af en toe een verfrissende duik nemend.
 

SLECHTS ÉÉN EIS!

De vrouw en dochter des huizes hadden slechts één eis aan de sloep, een zonnedek! En die zit er dan ook op. Vader en zoon zijn zeer gecharmeerd van het zwemplateau. Nog een voordeel is de buiskap, nooit meer nat worden zonder dat je dat wilt. De ligplaats in Jachthaven Kortenhoef vindt Jeroen een toplocatie. De voorzieningen zijn netjes, het is goed verzorgd, lekker beschut en daardoor geeft het een veilig gevoel.
 
Laat het mooie weer maar komen! Jeroen en zijn gezin is er helemaal klaar voor.

VAN ALLES TE BELEVEN!

Tijdens de ‘Week van de Watersport’ organiseert Sloepenmarkt in Grou op 2 en 3 mei het Sloepenmarkt Lente Event! En wat kun je daar allemaal beleven?
Natuurlijk een hele showroom vol met  jonge sloepen (ja, je leest het goed… jong!). Oftewel jong gebruikte sloepen. Altijd al een blik achter de schermen willen werpen? Een rondleiding door de werkplaats is nu een mooie gelegenheid die wens te vervullen. Wil je je sloep verkopen of omruilen? Dat kan ook.
 

VOOR ELKE SLOEPLIEFHEBBER!

En er is nog meer te beleven tijdens het Lente Event! Wat dacht je van de zeilmaker die zijn expertise graag met je wil delen. Of even wielen onder je kont voelen in plaats van water? Audi is er met zijn nieuwste modellen. Informatie over suppen, lekker eten en drinken (een heuse culinaire proeverij). En wij zijn er ook! Daemes op de Golven en Heeren op het Water is beleving voor elke sloepvaarder!
 
Kom en beleef het mee! Een onvergetelijke ervaring bij Sloepenmarkt in Grou!

BOEKJE IN DE MAAK…

Bob en Emma beleven allemaal avonturen. Op het water maar ook aan land. Piraten in hart en nieren. Ze beroven alleen jouw fantasie, gaan ermee op de loop, beroeren je ziel en nemen je mee naar de mooiste oorden en ontmoeten spannende figuren. Maar ze raken ook verstrikt in intriges en mooie vriendschappen.
Bob en Emma hebben schrijvers die hun avonturen optekenen, Alma en Luna. Begin 2016 verschijnt hun boekje! Schrijf je nu vast in voor het eerste exemplaar! info@daemesenheeren.nl
 

EMMA EN BOB 

OK, we weten allemaal dat piraten op een boot wonen. Cool, maar heel toevallig wonen Piraat Bob en Piraat Emma op het vasteland. Ze wonen in een huis met een tuin met een parkeerplaats naast de schuur. Ze wonen in de Botenlaan in Nieuw Sloepenvliet, Bob op nr. 6 en Emma op nr. 8. Ze zijn, al vanaf hun eerste verkleedfeestje, gezworen piraten kameraden. Bob en Emma gaan allebei naar basisschool het “Piratenschip”, 5 minuten lopen van de Botenlaan. Op een dag…

TROTS MAKEND

SAIL is een inspirerend, trots makend, vijfjaarlijks, nautisch evenement. De Tall Ships zijn de oorsprong, de ziel van SAIL. SAIL Amsterdam 2015 is aan de hand van de schepen een spiegel naar het verleden maar biedt ook een venster op de toekomst. SAIL vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus 2015.
Samen met familie, vrienden en collega’s jezelf onderdompelen in de magie van het maritiem nautische erfgoed. De rijke historie van onze zeevaart en haven die nu nog steeds belangrijk zijn.
 

FANTASTISCHE AANBIEDING!

Daemes & Heeren hebben een speciale band met SAIL! Watersport, historie en natuurlijk Michiel de Ruyter als ultieme zeeheld, onze beschermheer, is wat ons verbind. Daarom hebben wij een fantastische aanbieding voor jou als lid!
10% korting op Pieter navy Heeren polo en de Margeretha pink Daemes polo!
Snel inschrijven en dan heb je de polo eind mei in huis! Mail naam, adres, telefoonnummer, welke polo en je maat naar info@daemesenheeren.nl
    

’T GOOI, NOORD/ZUID

Rijkdom aan de slingerende Vecht en levendigheid op de plassen, afwisselend cultuur en natuur met Utrecht als gemoedelijke stad in het midden van het land. Amsterdam, Westeinder en de Kaag & Braassem met vaarten, molens en vergezichten -  en historisch Leiden.
 

EN HET ‘MIDDEN’

Dertien rechthoekige plassen – Reeuwijk – afgegraven veen, watervogels en Goudse kaas, en het moerasgeheim van Nieuwkoop met zijn petgaten en legakkers. 
Al deze tien Sloepenkaarten samen! Bovendien met de Goed Zeemanschap Waaier samen voor maar € 16,–

SLIM ONTWERP

Bootzeil heeft voor elke boot een afdekoplossing, een goed afdekzeil dankzij slimme en gemakkelijke ontwerpen zijn de zeilen geschikt voor zowel de winter als de zomer. Bootzeil biedt dankzij slimme ontwerpen uitmuntende kwaliteit voor een betaalbare prijs. 100% op maat, zelf ontwikkeld, volledige garantie, advies & service, ruime voorraad! En wat belangrijker is… Ze staan altijd voor u klaar!
5% korting voor jou als lid! Mail ons voor de kortingscode!

KAAS

Langs de mooie rivier de Vecht ligt Kaas-, ijs- en logiesboerderij “de Willigen”
Aanleggen kan vanaf het water! Eet daar een heerlijk ijsje of proef de eigen gemaakte kaas en neem vooral een stuk kaas mee voor thuis of onderweg!
 

B&B

Er zijn verschillende luxe kamers waar je heerlijk tot rust komt na een dagje varen op de Vecht. Een B&B om nooit meer te vergeten.
Langer blijven kan ook in een van de luxe appartementen. Op de boerderij zijn ook nog 80 koeien, kalfjes en schapen.
www.dewilligenlogies.nl

ZACHTE BITTER BIJ STERKE VERHALEN

Terug in de haven na een lange, intensieve dag varen. Met wind door je haren en de zon op je hoofd. En dan? Genieten van Silersbitter. Voldaan, genietend komen langzaam maar zeker de sterke verhalen... Het onderscheid? Een flinke scheut honing! Nu 15% korting op Silersbitter en Silersbitter geschenken met code SSG15 (maximaal 1x per klant te gebruiken en geldig tot 31 mei 2015).

www.silersshop.nl  

OEPS...

Die gele ruiten op bruggen of die gele lichten, wie kent ze niet? Of soms oranje… dat verschilt nogal eens. En dan? Wat betekenen die ook alweer bedenk je pas als je er onderdoor vaart…  wel of geen tegenliggers? Oeps…
 

TEGENLIGGERS

En nou nooit meer vergeten hoor! Bij één gele ruit of licht mag je doorvaren maar kun je wel een tegenligger verwachten. Bij twee gele lichten of ruiten mag je doorvaren en krijg je geen tegenliggers.
Elk seizoen ontkom je er niet aan, de vaarregels…

LOODBROODJE

Blokken lood, ter grootte van kleine baksteentjes, die worden gebruikt om een boot de nodige diepgang en ballast (stabiliteit) te geven. Dat is wat Wiki zegt. Een ander verhaal zegt dat het corrosie tegen gaat op metaal, het haalt de statische lading weg. Door de wrijving op het water wordt het metaal broos en een loodbroodje houdt dat tegen. Weet jij het juiste antwoord? Mail ons dan.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2015 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp