Copy

Dikke truien, sjaals en mutsen… | Sloepenpost #01


Daemes op de Golven & Heeren op het Water organiseert voor haar leden de boeiendste, leukste en meest interessante, bovendien verrassende, events.
Beleving rondom sloepen, zelfs als je even niet oplet…

 
WINTEREVENT 2017 was er weer zo eentje. Mede dankzij de sponsoring van Interboat beleefden onze leden een fantastische middag achter de schermen. Hoe wordt een sloep, tender of cabin gebouwd? Waar zitten de kneepjes van het vak? Wie is in control? Welk materiaal wordt gebruikt? Welke technieken passen ze toe?
 
Kijk mee en vang even een glimp op van een reusachtig leerzaam event!

Filmpje
Foto’s
 
Word ook lid en geniet alle voordelen en leuke events met ons mee.

IN JE WOLLEN ONDERBROEK!

Met je eigen sloep varen tijdens Amsterdam Light Festival of stap aan boord bij Rederij ’t Smidtje zoals wij deden. Er moesten wel dikke truien, warme mutsen, wollen sjaals en een lange wollen onderbroek onder je spijkerbroek aan! Het heeft ons niet gedeerd, we hebben genoten!
 
Heb jij een mooie foto van het festival? Mail en win een Sloepenkalender
ter waarde van € 12,50
 
Foto’s
Filmpje
 

HANDIG OM TE WETEN!

De kern van het wieleffect is dat het achterschip de neiging heeft om de draairichting van de schroef te volgen. De schroef op je sloep draait twee kanten op: linksom of rechtsom. Vanaf de achterkant van de motor kun je kijken welke kant de schroefas of het vliegwiel op draait.
 
Lees en leer alles over het wieleffect.
 
    

In augustus 2009 kochten wij onze huidige kajuitsloep (Nauta Cabin 980). De sloep was net geïntroduceerd in Nederland en de firma Nauta wilde ook graag deze sloep tonen op de HISWA te Water in IJmuiden (toen nog bij de Marina na de sluizen richting zee). We spaken af dat onze boot natuurlijk naar de HISWA kon en wij de sloep zelf zouden varen met hulp van een medewerker van Nauta. Tevens een goede manier om de boot te leren kennen. Elke boot heeft tenslotte zo een eigen karakter.

 

PERFECT

De dag van vertrek was een mooie, zonnige dag. Niet te fris, maar wel met een zeer behoorlijk stevige bries; dat ondervonden wij later. De reis vanaf Zoeterwoude naar de (sport)sluis van IJmuiden verliep zonder problemen. De boot reageerde goed, lag lekker op het water, de dieselmotor zoefde als een naaimachine. Enfin, perfect. Af en toe even experimenteren op snelheid, noodstop, wendbaarheid, et cetera. Allemaal Top. Eén ding waar we minder aandacht aan konden besteden: het wieleffect.
Elke boot reageert anders, dus ook dat effect moesten we te zijner tijd toch wel snel onder de knie krijgen. Het wieleffect is voor velen een echte crime. Voor ons – nu na zoveel jaren en heel veel uren varen – een plezier om te hanteren en optimaal te kunnen benutten. Maar daar later meer over.
 

GEEN KANT MEER OP

De dag van vertrek was een mooie, zonnige dag. Niet te fris, maar wel met een zeer behoorlijk stevige bries; dat ondervonden wij later. De reis vanaf Zoeterwoude naar de (sport)sluis van IJmuiden verliep zonder problemen…
 
lees hier verder!
    

ONE OFF VAN HET JAAR

Daemes & Heeren heeft grote bewondering voor sloepvaarders die een oude sloep helemaal zelf opknappen. Heb jij zelf je oude sloep gerestaureerd? Of gebouwd? Doe mee aan de verkiezing ‘One Off’ van het jaar! In samenwerking met HISWA Amsterdam Boat Show hebben wij een prachtige plek voor jou op de beurs!

Mail foto’s en je verhaal en maak kans op plaatsing op de HISWA Rai Amsterdam.
 

WIL IK WINNEN

Boot Holland is de eerste botenbeurs van het jaar. Dan begint het alweer te kriebelen. Dan dwalen onze gedachten weer even naar die sloep van ons. Ligt ie er warmpjes bij, wat moeten we nog herstellen, waar gaan we komend seizoen naar toe? Wil jij een gratis toegangskaart?
Mail en de eerste tien winnen maximaal twee kaarten voor Boot Holland.
 
Luister en kijk naar Pieter Fokkema, beursmanager Boot Holland.
 
www.boot-holland.nl
 


WIE GEEFT HET ANTWOORD?

Hallo leden van het Genootschap, als relatief beginnend watersporter en in het bijzonder sloepvaarder (2 seizoenen), heb ik de afgelopen maanden al meerdere bronnen geraadpleegd. Dit omdat ik in het voorjaar met onze volgende sloep van Alphen aan den Rijn naar Kortenhoef wil varen.
Ik kom dan in ieder geval het Amsterdam-Rijnkanaal tegen.
Dat was al zo toen we naar SAIL gingen en bij Weesp overstaken.
 
Nu zou ik dat via het Merwedekanaal willen doen omdat het daar ruimer is.
Waar één van de bronnen een route over Oude Rijn aangeeft en daarna (met sloep) over het Amsterdam-Rijnkanaal laat varen richting Hollandse IJssel, geeft de ander aan dat de Noordersluis wegens de zuigende werking van vrachtschepen en de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal gevaarlijk is vanwege de hoge snelheid van vrachtschepen.
 

NOGAL TEGENSTRIJDIG LIJKT ME

Ik ben dus benieuwd naar ervaringen van andere sloepvaarders om daarmee straks mijn voordeel te kunnen doen. Op zondag varen, omdat er dan vrijwel geen beroepsvaart is, is eigenlijk geen optie omdat, ander puntje, diverse bruggen en een enkele sluis, niet op zondag open gaan/ schutten.
 
Jan Drenth | Kortenhoef
 
Mail je antwoord en help genoemde sloepvaarder om zijn tocht te kunnen maken!


VERANDERING BTW

Per 2017 verandert het berekenen van btw op de ligplaatsen bij watersportverenigingen. Nederland paste in het verleden de Europese belasting richtlijnen niet goed toe en is er toe gedwongen de regels aan te passen. Watersportvereniging zonder betaalde havenmeester waren altijd vrijgesteld van btw en verenigingen met betaalde havenmeester betaalden voorheen wel btw, net als de commerciële jachthavens. Dat gaat nu veranderen omdat Nederland de wetgeving per 1 januari heeft aangepast.
 

WEL EN NIET

De btw-vrijstelling geldt niet meer voor de verhuur van ligplaatsen voor vaartuigen die op grond van objectieve kenmerken niet geschikt en niet noodzakelijk zijn voor sportbeoefening. De belastingdienst ziet zeilboten (ingericht en uitgerust om primair zeilend te varen), zogenaamde powerboats, kajaks en kano’s en roeiboten als wel geschikt en noodzakelijk voor de sport. Deze boten zijn bij watersportverenigingen daarom vrijgesteld van btw. Voor alle typen motorboten en boten die niet geschikt en noodzakelijk zijn om mee te sporten moeten verenigingen per ingang van 2017 wel btw rekenen.
 

IS HET WERKBAAR?

Watersportverenigingen moeten nu een administratie gaan bijhouden waarin het type boot bepaalt of er btw gerekend gaat worden. De ongelijkheid tussen verenigingen en commerciële havens blijft daarmee bestaan, zij het in een andere vorm. Het zal straks zo zijn dat voor eenzelfde zeilboot bij een vereniging geen btw voor de ligplaats wordt gerekend en bij de jachthaven ernaast wel. Een opmerkelijke en ongelijke situatie. Voor sloepen ligt dat weer anders; daar wordt straks overal btw op geheven. De praktijk moet uitwijzen of dit allemaal wel werkbaar is.
 
Tekst: Stijn Boode | HISWA Vereniging
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2017 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp