Copy

Drie fantastische merken uitgelicht | Sloepenpost Antaris, Makma en Maril_Special

  
In de serie ‘Aan het roer met…’ vertellen sloepvaarders over hun ervaringen met het kiezen en kopen van hun eigen sloep. Wietske Kerkstra wil graag een Maril 6NXT kopen en gaat met haar vriendinnen proefvaren.
 
Waarom maak je een proefvaart met juist deze sloep?

Wij zijn op zoek naar een eigen Maril. De Maril, is een fijne sloep. De 6NXT is geschikt voor zes personen daardoor juist heel geschikt om met elkaar op het water te genieten. 
 
Wat is je geschiedenis met sloepen?
Ik ben op gegroeid met en op het water. Mijn ouders hadden een boot en daardoor waren we zeker ieder weekend in de zomer op het water te vinden. Vroeger zeilde ik veel, tegenwoordig is varen met een sloep erg relaxed.
 
Waarom Maril?
Maril staat voor kwaliteit en heeft ook een chique sportieve uitstraling.
 
Wat maakt jouw vaargebied bijzonder?
Het Friese water is fantastisch, je kunt de hele provincie door varen en met name de omgeving van het Pikmeer en het Sneekermeer brengt veel jeugd herinneringen naar boven.
 
Wat vind je het allerleukste aan varen?
De sfeer, vrijheid, relaxen en vooral gezelligheid.
 
Hebben gezinsleden inbreng in de keuze van je sloep? 
Ja, toch wel… we varen vaak met het gezin, dus de grootte is dan wel bepalend.
 
Lees meer 
Filmpje

GROOTS UITPAKKEN

Boot Holland is voor Aquatec Industries een thuiswedstrijd. Van Woudsend, waar de showroom zich bevindt, naar Leeuwarden is een relatief klein stukje. Lekker groots uitpakken dat is wat er zo bijzonder is aan de stand. Met een gezellig ‘Fries Team’ van dealers en medewerkers bemannen zij met verve de hele stand. De Maril 6NXT beleefde zijn tweede primeur op Boot Holland en natuurlijk heeft Antaris altijd iets moois om te laten zien. De kwaliteit van de bezoekers was hoog en daarmee was de beurs ook weer een groot succes.

Filmpje
 

TWEE TOPSLOEPEN

Op de HISWA deze keer twee primeurs van Aquatec Industries, namelijk de Antaris Seventy7 Touring en de Makma Caribbean 31 MK3. Beiden in hun eigen soort sublieme sloepen. Waar de een uitblinkt in strakke lijnen en een modern interieur blinkt de ander uit door zijn juist klassieke uiterlijk. Allebei overigens topsloepen om mee te ‘touren’. Het ‘Team West’ op de HISWA heeft deels een andere samenstelling met andere dealers. Dat maakt het voor iedereen leuk en goed samenwerken. De HISWA was dit jaar lekker druk en het publiek enthousiast en kooplustig.

Filmpje
 
 
In 'Achter de schermen...' praat Daemes & Heeren met gepassioneerde sloepenbouwers over hun vak. Wat beweegt ze, waar houden zij van.

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
Ik werkte bij een bedrijf in de Benelux en werd door een headhunter benaderd om bij Maril te komen werken. Ik was klant bij Maril en er waren wel mooie raakvlakken. Ik kende die sloepen allemaal dat was een voordeel. Ik had affiniteit met watersport en met Maril in het bijzonder door mijn eigen boot.
 
Hoe omschrijf je jezelf als ondernemer?
Gedreven, gepassioneerd en met focus. Ik weet wat ik wil en daar ga ik voor. Verder streef ik naar perfectie zonder de humor en relativering uit het oog te verliezen.
Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
 
Wat vind je het meest uitdagend?

Het was een van mijn grootste uitdagingen om van drie separate merken één bedrijf op de kaart te zetten. Antaris en Maril waren grote concurrenten, met verschillende culturen, die bij elkaar gebracht moesten worden. Daar hebben we met het hele team snoeihard aan gewerkt. Een boeiend proces om alle merken een eigen onderscheidende identiteit te geven. Antaris is nu modern, Maril mooi klassiek en Makma Caribbean is luxe en ‘high end’. Alle drie de merken zijn me nu even lief.
 
Welke belangrijke les heb je geleerd?
Begin niet met drie projecten tegelijk. Start met één en rond het project eerst af.
Op oudejaarsavond zeg ik altijd: ‘we staan weer op nul!’
We gaan dit jaar weer opnieuw beginnen. Maar ‘aan het einde van de tunnel is altijd licht.’
 
Wat is een belangrijke uitspraak die je is bijgebleven?
Ik had in het verleden een trainer en hij zei: ‘langs de rand van de afgrond groeien de mooiste bloemetjes.’ En hij bedoelde daarmee dat je soms risico’s moet nemen.
 
Hoe laad je jezelf op?
Ik hou heel veel van sport. Kijken en beoefenen. Voetballen is wel mijn favoriet om naar te kijken en zelf tennis ik en doe aan hardlopen en skiën.
Het vastbijten en in gevecht met jezelf zijn, lekker stuk gaan, daar haal ik voldoening uit. Het maakt mijn kop leeg. Bij mij gaat het om winnen. Ik ben zeer competitief ingesteld en ben niet te pruimen als ik een wedstrijd verlies.
Skiën is puur ontspanning, samen met vrienden de piste op en daarna genieten van de ‘Après-ski’.
 
Achter de Schermen
Filmpje

VERBLUFFEND

Ideeën en wensen van klanten staan bij Antaris voorop. Dat blijkt nu uit de Antaris Seventy7 Touring. Vanuit diverse bronnen is besloten deze ‘Touring’ sloep te ontwikkelen. Het resultaat is verbluffend. Er is nu een variant waarin de het stuur achterin geplaats is. Ideaal om langer mee te varen.
 

UITMUNTEND

Maril kiezen is kiezen voor vertrouwen. Comfort, veiligheid en kwaliteit is gegarandeerd. De nieuwe generatie van Maril de 6NXT is daar een uitmuntend voorbeeld van. Qua vorm prachtig modern en altijd al van veraf herkenbaar aan het ‘kontje’. Een sloep waarin je gezien mag worden, een sloep met klasse.
 

EYECATCHER

De Antaris Seventy7 is super geschikt om mee te waterskiën, met een sterke motor met hoog vermogen vlieg je over de golven van plassen en meren. Wil je een paar dagen op pad en afwisselend snel en rustig varen dan is dat geen enkel probleem. Bovendien is dit een eyecatcher van de bovenste plank.

Filmpje
 

ORIGINEEL

Makma introduceert in 2017 de nieuwste Makma Caribbean, de 31 MK3. ‘Sommige originelen blijven’ dat is een kreet die absoluut op Makma van toepassing is. Een ‘nieuwe jas’ in de vorm van een hedendaags ontwerp van de buiskap en stuurconsole maakt hem tot een van de mooiste kajuitsloepen van Nederland.
 


UNIEK

De showroom van Antaris, Makma en Maril is een unieke. Waarom? Omdat er ook hier groots is uitgepakt met 1.500 Mmaar wat het heel bijzonder maakt is de overdekte indoor haven. De hele winter, en zomer natuurlijk, kun je de totale ‘vloot’ bewonderen en als je wilt zelfs een proefvaart maken.
 
Bezoek de mooiste indoor sloepenhaven van Nederland.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2017 Daemes & Heeren | Uitgeverij


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp