Copy

Hangend aan de buiskap... | Sloepenpost #2


SCHERPEL

Bouw je eigen houten sloep bij Scherpel Jachtwerf in Loosdrecht!
Klik hier voor meer informatie.  

40 JAAR ERVARING

De naam Smalland komt van de landtong (strook land) in Loosdrecht waar Smalland Maritiem aan gelegen is. Hans Heikoop, eigenaar, zit al veertig jaar in het vak. Hij ging gelijk na school naar de jachtbouwschool en daar ontdekte hij zijn passie voor boten bouwen. Eerst kocht Hans een paar oude sloepen in, betimmerde ze en maakte ze weer mooi voor gebruik. Later ging hij naar Turkije om daar zelf sloepen te laten bouwen. Zijn laatste model de Tempo 8.50 is een moderne snelle tender, Italiaans design, lekker strak en minimalistisch. Deze tender wordt in Nederland gebouwd. Het idee en ontwerp voor deze tender kwam van Hans zelf en de uitwerking is van ‘naval architect’ Robert Grootveld.
 

ONTSPANNEN EN ENTHOUSIAST

Als we vragen hoe Hans zichzelf als ondernemer zou omschrijven zegt hij: ‘vanuit een enorme gedrevenheid in het verleden naar een ontspannen en enthousiaste manier van werken in het heden.
Het meest uitdagend in zijn vak vindt Hans het ontwerpen en creëren. Vooral de eerste keer bouwen en maken, oplossingen bedenken en hoe iets er mooi uit laten zien. Daar hoort ook het tekenen en uitwerken bij.
 

VISSEN, BOOTJES EN WATER

Daarnaast vindt Hans het mooi om met hout te werken, lekker veel buiten zijn. ‘De watersport spreekt me aan. In hun vrije tijd zijn mensen minder gestrest en dat is fijn om mee om te gaan. Vroeger woonde ik met mijn ouders aan de Vecht, daar ben ik opgegroeid met vissen, bootjes en water.’
 

SSSTTT

Dochter Hilde helpt veel mee en werkt samen met Hans aan bijvoorbeeld promotie e.d. Zij doet Nautisch Business management aan de IVA en zit in het laatste jaar. Hilde werkt al vanaf haar 4e jaar mee. (En sssttt… zij reed al vanaf haar 12e heel stoer op de heftruck.)
 

GLAS WIJN EN EEN DUIK

‘Mijn inspiratie haal ik uit objecten, gebouwen die van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Daarnaast ben ik voor de Tempo 8.50 vooral geïnspireerd door Italiaans design’.
‘Welke les ik geleerd heb? Je moet overal zelf op af stappen, er komt niks aanwaaien. Neem altijd zelf het initiatief!’
‘Mezelf opladen doe ik door te gaan varen. Lekker aan het einde van de dag met de tender de plas op, een glas wijn drinken en een duik nemen.’
Hans heeft ook een mooi motto in het leven: ‘elke dag is weer een nieuwe, elke dag komt de zon weer op en kun je een frisse start maken.
 

HANGEND AAN BUISKAP

Avonturen beleeft Hans ook. Hij vertelt dat toen zij deelnamen aan de beurs in Hoorn op de laatste dag windkracht 6 stond. De golven waren wel twee meter hoog. Samen met dochter Hilde trotseerden zij als een van de weinigen de storm en voeren toch naar huis. Iedereen bleef liggen. Hilde moest zich stevig hangend aan de buiskap staande houden. ‘We kregen het zwaar te verduren, maar ik had grenzeloos vertrouwen in de boot en die bleek terecht.’
 
Meer versies van ‘Achter de schermen’ lezen?
    

SLOEPENBOUWERS POSITIEF!

De HISWA Amsterdam Boatshow is een event om naar uit te kijken, èn een om rekening mee te houden. Dat geldt zowel voor de exposanten als bezoekers. Er heerst altijd een verwachtingsvolle sfeer. We komen uit het dal en onze watersport harten kloppen weer harder, ons bloed stroomt sneller en de sloepvaarders hebben er zin in! Samenspel en synergie tussen bouwers en vaarders.
 
Fotoreportage HISWA 2016

NIEUWE LEDEN

Daemes op de Golven & Heeren op het Water, het genootschap voor sloepvaarders, groeit als kool. Het enige complete platform waarop je alles rondom sloepen kunt vinden, digitaal en in druk. Sloepenboekje 2016, Sloepenkaarten en Sloepenpost, voor sloepvaarders onmisbaar geworden. Beleving pur sang. Komend seizoen hebben wij weer een mooi ledenpakket voor jullie samengesteld. Word lid en beleef het sloepvaren met ons samen!
 
• Alles over sloepen • Varen met sloepen • Welkom op het water
    

WATERSPORTSTAD WEESP

Voor de promotie van Weesp als watersportstad is Weesp marketing een boot aan het bouwen naar het ontwerp van de bekende huisjes in Weesp uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie uit 1892. Aan de rand van Weesp werd een straat met houten huisjes gebouwd. Deze huisjes staan in de zichtlijn van het Fort in Weesp. Als de vijand in aantocht was, konden deze houten huisjes snel worden platgebrand om de zichtlijn open te stellen. Deze huisjes staan er nog steeds en zijn karakteristieke woningen in Weesp.
 
De boot wordt geheel door vrijwilligers gebouwd met door sponsors ter beschikking gestelde materialen. Dit zijn veelal Weesper bedrijven uit de bouwsector.
De boot zal worden ingezet bij tal van activiteiten in Weesp en kan ook gehuurd worden door gezelschappen voor rondvaarten.
 
Tijdens Gastvrij Weesp, een culinair, cultureel en creatief evenement op 25 juni 2016 zal de boot officieel in gebruik worden genomen tijdens de sloepenparade (start 09.15 uur).

www.weespgastvrij.nl 

Kwaliteit en onderhoud bij kappen is heel belangrijk. Daarin is de zeilmaker onmisbaar. Een ambacht waarbij kennis en kunde doorslaggevend is. Aanleggen met je sloep en even de rits laten repareren, of je drukkers vervangen, dat is voor sloepvaarders cruciaal.
 
Staat jouw zeilmaker er nog niet bij of weet je nog een goede? Mail ons!
Je sloep heeft een ligplaats nodig. Een met veel faciliteiten of een waar je alleen het nodige treft. Keus genoeg. Wil je de gezelligheid van een grote jachthaven of zoek je de rust van een kleine serene jachthaven? Een met veel service, waar je kunt sporten of waar de kinderen het een leuke plek vinden?
 
Staat jouw jachthaven er nog niet bij of weet je nog een mooie? Mail ons!
Een sloep huren kan altijd en overal. Zelfs als je een eigen sloep hebt is het wel eens leuk om een ander vaargebied te ontdekken en een sloep te huren.
Als je geen sloep hebt is het sowieso heerlijk om er een te huren. Zowel bij jou in de buurt of heel ergens anders.
 
Staat jouw sloepverhuur er nog niet bij of weet je er nog een? Mail ons!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Copyright © 2016 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp